Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
123ps píše:Kolegové, prosím o radu. Právě mi přišla pod stromeček tahle krásná mašina, ale nějak se mi nezdá bandáže na soukolí. Myslel jsem, že má být bandážována jedna náprava. Tento kus má bandáž na první a čtvrté nápravě a vždy jen na jednom kole, navíc na stejné straně. Tak nevím, jestli neudělali soudruzi v NDR chybu ! ?
Pája píše:Bandáž na jednom kole jednoho podvozku a bandáž na protějším kole (kolo na druhé kolejnici) druhého podvozku je OK tak to má i V100 od Tilliga
123ps píše:Tak po prvotním nadšení přichází trochu vystřízlivění. Za jízdy mi u nové 716 vypadávají čepy, které drží spráhla v kolech. Nejdříve jsem si toho vůbec nevšiml, ale potom loko vykolejila na výhybce a já našel kolem trati vypadeny 3ks čepů. Čepy jsou zakončeny jakýmsi zobáčkem, ale ten zjevně nestačí. Máte někdo podobnou zkušenost ? ? K vypadení dochází cca. po půl hodině jízdy. Dá se to hlídat a čepy zpět jednoduše dotlačit, ale to je celkem na pytel
123ps píše:Tak po prvotním nadšení přichází trochu vystřízlivění. Za jízdy mi u nové 716 vypadávají čepy, které drží spráhla v kolech. Nejdříve jsem si toho vůbec nevšiml, ale potom loko vykolejila na výhybce a já našel kolem trati vypadeny 3ks čepů. Čepy jsou zakončeny jakýmsi zobáčkem, ale ten zjevně nestačí. Máte někdo podobnou zkušenost ? ? K vypadení dochází cca. po půl hodině jízdy. Dá se to hlídat a čepy zpět jednoduše dotlačit, ale to je celkem na pytel
Houmr píše:Ano mě to taky dělalo, já je zezadu v kolečku lehce zakápl hustým Maskolem. Musí být hustý, jinak vám proteče kolem čepu. Jde to pak rozdělat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník