Stavebnice vozu Ztr

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Stavebnice vozu Ztr

Příspěvekod Milan.D. » čtv 24 říj, 2024 2:46 pm

Ještě jedna fotka ze strany bez budky, kde lépe vyniknou rozdíly. :D
Přílohy
DSCN0050.jpg
Milan.D.

Příspěvekod Petr_J » pát 25 říj, 2024 5:09 pm

Ty stavebnice a postavené vozy z nich jsou parádní. Doufám, že se do nich v dohledné době taky hecnu. A kdyby autoři stavebnic nevěděli co dál, tak na trhu akutně chybí kvalitní modely služebních vozů (Ds, Ds-k, Dsd ) :wink:
Petr_J

Příspěvekod semza » ned 27 říj, 2024 9:45 am

Autoři vědí, co dělat dál :lol: - plánů je opravdu moc a služebák v plánech stále ještě je :)
Stavba prvních modulů HO - trať 160
semza

Příspěvekod UncleFardy » čtv 12 čer, 2025 1:11 pm

Přidám se zde dotazem na zbarvení obyčejných vozů Ztr z prvních sérií z výroby, tedy Zsr. Mám takovou červenohnědou trochu dooranžova ČSN 8440, pak takovou červenohnědou trochu do červena RAL 3013 a pak takovou červenohnědou trochu dohněda RAL8009, což je stejné jako VALLEJO Cavalry Brown a pod. Tu používáme na vozy druhé epochy po vzniku ČSD. Pokud bych řešil stav v 60. a 70.letech, tak všechny jsou správně. Článek na toto téma ze stránek Ostramo znám. Ale jaká byla barva z výroby? Obě prvně zmiňované barvy mi připadají autentické, ale na trochu pozdější dobu. U stavu po vyrobení tápu. Osobně bych dal tedy Cavalry Brown alias RAL 8009, možná její mix s bílou 1:6 nebo tak něco, na zesvětlení, ale zachování té hnědší, ale ještě jsem to nezkoušel. Chytnout se nemám čeho. Znám jakýsi dokument z YT, který je barevný, z 50.let, kde jsou vozy Vtr už dočervena, a to by ukazovalo na RAL 8013.
Děkuji.
UncleFardy

Předchozí

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů