Kompresor ke stříkání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod Honza168 » úte 04 kvě, 2010 6:25 pm

Pája píše:Já jsem pořídil toto :http://eshop.lutoma.cz/kompresory/jednovalcovy-pistovy-kompresor-as186_kopie-650_kopie-272.htm ,ale letos ho asi neprubnu,makám v rachotě od rána do noci a nemám sil na modely.Snad to bude slušný kus pro začátečníka.


Tak nevím, ale tenhle odkaz mi nefunguje. Když jsem se dostal na firmu Lutoma, tak tam už žádné kompresory nemají. Nevadí.. a díky. Honza168
Uživatelský avatar
Honza168
 
Příspěvky: 129
Registrován: ned 13 zář, 2009 1:06 pm
Bydliště: Praha

Levné kompresory

Příspěvekod Honza168 » úte 04 kvě, 2010 6:36 pm

Petře, děkuju za názor a usměrnění mých snah o nákup "levného" kompresoru. Tušil jsem, že v oné nízké ceně bude zakopaný pes. Jen mne nenapadlo (nevím proč?), že to je Čína. To bych skutečně neobtěžoval. Nějak mne zmátla ta slovenština webu, který ho nabízí. Nějak jsem spoléhal, že to bude něco jako "Roco v B.Bystrici" :-). Ten Fengda AS-189 A je sice taky z Číny, ale když jsou s ním dobré zkušenosti, proč ne? Dokonce jsem ho dneska viděl u nás v Hornbachu, jen si nepamatuji cenu. Uvidíme. Před hodinou mi volal kamarád, že má pro mne vyřazenou lednici Bosch, která má plně funkční kompresor. Tak se ještě jednou vrátím k myšlence "levného zboží"... Kdyby se někdo chtěl pochlubit s technickým řešením, jako třeba Houmr, přivítal bych to. Ahoj, Honza168.
Uživatelský avatar
Honza168
 
Příspěvky: 129
Registrován: ned 13 zář, 2009 1:06 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Pája » úte 04 kvě, 2010 6:51 pm

Honza168 píše:Tak nevím, ale tenhle odkaz mi nefunguje. Když jsem se dostal na firmu Lutoma, tak tam už žádné kompresory nemají. Nevadí.. a díky. Honza168


Zadej : http://eshop.lutoma.cz/kompresory/jedno ... e-272.html a je tam,já to tam vidím.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Příspěvekod Honza168 » úte 04 kvě, 2010 7:27 pm

Pája píše:
Honza168 píše:...já to tam vidím.

Húúúúž se to povedlo. Díky.
Uživatelský avatar
Honza168
 
Příspěvky: 129
Registrován: ned 13 zář, 2009 1:06 pm
Bydliště: Praha

Re: Levné kompresory

Příspěvekod Petr Zatrepalek » stř 05 kvě, 2010 7:46 am

Honza168 píše:Petře, děkuju za názor a usměrnění mých snah o nákup "levného" kompresoru. Tušil jsem, že v oné nízké ceně bude zakopaný pes. Jen mne nenapadlo (nevím proč?), že to je Čína. To bych skutečně neobtěžoval. Nějak mne zmátla ta slovenština webu, který ho nabízí. Nějak jsem spoléhal, že to bude něco jako "Roco v B.Bystrici" :-). Ten Fengda AS-189 A je sice taky z Číny, ale když jsou s ním dobré zkušenosti, proč ne? Dokonce jsem ho dneska viděl u nás v Hornbachu, jen si nepamatuji cenu. Uvidíme. Před hodinou mi volal kamarád, že má pro mne vyřazenou lednici Bosch, která má plně funkční kompresor. Tak se ještě jednou vrátím k myšlence "levného zboží"... Kdyby se někdo chtěl pochlubit s technickým řešením, jako třeba Houmr, přivítal bych to. Ahoj, Honza168.


To není o obtěžování, jen sorry, o určité naivitě - co můžeš čekat od kompresoru za 1000 Kč? :D Jinak modelářské kompresory se stejně všechny vyrábějí buď v Číne (většinou ty bezolejové) nebo u firmy Werther v Itálii (olejové a bezolejové) a to vše se pak prodává pod různýma značkama (fengda, Hansa, iwata, badger, revell, tamiya, schneider, sintec...) ale za mnohem větší peníze dle "kvaiity" nabízené značky!!!
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Uživatelský avatar
Petr Zatrepalek
 
Příspěvky: 2623
Registrován: pát 07 zář, 2007 11:20 pm
Bydliště: Sázava - Černé Budy

Re: Levné kompresory

Příspěvekod alfik » stř 05 kvě, 2010 8:17 am

Honza168 píše:Ten Fengda AS-189 A je sice taky z Číny, ale když jsou s ním dobré zkušenosti, proč ne? Dokonce jsem ho dneska viděl u nás v Hornbachu, jen si nepamatuji cenu.


Přesně tuhle Fengdu mám, dokonce taky z Hornbachu (v Řepích) , snaží se sice tvářit jako "Orlik compressors" ale je to přesně ono.
Ať tak nebo tak - musím říct, že jsem s ním zatím spokojenej. Funguje dobře, a dá se s ním celkem rozumně pracovat i po večerech v paneláku...
alfik
 
Příspěvky: 8
Registrován: pon 25 led, 2010 8:22 am

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Chailapko555 » ned 29 led, 2012 9:12 pm

Zdravím. Mám jeden problém...prosím o pomoc... v bytovke v pivnici mala susedka chladničku a dovolila mi si z nej zobrať ten kompresor.... vymontoval som ho a aj s káblom a odpojil som od neho tie dráty čo idú hore do chladničky na menenie teploty...... napojil som ho do elektriky a nič.... .. ešte predtým mi dal jeden komp. kamarát lenže bez káblu...tak som zase z inej chladničky zobral ten kábel napojil a komp. sa otáčal....ale problém bol v tom že ten bimetal sa začal zohrievať do oranžova ....račej som to vypnul... neviete v čom môže biť problém? ďakujem veľmi pekne :)
Uživatelský avatar
Chailapko555
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 09 led, 2012 5:46 pm

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Pája » ned 29 led, 2012 10:37 pm

No :
u 1 kompíku,ten dvou-drát co šel nahoru-šel k termostatu-laicky řečeno teplotně závislému spínači.Čili,pokud spojíš ty dvě místa kam byl napojený u motoru-pojede to.
A 2 kopík.ten bimetal musí být sepnutý pokud kompresor stojí a max sekundu po připojení napětí,pak už ne.Připojuje jen pomocné rozběhové vinutí a to není stavěno na trvalý provoz.
Možná závada :
a)vadné toto rozběhové relé
b)vadné rozběhové vinutí motoru
c)chybné zapojení
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Chailapko555 » pon 30 led, 2012 5:07 am

díky za odpoved.... no skusím prepojit tie dva miesta... no ten kompresor sa točí ale možno tak po 10 sek. sa ten bimetal rozžhaví ...a je zopnutý.....kedtak možem ti poslať fotky? lebo z to je dáka iná chladnička než CALEX a ztoho jej napojenia som debil :) Díky
Uživatelský avatar
Chailapko555
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 09 led, 2012 5:46 pm

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Pája » pon 30 led, 2012 7:59 am

Asi 90% kompresorů má stejné zapojení a to napříč všemi státy od USA po Rusko.Motor má 3 vývody :společný,hlavní vinutí,pomocné vinutí.Pokud ti rozběhové relé už svítilo,je to 100pro vlóji.Nafoť si jak to je nacvaknutý,vytáhni ho z motoru a vydej se s ním po městě a najdi vyhozenou ledničku,je velká šance,že bude mít pasující relé a ještě funkční a nebo se vydej do sběrného dvora,tam jich bude fůra a zadarmo.Když bude relé sundaný,můžeš změřit vinutí-každé je trošku jiné.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Chailapko555 » pon 30 led, 2012 2:36 pm

ja mám teraz new kompresor od tej susedky...tak sa pozrem kde bola ta dvojlinka napojená a skusím prepojiť...kedtak dám vediet.. diky za info.....
Uživatelský avatar
Chailapko555
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 09 led, 2012 5:46 pm

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Chailapko555 » pon 30 led, 2012 5:06 pm

ahoj....tak som došel z dielnne... mám jednu taku zprávu...že 5 minuty som premýšlal jak to prepojiť....no prepojil som to.... a medzi tím ako som ho chcel zapojiť tak ako bonus som mal tlak krvný asi 250 na 300 aby som náhodov dačo neodpálil....no tak som ho nakoniec zapojil do zásuvky.....a potom sa to stalo....stalo sa to že kompresor ....sa krásne rozbehol a začal fukať krásne vzduch... napojil som na neho len reg tlaku bez vzdučnšíku a vyskušal som airbrushku...sice som len striekal aceton ale striekalo to krásne :) Dakujem ti moc za pomoc :) Maj sa :)
Uživatelský avatar
Chailapko555
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 09 led, 2012 5:46 pm

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Pája » pon 30 led, 2012 5:18 pm

Není zač.
Místo propojky můžeš dát např. spínač co se používá doma na zvonek (je sepnutý jen pokud ho držíš-pustíš a cvakne zpět),na zakrytí spodku koupíš nízkou krabici a kousek ,,flexo" šňůry a máš rázem levný nožní spínač a tudíž obě ruce volné.Pokud máš tlakovou nádobu,zapojíš zde regulátor tlaku a bude ti to automaticky spínat dle tlaku v nádobě.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Pája » pon 30 led, 2012 5:20 pm

A nezapomeň,je to olejový kompík,nenaklánět a hlavně zapoj do obvodu vzduchu odlučovač oleje,nebo ti to občas udělá mastnou skvrnu.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Kompresor ke stříkání

Příspěvekod Chailapko555 » pon 30 led, 2012 5:34 pm

Pája píše:A nezapomeň,je to olejový kompík,nenaklánět a hlavně zapoj do obvodu vzduchu odlučovač oleje,nebo ti to občas udělá mastnou skvrnu.


tak to je samozrejmosť :D lebo mať zamastené modely....no to už ich račej možem v tom oleji kupať :D :D ako sa dá najlepšie zrobiť odlučovač? premýšlam že by som do dákej nádobky napcahl vatu... to by to prefiltrovalo či??? Díky
Uživatelský avatar
Chailapko555
 
Příspěvky: 71
Registrován: pon 09 led, 2012 5:46 pm

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník