Zdravím všetkých,
konečne sa mi podarilo (temer) dokončiť dva otvorené vozy - inšpiráciou boli vozy z úzkokoľajok 600 mm v okolí Smoleníc a Dobrej Vody,
sú o niečo dlhšie, ale inak približne zodpovedajú predlohe. Začal som ich robiť pred niekoľkými rokmi, ale už som si povedal, že ich musím
konečne dokončiť. Korba vozov je drevená, s osadenými nitmi imitujúcimi skrutky držiace korbu pokope, podvozky boli použité zo starých
Piko podvozkov nejakých nákladných vozov - dvojkolia sú nové -, zábradlie a ručná brzda sú pospájkované z mosadzných profilov,
rám korby je z pásov obyčajnej ocele. (rezané laserom)
Pôvodne malo byť na týchto a ostatných vozoch spriahadlo typu "bosna" ale nakoniec som prešiel k rovnakému feldbahn spriahadlu aké
používam na vozidlách záhradnej železnice, samozrejme menšie

. Vozy sú striekané airbruschom farbami Vallejo, aj hrdzavá patina na "kovových" častiach.
Korba je patinovaná len zvnútra, ale na patine celých vozov chcem ešte popracovať. Na kovové časti som použil primer Body P961.
(ak tu niekto napíše svoje skúsenosti s týmto primerom budem rád, zatiaľ som počul naň celkom len chvály, tak neviem.)
Približná veľkosť vozov je:dĺžka 147 mm, šírka 55mm a výška cca 41 mm (po vrch korby)
jm