Pár informací je na straně 222 publikace Osobní vozy III od pana Mahela a kol....
Super, ďakujem za tip Ivan, pokúsim sa zohnať. Prípadne ak by bol niekto ochotný poslať aspoň foto, potešilo by ma to.
.... Úprava ze služebního na poštovní zahrnovala ....
ďakujem Peter, veľmi cenné informácie
Mal by som ešte niekoľko doplňujúcich otázok a úvah ...
1. Dosazení průběžného kabelu el. topení a navaření držáku zásuvky kabelu... - OK
2. Odstranění záchodu a vodního hospodářství - OK, čo sa stalo s oknom? Bolo vymenené za jednoduché, priehľadné, pevné ako v zavazadlovom priestore? Bola doplnená mreža?
3. Instalace kamen a zavaření okna proti záchodu - toto mi úplne nesedí s foto hore. Nemohlo to byť tak, že sa kamna pri preznačení/prestavbe neriešili vôbec? Ak bol už Dsd dodatočne vybavený kamnami v čase preznečenia, tak zostali inštalované. Ak neboli, tak sa dodatočne nemontovali. To by zodpovedalo foto hore ...
4. Výměna nárazníků za nárazníky z nákladního vagonu s hranatými talíři... - OK
5. Mřížky do oken - do ktorých? Dsd mal predsa na všetkých oknách v pôvodnom zavazadlovom priestore už mreže inštalované. Boli v Postaa rovnaké (zachované)?
6. Čo sa stalo s oddielom vlakvedúceho? Zostal zachovaný? Alebo sa aj sem domontovali mreže na okná a oddiel sa zrušil? Ak mal výhľadové okno, zostalo zachované?
Ešte raz ďakujem, dosť mi to pomohlo