od UncleFardy » čtv 03 lis, 2016 12:12 am
K agresivnímu příspěvku Střelce: Není tajemstvím, že jsme si nechali pro klub udělat 50 ks uhláků. Když si představím, že bych si koupil komplet stavebnici s 50 obtisky, které by mi zůstaly, protože na ně přijdou tamponové popisy, a dostal jsem k nim 100 ks dvojkolí, které by mi zůstaly, protože na vozy přijdou loukoťová, a dostal k nim 100 ks kinematik X, které by mě zůstaly, protože na vozy přijdou krátká otočná magnetová, a tyto škody si sečtu, tak jdou do tisíců.... Každý kdo modelaří, si musí dokoupit štětce, lepidla, barvy, smirkové papíry, pilníky, podložku, a spoustu jiných věcí. I kdyby nakrásně stavebnice byla kompletní, ozvali by se další, kteří by říkali, proč je tam kinematika ta a ta, já používám zásadně tu a tu, proč je tam takové dvojkolí, já chci takové, proč ze mě výrobce ždímá peníze takovým nehorázným způsobem. A měli bysme tu dvě všivárničky, viď, Střelče. A co teď s tím? Tyto všivárničky, jak říkáš, jsou si opakem. Mám pocit, že jsi s příspěvkem trochu přestřelil. Stavebnice, tak jak jsou dodávány, minimalizují ztráty každého modeláře. Modelář dostane základ, který je třeba, a zbytek si dokoupí, podle svého výběru. A pokud si někdo koupí za 300 Korun svoji první stavebnici, tak pak bude další týden chodit po obchodech a shánět výše jmenované, než vůbec bude možné ke stavebnici zasednout. U leptů taky nedostanu komplet, taky musím lítat a shánět si vše potřebné. A to není všivárna? Co? A navíc, když jsou díly ve stavebnici variantně, nebo nějaké navíc, u MŽ je to na škodu a třeba u Modelů mašinek ne? Co? Jsem rád, když jakýkoliv výrobce vyrobí něco co spadá do I. nebo II. epochy. Je mi jedno, jestli je to Rybák od SDV, poštovní vůz od Modelů mašinek, Ut a pivák od DK model, a řada jiných, které jsem tu nejmenoval, a je mi jedno, jakou technologii výrobce zvolil. Naučím se s plastem (viděli jsme tady sami, že to není trivialita), naučím se s rezinem, naučím se s lepty, naučím se pracovat s podklady. Pokud je mi známo, tak třeba všeobecně oblíbený výrobce SDV dělá stavebnice, které na žádném foru žádnou lobby nepotřebují, a kdekdo za ně lobbuje, jejich stavebnice jsou kompletní, snad možná jako jediné, ale copak modelář si dá na model plastové dvojkolí? Ale proč bych to tu proboha kritizoval! Jsem rád, že mám od nich Rybáka, jiné jejich stavebnice jdou mimo mě, ale proč bych to kritizoval? VI. epocha je hotové boží požehnání pro všechny výrobce nové a ty co byli před krachem, vyrobím kus, přetírám a přetírám a přetírám, no a když výrobce přetře stokrát, tak se třeba pustí do staré předlohy, rád si počkám, ale nadávat mu, že je jen natěrač? Proč? DK model taky stavebnice nedodává kompletní, ale nevidím ani jeden důvod k tomu, abych je tady nazval tak jak ty jsi nazval MŽ. Znova to říkám: Diky bohu za každého, kdo dokáže svůj záměr dotáhnout do konce a začne pro nás modeláře něco vyrábět. Ta tortura kterou musel před tím absolvovat, než začal dodávat! Mám doma vozy ze stavebnic od všech možných výrobců, na každé lze něco najít, ale proč bych všechny nazval všivákama fakt nevím. Existují PUR lepty od pana Lepieše, existují jednoduché lepty od Modelů mašinek, vždyť je to dobře! Proč bych tu něco plísnil! Pro mě je všivákem někdo úplně jinej.... Výrobci, nenechte se odradit všivákama a vytrvejte...!