Zde jsou pak dvě verze modelu. První fotka je vůz po vyrobení (r. 1988), ale opravdu neznám, zda mělo na kotli logo podniku. Druhá fotka je vůz, který je pravděpodobně (r.1989), ale podle odborníků na železniční vozy to vypadá na 90-léta, pak ale je špatné logo. Místo ČSD má mít ČD. Já jsem se s tím srovnám.
Barbucha píše:Přeznačovalo se až během roku 1993. Takže bych ty 90. léta neviděl nijak zle.
Já si myslím, že přeznačování, hlavně podnikových vozů, kde se podniky rozdrobily a pak se pachtovalo nabitým majetkem, tak přeznačení bylo i po roce 1993. Ale dokázat to bude těžké. Ono také u některých podniků bylo v té době několik názvů, které se navzájem překrývaly. Jenže hlavička na papíru, název podniku na výrobku, nápisy na nákladním a železničním voze nemusí souhlasit.
Ono to dramaticky rychle nešlo. ČD byly zapsány v OR až koncem března 1993, takže do půlky roku stejně jezdilo vše pod ČSD. Pak se mázlo "S", protože 54 zůstalo… U podnikových to byla spíš i otázka nějaké té "reklamy" na voze. Navíc monopol ČD byl zrušen až v roce 1995.
Zajímá mně, kdo cisternu vyrobil a kdy a odkdy je ve Slovnaftě. Podle fotky je vůz focen před rokem 2007. Celková délka vozu 14,90 m a rozvor vozu 9,86 m. Průměr kotle bude asi 2.8 m. Pěkná obluda na kolejišti.
Vladino, mám kopec informácií a mteriálov ohľadne cisterien Slovnaft, pretože kompletizujem knižku. Nie je problém, môj sused je bývalý rušňovodič zo Slovnaftu. Ak postavíš tento skvost, tak ťa budem nosiť na rukách po pražskej burze
Fotky z článku o Slovnafte pána Ing. Bokoru. Zhodou náhod tento článok vznikol v dobe, keď ja píšem knihu o Slovnafte. dokonca sme boli aj spoločne v závode na fotený.