Hrubej ten štěrk sice je, ale časem přes něj ještě přijde vrstva něčeho jemnějšího. Patrně nějaký patinátory ve směsi s nějakou prachovou frakcí. Budoval jsem mezi svátkama a nakonec jsem byl rád, že se mi podařilo dát v potřebným množství dohromady aspoň tuhle hrubost. Před budovou jsem nakonec musel štěrk ještě "nastavit" barvenejma pilinama. A těch pár recyklovanejch "smrčků"? Párkrát jem podobně formovaný jehličnany potkal i v reálu (ale ve větší mase), navíc jsem neměl po ruce nic lepšího. A těch pár kousků nebude problém vyměnit, až seženu něco lepšího Spojování dílců je zatím jen pomocí kolejových spojek na přečuhujících kolejnicích, časem snad dodělám nějaká inteligentní čela, umožňující kvalitnější spojení a zároveň maskování přechodů.
Na začátku projektu stála programovací/zkušební kolej na zbytku polystyrenu a přebytky foliáží ze stavby kolejiště. Pak jsem si řekl, že by to chtělo ještě kousek a když vyjdou prachy, tak postupně další. Později se vyrojila myšlenka zavěsit dílce dílce zvenčí na knihovní regály v mý skladový cimře, takže by vzniklo jakýsi nepravidelný účko po obvodu volného prostoru, ve kterém by vlak mohl jet krajinou opravdu odněkud někam. Za dílce by pak mohla přijít i nějaká kulisa krajiny v pozadí pro zlepšení dojmu. inspirovalo mě jedno podobné kolejiště na
www.carendt.com a systém "MONAKO" od MaZelu...