Co napsat na závěr k prototypu stavebnice pivního vozu.
Nejprve se musí někdo uvědomit, jaký pivovar se bude na voze a do jaké epochy se bude dávat. Zda pivovar měl několik vozů stejného typu a provedení a tak máme možnost na obtisk dát několik čísel. Pokud měl pivovar jen jeden vůz tohoto typu a provedení, pak bude jen jedno číslo.
Skříň vozu je většinou stejná.
Skříň je na podvozku o rozvoru 3,8 m a 4.00 m. Ve stavebnici mně právě překvapil podvozek, jeho provedení. Ale zde jsou potřeba pak v návodu udělat k uvedené brzdě náčrtek táhel. Také někdo bude muset rozhodnout o typu brzdy.

Dále střecha. Vynechám protisluneční, která se stejně zakrátko sundávala. Na střeše jsou dva ledovací otvory a k nim vedou nášlapky, tak jak jsou ve stavebnici. Ale některé vozy mají ještě přechodové prkno mezi otvory a někde jsou nášlapky jen z jedné strany a to vpravo a vlevo. Na kratší vzdálenost se vše ze střechy sundalo a střech byla hladká.
Odtokové potrubí. Ve stavebnici jsou dírky, kam o potrubí patří. Já bych dírky nedělal. Na některých bočnicích je potrubí na jiném místě a v jiné výšce. Vyvrtat dírku si může každý udělat sám. Když je střecha hladká, tak i potrubí je sundané.
Dále brzdařská budka. Brzdařské budky se lišily počtem a velikosti výhledů na čelech budky. Dveře jsou jak plné tak mají i okno. Některé dveře mají ještě úkos na jednom rohu. Možná by stála i další úprava brzdařské budky. Na rámečky oken udělat ještě dodatečné rámečky aby okny vynikly. Stejně se tam může zvýraznit i rám dveří. Výplň dveří je níže než rám dveří. Dále schodiště má jen dva schody pod budkou. Dále u brzdařské budky jsou i čelní výztuže a to buď podél budky a nebo jsou od podlahy budky k podlaze brzdařské plošiny.
Je toho moc a některé pivovary mají v provozu několik typů pivovarských vozů a to v různém provedení a tím pádem se to ještě komplikuje, jak správně navrhnout stavebnici. Ale jak už jsem psal, nikdy nebude stavebnice na 100%, vždy tam bude nějaké kompromis a to většinou technický, jak potřebný díl udělat a jak ho vyrobit. Prostě pivovarských vozů je hodně a rozdílů ještě víc.