Fotky vašich kolejišť

Specializované fórum pouze pro příznivce úzkorozchodných železnic.

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Fotky vašich kolejišť

Příspěvekod Střelec » úte 08 led, 2013 2:00 pm

Hrubej ten štěrk sice je, ale časem přes něj ještě přijde vrstva něčeho jemnějšího. Patrně nějaký patinátory ve směsi s nějakou prachovou frakcí. Budoval jsem mezi svátkama a nakonec jsem byl rád, že se mi podařilo dát v potřebným množství dohromady aspoň tuhle hrubost. Před budovou jsem nakonec musel štěrk ještě "nastavit" barvenejma pilinama. A těch pár recyklovanejch "smrčků"? Párkrát jem podobně formovaný jehličnany potkal i v reálu (ale ve větší mase), navíc jsem neměl po ruce nic lepšího. A těch pár kousků nebude problém vyměnit, až seženu něco lepšího Spojování dílců je zatím jen pomocí kolejových spojek na přečuhujících kolejnicích, časem snad dodělám nějaká inteligentní čela, umožňující kvalitnější spojení a zároveň maskování přechodů.

Na začátku projektu stála programovací/zkušební kolej na zbytku polystyrenu a přebytky foliáží ze stavby kolejiště. Pak jsem si řekl, že by to chtělo ještě kousek a když vyjdou prachy, tak postupně další. Později se vyrojila myšlenka zavěsit dílce dílce zvenčí na knihovní regály v mý skladový cimře, takže by vzniklo jakýsi nepravidelný účko po obvodu volného prostoru, ve kterém by vlak mohl jet krajinou opravdu odněkud někam. Za dílce by pak mohla přijít i nějaká kulisa krajiny v pozadí pro zlepšení dojmu. inspirovalo mě jedno podobné kolejiště na www.carendt.com a systém "MONAKO" od MaZelu...
Střelec

Příspěvekod "Beňa" » pát 11 led, 2013 9:51 pm

Nazdárek, tak se staví pila a bude se rozšiřovat spodní stanice kolejiště, proběhne náhrada výhybek roco feld za nové štíhlé peco tak, aby byla spodní stanice sjízdná pro všechny stroje.
Obrázek
Více fotek zde https://picasaweb.google.com/1058645378 ... 5233224194
Když se potkají peníze, volný čas a chuť, vznikají modely...
"Beňa"

Příspěvekod Acibuk » sob 12 led, 2013 12:50 am

No, vypadá to na docela pěknou pilu. Líbí se mi, že to není žádný prcek a že tam budeš moct vozit pořádně dlouhé oplenové dvojice. Doufám, že se s ní potom pochlubíš někde na veřejnosti... :wink:
Acibuk

Příspěvekod "Beňa" » sob 12 led, 2013 6:32 pm

Díky, na pile se tvrdě maká, k vidění bude zase na formodelu v Olomouci 1-3. března.
"Beňa"

Příspěvekod hobby » ned 13 led, 2013 9:09 am

Here's a couple of photos of my new layout:
Zde je pár fotek z mého nového uspořádání:

Obrázek
Obrázek
hobby

Příspěvekod Acibuk » stř 16 led, 2013 12:39 pm

S blížícím se Formodelem Olomouc, kde budou opět k vidění naše úzkorozchodné moduly, jsem se stejně jako kolega Beňa pustil do pokračování prací na stanici Klukovské sny. Aktuálně jsou zaštěrkovány koleje, lepím drny, budovy a ostatní pevné věci na své místo. Více fotek je k vidění zde: https://picasaweb.google.com/michal.kub ... q53NoJviAQ
Přílohy
Modulovka Acibuk_088.jpg
Acibuk

Příspěvekod Irudzi » čtv 17 led, 2013 5:54 am

To Acibuk+Beňa:
Pěkná práce pánové, ať se dílo daří!!! Snad mi to vyjde se za Vámi na 4MODEL dojet
podívat a povykládat. Vlakem z Hradišťa je to kousek. :wink:
Naposledy upravil Irudzi dne čtv 17 led, 2013 10:01 am, celkově upraveno 1
Irudzi

Příspěvekod Střelec » čtv 17 led, 2013 6:27 am

Vypadá to parádně. S použitím foliáží MSC by se to asi podařilo ozelenit rychleji, ale cena by byla někde jinde.
Střelec

Příspěvekod "Beňa" » čtv 17 led, 2013 3:49 pm

Flokovačku máme, floky taky, tak se s tím nějak popasujem, věřím že to zmáknem:)
Iruzdi, určitě dojeď, dáme rádi řeč. (Pro ostatní to platí taky)
"Beňa"

Příspěvekod Martin Justiz » čtv 17 led, 2013 4:19 pm

acibuk + bena
je to moc hezky mam jeden dotaz ta U37 vase prace?
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Acibuk » čtv 17 led, 2013 6:06 pm

Střelec: zelenou kombinujeme floky i foliáže, jak psal Beňa. Ale ve stanici jí mezi kolejemi moc nebude, modeluji 2. epochu, konkrétně rok 1938 a to se ještě o trať starali.
Rybízek: moje práce to není, koupil jsem ji kdysi od jednoho olomouckého kolegy, který ji koupil od rakouského modeláře už předělanou. Potřebuje vyměnit cedulky za lepší, jinak odpovídá provedení z roku 1958. Na starších fotkách ji mám ještě bez kompresoru, takže mi ani moc nepasuje do epochy. Ale nějak se s tím popasuji :wink:
Acibuk

Příspěvekod Martin Justiz » pát 18 led, 2013 4:51 am

no me prave zaujal ten kompresor, to si musel rezat kastli mozna zavazi? moc bych uvital nejakej podrobnejsi popis prstavby
ČD v Nku
Martin Justiz

Příspěvekod Acibuk » pát 18 led, 2013 7:24 am

Jak jsem psal, já to už tak koupil. Ale neviděl bych v tom velikou vědu. Stačí polystyrenová tabulka například od Litomyského, pilka, tmel a šikovné ruce. A odlitek kompresoru asi taky nebude v dnešní době neřešitelný problém.
Acibuk

Příspěvekod jihous » pát 18 led, 2013 8:40 pm

Pěkný věci pro typizaci ČSD dělá BV model.
jihous

Příspěvekod Acibuk » stř 23 led, 2013 9:22 pm

Moji tesaři se přes víkend činili, takže se v nádraží objevila rampa na překládání řeziva. A protože Parní pila v Beňově spustila zkušební provoz, hned jsme vyřídili první přepravu... :wink:
Modulovka Acibuk_091.jpg
Acibuk

PředchozíDalší

Zpět na Úzkorozchodky