Ještě se vracím ke spodku stavebnice vozů St/Stz. V rámci stavebnic vozidel nemá asi konkurenci ve zpracování spodku vozidla, je zde kompletní mechanická a pneumatická brzda a samozřejmě spodek vozidla je dle skutečnosti. Na modelu nejsou a nebudou dosazeny záchytky brzdových rozpor - jsou přiloženy jako lept a svou pevností nesplňují vlastnosti pro provozní užití mého modelu.
Otázkou zůstává zda budou na model dosazeny madla spřahače, na čelníku jsou místa pro přilepení jen naznačeno - tedy lepení na tupo - otázka opět pevnosti dílu v tomto místě. Tady bude ještě úvaha a samozřejmě i materiálová - lept by to asi nebyl, bude to třeba odzkoušet. Stejně tak chybí oka pro tažné lano - přiložené na tupo lepené lepty pevnostně nesplňují požadavky kladené na můj model. Ale to vše jsou detaily, které nijak nesnižují kvalitu pěkného modelu a je věci modeláře nakolik si je ochoten s těmito detaily pohrát a upravit je do podoby vhodné k užití modelu.
Tady na dvakrát pohled na téměř hotový spodek vozu St, teď je mi docela líto, že jsem nepožil jedny z posledních spřáhel KMB, které mi doma zůstaly, protože pak by bylo možné dosadit brzdové hadice a propojit ruční brzdu, která je na spodku vozu taky kompletním včetně převodnice.
Na tomto spodku byly dosazeny - brzdové rozpory, rozsochy, táhlo ruční brzdy, dvě výztuhy mezi skluzy, nárazníky, stupačky a NEM šachty - zbytek je na jednom díle 3D tisku.
Stupačky nejsou použity z přiloženého leptu stavebnice. Výrobcem je přislíbena alternativa - 3D stupačky tvarově věrnější.