LPH- fáma nebo pravda?

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Zippich » úte 05 čer, 2007 2:10 pm

TT-maniac píše: ja sem to nakonec udelal jinak ja sem dal dolu 2 vetsi olucka a potom polystyren a uplen na horu jsem dal posyp vypada to dobre :D ale jeste si budu kupovat asi 5 tech faccs tak uz vim jak na ne :D :idea:

To by moch říct každej! Ukaž foto! ;-)
Zippich

Příspěvekod TT-maniac » úte 05 čer, 2007 4:07 pm

Zippich píše:
TT-maniac píše: ja sem to nakonec udelal jinak ja sem dal dolu 2 vetsi olucka a potom polystyren a uplen na horu jsem dal posyp vypada to dobre :D ale jeste si budu kupovat asi 5 tech faccs tak uz vim jak na ne :D :idea:

To by moch říct každej! Ukaž foto! ;-)

ale pozdeji dodelam patinu jeste http://tt-vlak.webgarden.cz/moje-vlaky
-- P1010009.zip, (618.37kB) tam je jedna fotka
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

LPH-fáma nebo pravda

Příspěvekod Václav Kolář » stř 27 srp, 2008 4:19 pm

Byl jsem loni před vánocema v Pečkách u p. Dvořáčka a vedli jsme dlouhou debatu na toto téma. Potvrdil mi, že polovina formy je zničena a výroba nové vyjde na půl milionu. Vracel jsem se dost zklamaný. Ale po vánocích jsem stříkal model kamošovi a ten mi slíbil za to stavebnici sypáku. K mému velkému překvapení těch stavabnic dovezl pět, ale peníze si vzal jen za tři. Jestli prý budu chtít,že ještě má. Za jednu stavebnici chtěl 135.- Kč. Asi si o mě budete myslet, že se zase objevil jeden vy......nej, co by chtěl vydělat. Já mám těch vozů teď 7 a nemusím mit další. Prostě je to možnost,jak je sehnat. Kdyby jste chtěli, můžete se na mě přeptat Vlasty Vašíčka z Bzence co jsem zač.
Václav Kolář

Příspěvekod VoVo » stř 27 srp, 2008 5:55 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:15 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod otrubab » čtv 28 srp, 2008 6:11 am

Kdyby se ještě nějaké našli, tak za těch 135,- si jich vezmu klidně okamžitě 5. Na aukru a na jiných místech za ně chtějí až 200,-
otrubab

Příspěvekod JM » čtv 28 srp, 2008 6:38 am

Taky bych měl zájem :wink:
JM

Příspěvekod lph-man » čtv 28 srp, 2008 6:44 am

JM píše:Taky bych měl zájem :wink:

JM: Teď je mají i na modelyvlacku.cz za 175Kč nedávno jsem odjednával tři a kvalita je velmi uspokojivá. Mají tam i rajky a cisterny po 85 Kč a baffx za 120 Kč :!: :!: :!:
stavím co se mi líbí
lph-man

Příspěvekod vlastimil vašíček » čtv 28 srp, 2008 7:03 am

to jsou slušné ceny. já kdysi kupoval sypáky za 200. jsou hezké, ale dneska mi na tom vadí,že nemají KKK. bez toho už nejezdím
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod lph-man » čtv 28 srp, 2008 7:11 am

vlastimil vašíček píše:to jsou slušné ceny. já kdysi kupoval sypáky za 200. jsou hezké, ale dneska mi na tom vadí,že nemají KKK. bez toho už nejezdím

jojo jsou to celkem slušné ceny v Pragomodel také nejsou špatné ale Baffx za 275 Kč si může koupit jen ten co neví co s pěnězi když za 240 můžu mít ty stavebnice dvě a 35 Kč mi zbyde.....
stavím co se mi líbí
lph-man

Příspěvekod cíba » čtv 28 srp, 2008 1:07 pm

Já chci taky stavebnici faccs, a klíďo i za 300Kč, ale v H0... :D
cíba

Příspěvekod VoVo » čtv 28 srp, 2008 1:38 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:14 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod JM » čtv 28 srp, 2008 2:05 pm

VoVo píše:Je teda pravda co psal Dan, že čas od času se nechávají lisovat další kusy (kromě zničeného Faccsu)? Takže ty určitě ještě dalších pár desítek let nedojdou? Pořád si říkám který týden už ty Faccs nebudou, všude mají do vyprodání zásob a poslední kusy, přitom mají všude pořád :D

No, podle toho, co se podařilo zjistit mě je to prý takto: "Ten člověk, kterému se podařilo ukořistit ty stavebnice Faccsů v době rušení výroby v LPH-asi úplně zadarmo, prý je snad vyváželi na skládku a zahrnovali-z jejich prodeje celkem slušně žije a ještě několik let prý žít bude..."
Takže nevím, asi hned tak nedojdou. Byla by to škoda, zrovna tento vůz je z těch stavebnic nejpovedenější a stavebnice je opravdu přesně provedená-při stavbě vše pěkně sedí a nic se nemusí nějak extra upravovat.
edit: A ted' koukám, že se stavebnice Facss začínají objevovat najednou i tam, kde dříve vůbec nebyly...čili to vypadá jako obrácený vývoj-místo aby ubývaly, začínají přibývat :lol: :lol: žeby to s tou formou bylo trochu jinak :lol:
JM

Příspěvekod VoVo » čtv 28 srp, 2008 2:19 pm

Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:14 pm, celkově upraveno 1
VoVo

Příspěvekod Jacek » čtv 28 srp, 2008 6:10 pm

VoVo píše:na které straně je ovládání ruční brzdy - v návodu pod korbou, ve skutečnosti nad nárazníky...

Jak na které sérii vozu, bez fotky ani ránu 8)
http://jacek-modely.cz/paginy/modely/pr ... cs_492.htm
Jacek

Příspěvekod lph-man » čtv 28 srp, 2008 8:06 pm

VoVo píše:
lph-man píše:JM: Teď je mají i na modelyvlacku.cz za 175Kč nedávno jsem odjednával tři a kvalita je velmi uspokojivá. Mají tam i rajky a cisterny po 85 Kč a baffx za 120 Kč :!: :!: :!:

No nejásal bych, jednak jsem to tam trochu pročistil já už minulý týden a koukám že tech 15 Rajek co tam bylo už je taky pryč. 810 pryč, Bi taky pryč, Daa-k taky prořídly a Uachs taky byly a už nejsou, snad zase doplní sklady :lol:

lph-man píše:jojo jsou to celkem slušné ceny v Pragomodel také nejsou špatné ale Baffx za 275 Kč si může koupit jen ten co neví co s pěnězi když za 240 můžu mít ty stavebnice dvě a 35 Kč mi zbyde.....

Nj člověk nesmí koupit každou blbost, za 275 je to opravdu extrém, ale ty ostatní za stovku jsou v pohodě když člověk potřebuje 1 ks a nechce platit i s poštou 150 Kč.

vlastimil vašíček píše:ale dneska mi na tom vadí,že nemají KKK. bez toho už nejezdím

Všechno jde, 2x Peho 100 a už to jezdí :D

Je teda pravda co psal Dan, že čas od času se nechávají lisovat další kusy (kromě zničeného Faccsu)? Takže ty určitě ještě dalších pár desítek let nedojdou? Pořád si říkám který týden už ty Faccs nebudou, všude mají do vyprodání zásob a poslední kusy, přitom mají všude pořád :D

VoVo: já bych to tak neprožíval :) naskladňujou maximálně do tří tejdnů....
stavím co se mi líbí
lph-man

PředchozíDalší

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů