Stavba vozu Vtdr

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stavba vozu Vtdr

Příspěvekod Sandy » ned 18 kvě, 2025 7:39 am

Mcx píše:
Milan.D. píše:Trochu jsem už pozapomněl na peripetie s lepením drobných leptaných doplňků a trochu jsem doufal že např. vázací očka budou součástí tisku, bohužel nebyla.

Třeba se nám časem podaří přesvědčit tvůrce a on najde čas na úpravu stavebnic - lepení vázacích kroužků je fakt "otrocká" práce s nulovým efektem proti 3D tisku. Čeká na mne jeden Otdr a stále ho odkládám ... na později.

Ale pánové! Když jsem stavěl M153, tak jsem na střeše musel navrtat 108 dírek a následně nastrkat 108 podpěr plošiny .... Teď stavím "pilštyka" z odlitku od rkwy a to znamená (mj.) na skříni vyvrtat asi 40 dírek a následně zalepit stejný počet kliček.
Sandy

Re: Stavba vozu Vtdr

Příspěvekod Mcx » ned 18 kvě, 2025 9:28 am

Sandy píše:na skříni vyvrtat asi 40 dírek a následně zalepit stejný počet kliček

Tady jde o to , že ty kličky tam jiným zůsobem nedostanete, ty kroužky ano - 3D tisk a vypadají pak lépe - viz model Pao, kde bylo realizováno - takže zde nejde zdaleka jen o pracnost, ale hlavně o to jak to potom vypadá - a u uvazovacích kroužků jednoznačně vítězí vzhledem 3D tisk.
Tedy vše jen pokud neberu modelařinu jako sebetrýznění :D
Mcx

Předchozí

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů