Trochu jsem se zasekl u Pd 9 m rozvor, udělal jsem krátké klanice, nedosáhnou ve vodorovné poloze na držák. Prostě výška klanic je od podlahy a ne celková....

a to jsem zaměnil. No, tak se to opraví. Chybějící technická data pro popisy mám v brožuře Calda a Křivohlavý, no a upravíme pár dílů a budeme mít i verzi s 10 m rozvorem. Vůz vypadá na koleji impozantně

Škoda tėch klanic, už bych ho tu ukázal. Tak ho ukážu už rovnou komplet i s popisy.
Za ty vozy ex BEB budu rád, to je "naše" trať. Vše exBEB k čemu seženeme podklad je pro nás významné. Mám výkres i třínapravového Nt aten má klanice uvnitř skříně, je otázkou jestli to tak mají i ty N.
Docela ve mě rostou obavy až z té knihy zjistím, co vše máme špatně. Teď jsem chystal zadání popisů na Ond a divil jsem se, na kolik nejasností jsem narazil. Fotky mám, plánek mám, ale vozy se dost liší v docela podstatných detailech a musím ověřit, jestli jsem to nesmotal dohromady. Ze tří skupin vozů Ond u ČSD je jedna cca o tunu lehčí než zbylé dvě, podle fotek vozů kkStB některé nemají schránky na klanice, kupodivu, jiné dvě, na každém konci jednu (foto vozu Deli.V.), zdá se mi, že některé mají odebiratelné stěny, jiné pouze sklopné na pantech.... No, už aby ta kniha byla

Ty plošiňáky z osobních vozů....v Legiovlaku je jeden nízkostěnný Nd který má na plošinku trojitou stupačku a vzpínadlo, ale různé délky listových pružin, tak bych to tipoval na ex DF nebo Ddk