radeksindy píše:Jednoduše řečeno vrchní díl střechy je moc tvrdý a nelze s ním dobře pracovat. I po přilepení má snahu se vracet do původní podoby. Lepidlo to někde prostě neudrží.
Ale lepidlo by nemělo držet pnutí vzniklé špatně spasovanými díly. Už na prvním obrázku je vidět, že střecha nebyla před přilepením žeber pod plnícími otvory dobře vytvarovaná. Musíš ji víc ohnout.
Jak už jsem psal, vnitřní žebra střechy dělají tvar (prohnutí) střechy. Čtyři žebírka pak zapadnou do otvorů pro základ nášlapek ve střeše. Po přilepení už nejde střecha tvarovat.
Kdybych žebírka po přilepení odstranil, tak zůstanou na druhé straně vidět jen základy pro nášlapky a střecha pak jde tvarovat, protože bude naprosto hladká.
Když jsem zkoušel jen tak nasucho, tak to bylo dobré, ale jak jsem začal přilepovat, bylo zle až hůř. Ale co už je přilepené tak se špatně bez poškození odtrhává.
Kdybych stavěl více modelů, tak se sestavuje nejprve jeden model a na dalších modelech už jsou vychytaní místa. Ale kdyby jsou chyby.
Dále musím upozornit, že základní žebra, která se lepí do skříně, jsou dvoje. Dva kusy žeber jsou krajní, které se lepí k čelám a další jsou rozmístěny po ploše základu střechy.
Jen znova upozorňuji, je to prototyp a výsledná stavebnice se může změnit. Já jsem dostal za úkol sestavit model bez návodu, tak jak by to sestavoval dětský modelář, třeba i pod dohledem nebo modelář, který si občas chce postavit vlastnoruční model.