Myšpulín píše:Škoda, že se ty fotky na netu asi nenajdou. Ale myslím, že to tady již víc nebudeme plevelit.
Nebudem plevelit.

Moderátoři: Michal Dalecký, Rudolf
Myšpulín píše:Škoda, že se ty fotky na netu asi nenajdou. Ale myslím, že to tady již víc nebudeme plevelit.
jali píše:Mame ridici jednotku, která komunikuje po USB s pocitacem a k ni se pripojuje az 99 modulu, každý ma 15 vstupu a 16 vystupu. Problém je v tom, ze jsme si vymysleli vlastní protokol. Potud to funguje vyborne, ale ted me napadlo, ze bych to spojil s programem ModelJop, jenze ten umi jen Lenz. Takze se snažíme nasimulovat komunikaci po seriaku a nejak to nejde. Uz jsme udelali i upravu HW pridanim signalu CTS, který Li101 pouziva, ale asi je problém ve spravnem casovani. Vice asi přes SZ
jali píše:jali píše:Mame ridici jednotku, která komunikuje po USB s pocitacem a k ni se pripojuje az 99 modulu, každý ma 15 vstupu a 16 vystupu. Problém je v tom, ze jsme si vymysleli vlastní protokol. Potud to funguje vyborne, ale ted me napadlo, ze bych to spojil s programem ModelJop, jenze ten umi jen Lenz. Takze se snažíme nasimulovat komunikaci po seriaku a nejak to nejde. Uz jsme udelali i upravu HW pridanim signalu CTS, který Li101 pouziva, ale asi je problém ve spravnem casovani. Vice asi přes SZ
Něco k původnímu tématu
Pokrocili jsme ve vyvoji. Do ridici jednotky jsme implementovali DCC protokol, zarizeni se ted jevi jako Lenz digital Plus / USB, komunikuje na rychlosti 57600. Funguje perfektne s ModelJOP, testoval jsem ho i s nejakou strasi verzi TrainController a s TrainController Gold 7.0, se vsemi pracuje bez chyby. Upozornuji, ze je to urcene pouze na ovladani prislusenstvi, nelze tim ridit jizdu lokomotiv !
Ted pracujeme na dalších prvcích. Mame hotovy inteligentni modul snimani obsazeni s digitalnim filtrem pro 8 useku, pracuji na dekoderu vyhybek, nan pripravene 2 verze se zpetnym hlasenim pro 7 a 14 vyhybek. Zatím jen verze pro ovladani elektromagnetických prestavniku.
Také jsem se zabyval lokodekodery. Nakonec jako nejvhodnejsi vysel dekoder zverejneny na slovenskych strankach :
http://videopeli.szm.com/subory/zelezni ... avod08.htm
Schema jsem zcela predelal, pouzil jsem jen program pro PIC. Výsledkem je miniaturni lokodekoder s proudem 500mA a rozmerech 10,5 x 27mm, vetsi verze ma zatizitelnost 1A a rozmer 16x30mm. Teoreticku jde, zmenou minima soucastek, udelat dekoder, který bude mit az 5A, ale nevim co bych tim ovladal.
jali píše:Ahoj
nase lokomotivy mají nezavisly pohon, takze DCC signal se do koleji poustet nebude. V podstate zadny digitalni signal rozvadet po kolejisti nepředpokládám. Bude jedna (max 2) releove mistnosti, kam bude svedena veskera kabelaz z vnějších prvku stejne jako je to ve skutecnosti. V nasem meritku uz to holt funguje trochu jinak. Koleje snad zacneme pokládat jakmile sleze snih tak potom se budou resit vznikle problémy.
Zpět na Modely velkých měřítek a zahradní železnice
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků