Ahojte,
tak som si zobral kávičku, sadol si k tejto novej téme a pozeral fotečky. Vyzerá to celkom zaujímavo - ako je to s fixáciou koľají? Budú len tak v štrku,
alebo ich chceš ešte nejak ukotviť? Videl som železničky, kde koľaje boli len zaštrkované, bez ukotvenia, ale bolo to s mohutnejšími pražcami (mierka 1/13 resp. 7/8th).
Aj po rokoch držali na mieste, len štrk bol zčasti odplavený.
Ešte jedna otázka - tá ohrádka z dosiek pri výhybni (je tam zasadený javor (?)) - tam zostane? Nechcem do toho nejak zasahovať, ale keby to bol len akože nejaký vŕšok, (bez dosiek)tak by prechádzala železnička "priesmykom" medzi skalkou a vŕškom, pôsobilo by to (podľa mňa) veľmi dobre. Miesto dosiek by sa dali použiť napr. väčšie kamene a pod.
takže aj výhybňa by bola akoby na úbočí malého vŕška. Ale to je len môj skromný názor, asi to máš už lepšie premyslené.
A ešte toto, ale to ber s rezervou - je to názor starého konzervatívca: ak by si vyhodil tú priečku v ovále, tak by sa muselo pri návrate do koncovej stanice prejsť na druhý koniec súpravy. Z hľadiska prevádzky by to bolo zaujímavejšie, ako pustiť vlak vratnou slučkou späť. Nejakú výhybku by som radšej pridal do výhybne, takže by to bola potom už taká malá stanička. Z topologického hľadiska by to koľajisko bolo niečo také, ako mám na záhrade ja. Držím palce.
Jozef
PS tie čísla v 65 mám ja len prehodené, takže je to skoro rovnaké

No čo už, viac som sa ponáhľal na svet....