Digitální ovládání

Specializované fórum pro všechny Houmrovy parádičky.

Moderátoři: Michal Dalecký, Houmr

Příspěvekod Ada » pon 02 bře, 2009 4:51 pm

Ahoj,

prodejce jsem se ptal. Dle mého přání byl nahrán zvuk Sergeje.

Problém je, zda to jde spustit přes multiMAUS Roco.

Ahoj Zdenek
HO / TT vše co se dá rozjet
Ada
 
Příspěvky: 70
Registrován: stř 28 lis, 2007 8:02 pm
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod Houmr » pon 02 bře, 2009 5:04 pm

Ať máš MM, nebo Lenz, je to jedno. Fungovat by ti měl. Koukni do návodu jak to máš mít nastavené. Pod jakými funkcemi se zvuky zapínají. A taky záleží na nastavení dekodéru ke kterému je modul přes SUSI připojen. K jakému dekodéru máš modul připojen?
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod Ada » pon 02 bře, 2009 7:54 pm

Ahoj ,
mám jen star set od Roca.

Je to spojeno s dekoder Gold

Lenz nemám.

Zdenek
HO / TT vše co se dá rozjet
Ada
 
Příspěvky: 70
Registrován: stř 28 lis, 2007 8:02 pm
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod Houmr » úte 03 bře, 2009 2:27 pm

No tak to máš stejné jako já a mě to fungovalo hned napoprvé. Když ti to přišlo, tak jsi zkoušel měnit nějaká CV, nebo jsi ho zapojil a nešlo to? Aby jsi si třeba omylem nestáhl zvuk na 0. No těžko ti takto radit, lepší by jsi měl si s tím někam zajít, či poslat prodejci.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Příspěvekod drlo » stř 04 bře, 2009 7:04 am

Houmre, aký softwér budeš používať k H-centrále, Railco, alebo nejaký iný?
Uživatelský avatar
drlo
 
Příspěvky: 106
Registrován: stř 09 led, 2008 10:26 am
Bydliště: Piešťany

Příspěvekod Houmr » stř 04 bře, 2009 2:32 pm

Asi RailCo.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

Trafo pro přestavníky Peco

Příspěvekod Vladimír Marek » čtv 12 bře, 2009 5:13 pm

Ahoj Houmre prosím můžeš prozradit objednací číslo trafa které používáš na napájení přestavníků Peco . Včera mi dorazili dekodéry a tak než to spustím chci koupit ještě nové trafo . Já mám jen trafo od Roca a to ještě to slabší z
prvních DCC setů . Díky Vladimír Marek.
Vladimír Marek
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát 09 led, 2009 3:10 pm
Bydliště: Smolnice

Příspěvekod Vladimír » čtv 12 bře, 2009 5:32 pm

Ahoj,
sice nejsem Houmr, takže odpověď bez záruky, ale mělo by to být toto (obj.č.GES 075 069 44), sám o něm uvažuji právě kvůli přestavníkům Peco.
http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=C ... ES07506944
HO, DCC
Vladimír
 
Příspěvky: 126
Registrován: pon 04 úno, 2008 6:47 pm
Bydliště: Kladno

Trafo pro přestavníky Peco

Příspěvekod Vladimír Marek » čtv 12 bře, 2009 6:15 pm

Díky ze radu už jdu objednávat. V. Marek.
Vladimír Marek
 
Příspěvky: 16
Registrován: pát 09 led, 2009 3:10 pm
Bydliště: Smolnice

Příspěvekod Martin.F » pát 17 dub, 2009 10:13 am

Chtěl bych se zeptat,chtěl jsem si postavit H centrálu kvůli tomu že umí číst hodnoty CV ,ale na stránkách Dckoleje je zpětná vazba pro roco řeší to problém čtení hodnot CV nebo je to jen na příslušenství děkuji za odpoveď
Uživatelský avatar
Martin.F
 
Příspěvky: 36
Registrován: pon 03 zář, 2007 2:21 pm
Bydliště: Znojmo

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 17 dub, 2009 10:28 am

Martin.F píše:Chtěl bych se zeptat,chtěl jsem si postavit H centrálu kvůli tomu že umí číst hodnoty CV ,ale na stránkách Dckoleje je zpětná vazba pro roco řeší to problém čtení hodnot CV nebo je to jen na příslušenství děkuji za odpoveď


Zpětná vazba je věcí příslušenství a jeho ovládání.
S CV a jejich čtením nemá moc společného. To je věcí centrály.
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Příspěvekod Houmr » pát 17 dub, 2009 1:13 pm

Martin.F píše:Chtěl bych se zeptat,chtěl jsem si postavit H centrálu kvůli tomu že umí číst hodnoty CV ,ale na stránkách Dckoleje je zpětná vazba pro roco řeší to problém čtení hodnot CV nebo je to jen na příslušenství děkuji za odpoveď

Ano je to tak jak píšeš, zpětná vazba slouží třeba k hlášení polohy vyhybek, modulů obsazení úseků atd. Ke čtení CV musíš mít příslušnou centrálu, která to umí. Takže pokud budeš chtít číst CV tak to H centrála umí, ale jen na programovací koleji, v POM režimu to nejde, snad za použití Railcom, ale to nemám odzkoušené.
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

přerušení kolejí

Příspěvekod martinnv » sob 25 dub, 2009 9:48 am

Dobrý den, mám jeden amaterský dotaz, který mi není uplně jasný. Kolejiště chci řídit digitálně a ve skrytém nádraží potřebuju udělat úseky, které mi pak bude něco hlídat aby to PC mohl řídit (omlouvám se za amatérské vyjadřování, ale kolejiště je to moje první a s digitálem také bojuji). Mám zakoupený set s MM2 od Roca (vím žádná sláva to není, ale stačí mi to) a potřebuji udělat ty úseky, abych mohl pokračovat ve stavbě. Řekněme že nyní nepotřebuji navrhnout správný dekodér, ale radu jak to na osazení dekodéru připravit. Slyšel jsem, že by měl přerušit koleje a vytvořit úseky. Řekl jsem si tedy dobrá... takže znamená to přerušit koleje na 4 místech pro jeden usek a vyvést napajení toho useku mimo? Nebo stačí 2 přerušení? Nebo navrhujete jiný způsob hlídání obsazenosti úseku? Díky za odpověďi. Opravdu jsem úplně na začátku...
martinnv
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob 28 úno, 2009 1:37 pm

Příspěvekod alexander » sob 25 dub, 2009 10:09 am

Stačí prerušiť jednu koľaj.

Príklad zapojenia:

http://www.dcckoleje.kx.cz/s88.html
alexander
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon 25 úno, 2008 7:47 pm

Příspěvekod Houmr » sob 25 dub, 2009 2:38 pm

No stačí vždy přerušit jednu kolej a to většinou nejlépe od vyhybky k vyhybce. Přerušuje se vždy jen stejná kolej v celém kolejišti, buď vnitřní, či vnější. Ale je lepší udělat mezi vyhybkami dva úseky. Zastavení je pak přesnější. Nevím jak dlouhé budeš mít skryté nádraží? Pokud budou koleje do metru, měl by ti stačit jeden úsek, pokud delší udělal bych úseky dva. Osobně já mám úseky dva. V prvním se většinou nastaví zpomalení a ve druhém zastavení. Doporučil bych ti přečíst si stránku
http://lokopin.wz.cz/body.htm
"HO" - DCC - III - IV
Uživatelský avatar
Houmr
 
Příspěvky: 1324
Registrován: sob 07 říj, 2006 5:44 pm
Bydliště: Bukovice

PředchozíDalší

Zpět na Houmrovy vlaky (houmrovyvlaky.wz.cz)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník