Seebleith píše:To Sandy: nevím odkud jste vůz získal, ale malá železnice vozy sestavené nepodává ( jen na zakázku) vůz, který je na fotkách není novinka! Vaše bez budky nemají ani v nabídce. Nemůžete říct, že vůz je pod normou (popisky na rajče) když je celý spodek vozu někým předělán. Přijde mi to nefér vůči malé železnici.
a./ Vůz jsem koupil sestavený. Před rokem běžně k dostání na burze. Nikde jsem nepsal, že jsem ho postavil ze stavebnice. Dokonce jsem si pořídil dva s "očesaným" spodkem. Bez podvozku a příslušenství k němu a bez původní kinematiky. A se zkrácenou podélnou výztuhou.
b./ Nikde jsem nepsal, že je to novinka. Poznamenal jsem jen, že stavebnice asi nikdy nebyla volně v prodeji. Údajně snad právě kvůli podvozkové části.
c./ Věci kolem podvozku jsou moje řešení. Jen mi přišla skříň dost vysoko. A to tam bude muset být ještě jedna podložka! Nemohl jsem to zkonfrontovat se skutečností, protože na tento vůz jsem zatím v reálu nikde nenarazil. A fotky na netu toho moc neřeknou.
d./ Ta "kuří" noha je možná jen optická záležitost. Chybí podélná výztuha nad podvozky. Brzdová výstroj ( jestli se ta strašlivost vůbec tak dá nazvat ) je úplně blbě. Držák podvozku svítí bíle....
e./ Když jsem se ujistil, že podlaha u skutečného vozu je opravdu hodně vysoko, tak budu s klidem dál pokračovat.
f./ Ale stejně by mě zajímalo porovnání výšek modelu s budkou a modelu jakéhokoliv vozu od jiného výrobce......
g./ Vozy jsem si koupil proto, že se mi líbily (ve srovnání s odlitkem). Cenu jsem neřešil. Celkově mě kus vyšel na 650.- (bez mnou dodaných dílů). Jen kdybych věděl, že bude stavebnice vozu s budkou, tak bych si pořídil o jeden méně. Možná, že ten jeden půjde do světa.....