716-505 3 ČSD Gutzold

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

716-505 3 ČSD Gutzold

Příspěvekod 123ps » stř 12 pro, 2007 11:20 am

Kolegové, prosím o radu. Právě mi přišla pod stromeček tahle krásná mašina, ale nějak se mi nezdá bandáže na soukolí. Myslel jsem, že má být bandážována jedna náprava. Tento kus má bandáž na první a čtvrté nápravě a vždy jen na jednom kole, navíc na stejné straně. Tak nevím, jestli neudělali soudruzi v NDR chybu ! ?
123ps

Re: 716-505 3 ČSD Gutzold

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 12 pro, 2007 5:21 pm

123ps píše:Kolegové, prosím o radu. Právě mi přišla pod stromeček tahle krásná mašina, ale nějak se mi nezdá bandáže na soukolí. Myslel jsem, že má být bandážována jedna náprava. Tento kus má bandáž na první a čtvrté nápravě a vždy jen na jednom kole, navíc na stejné straně. Tak nevím, jestli neudělali soudruzi v NDR chybu ! ?

Můžeš to vyfotit ?
Popřípadě mi pošli ty nešťastné nápravy já s nimi mohu něco provézt ;-)
[stáhnout a správně nalisovat] Popřípadě mám jednu nápravu bez bandáží náhradní.
Napiš ještě prosím katalogové číslo modelu Guetzold.
Zdenek Valter

Příspěvekod Pája » stř 12 pro, 2007 5:27 pm

Bandáž na jednom kole jednoho podvozku a bandáž na protějším kole (kolo na druhé kolejnici) druhého podvozku je OK tak to má i V100 od Tilliga
Pája

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 12 pro, 2007 5:44 pm

Pája píše:Bandáž na jednom kole jednoho podvozku a bandáž na protějším kole (kolo na druhé kolejnici) druhého podvozku je OK tak to má i V100 od Tilliga

Mno, nevím, ale u toho sergeje určitě nee. Když si stahneš data sheet či seznam náhradních dílů, vždy je s bandží celé dvojkolí. Já jsem si s tímhle pojezdem docela užil, když jsem mu dával lepší botičky RP 25.
Originál měl dvě bandážované nápavy uprostřed a sbíral ze dvou krajních.
Po výměněně dvojkolí jsem mu dodělával sběrače na všechny nápravy a ozvučnici, aby pěkně hrál.
Zdenek Valter

Příspěvekod Jarda H. » stř 12 pro, 2007 5:58 pm

Jeden z e-shopů tenhle model doslova uvádí jako s pohonem na první a čtvrtou nápravu se dvěma bandážemi na kolech (ne na soukolí !!), takže tu bandáž na jednom kole nápravy (dle mého :?: ) dodává výrobce jako standart ?!

Jenom ty bandáže na stejné straně je asi nesmysl ! Takže se chyba soudruhů v NDR asi vloudila !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod stefanelmont » stř 12 pro, 2007 7:09 pm

Když mi dorazila , vrazil jsem jí do vitríny a nekoukal . Mám bandáž na 1. a 4. dvojkolí pouze na jedné straně , takže totéž .
Předpokládám , že to nebude dvojitá chyba , ale záměr .

Jinak 716 není sergej , ale ta malá čtyřnápravová oranžová lokomotiva , u které se tu rozebíralo praskání ozubených kol v převodech .

V60 , BR105 - 106

Jirka Š
stefanelmont

Příspěvekod stefanelmont » stř 12 pro, 2007 7:22 pm

stefanelmont

Příspěvekod 123ps » čtv 13 pro, 2007 5:38 am

stefanelmont píše:Dvě fotografie zde :

http://picasaweb.google.cz/stefanelmont/7165053

Jirka Š

Ano, je to přesně tak jak doložil fotografiemi kolega stefanelmont. Ten nejmenovaný e-shop, který udává bandážování na 1 a 4 nápravě je modelová železnice pana Pechara a tam jsem loko koupil, akorát jsem se domníval, že bandáže budou vždy na jednom kole, ale vždy jedna vlevo, druhá vpravo. Nicméně včera po testovacích jízdách s dekodérem Lenz Silver jsem zaznamenal pouze pozitivní jízdní vlastnosti, takže ty bandáže ponechám takto, Zdenkovi samozřejmě děkuji za nabídku. Loko krásně přejíždí výhybky s nenapájenými srdcovkami i při minimální rychlosti. Je to velmi vydařený model a bude radost s ní posunovat.
Jen tak pro informaci, i s dovozem PPL-kou mě vyšla na 3530,-Kč a na druhý den od objednání byla doma. Takže pokud nevíte co pod strom a pokud ji má p. Pechar ještě skladem neváhejte :D
123ps

Příspěvekod 123ps » stř 02 led, 2008 11:23 am

Tak po prvotním nadšení přichází trochu vystřízlivění. Za jízdy mi u nové 716 vypadávají čepy, které drží spráhla v kolech. Nejdříve jsem si toho vůbec nevšiml, ale potom loko vykolejila na výhybce a já našel kolem trati vypadeny 3ks čepů. Čepy jsou zakončeny jakýmsi zobáčkem, ale ten zjevně nestačí. Máte někdo podobnou zkušenost ? ? K vypadení dochází cca. po půl hodině jízdy. Dá se to hlídat a čepy zpět jednoduše dotlačit, ale to je celkem na pytel :(
123ps

Příspěvekod Kocmik » stř 02 led, 2008 11:32 am

123ps píše:Tak po prvotním nadšení přichází trochu vystřízlivění. Za jízdy mi u nové 716 vypadávají čepy, které drží spráhla v kolech. Nejdříve jsem si toho vůbec nevšiml, ale potom loko vykolejila na výhybce a já našel kolem trati vypadeny 3ks čepů. Čepy jsou zakončeny jakýmsi zobáčkem, ale ten zjevně nestačí. Máte někdo podobnou zkušenost ? ? K vypadení dochází cca. po půl hodině jízdy. Dá se to hlídat a čepy zpět jednoduše dotlačit, ale to je celkem na pytel :(

Zkus ji reklamovat, třebas měl jen pech na konkrétní kus :(
Kocmik

Příspěvekod stefanelmont » stř 02 led, 2008 3:45 pm

No já doufám , že zkušenosti nebudu mít stejné . Zatím sedí za sklem a tam šla rovnou z krabičky , takže zatím nevím .

Jirka Š
stefanelmont

Příspěvekod 123ps » pát 11 led, 2008 6:32 am

123ps píše:Tak po prvotním nadšení přichází trochu vystřízlivění. Za jízdy mi u nové 716 vypadávají čepy, které drží spráhla v kolech. Nejdříve jsem si toho vůbec nevšiml, ale potom loko vykolejila na výhybce a já našel kolem trati vypadeny 3ks čepů. Čepy jsou zakončeny jakýmsi zobáčkem, ale ten zjevně nestačí. Máte někdo podobnou zkušenost ? ? K vypadení dochází cca. po půl hodině jízdy. Dá se to hlídat a čepy zpět jednoduše dotlačit, ale to je celkem na pytel :(

Tak po poradě s prodejcem mi bylo doporučeno loko reklamovat. Vypadá to, že závada se snad projevila na více kusech, takže pokud máte někdo 716, V60 atd. z novější produkce pouze ve statické sbírce a uvažujete o ježdění v budoucnu, doporučuji loko alespoň hodinu projet. To je dostatečná doba na to, aby se vám čepy vysypaly :( Samozřejmě, pokud ji máte ještě v záruce. Jinak oprava samodomo.
123ps

Příspěvekod Houmr » pát 11 led, 2008 7:35 am

Ano mě to taky dělalo, já je zezadu v kolečku lehce zakápl hustým Maskolem. Musí být hustý, jinak vám proteče kolem čepu. Jde to pak rozdělat.
Houmr

Příspěvekod 123ps » pát 11 led, 2008 8:30 am

Houmr píše:Ano mě to taky dělalo, já je zezadu v kolečku lehce zakápl hustým Maskolem. Musí být hustý, jinak vám proteče kolem čepu. Jde to pak rozdělat.

Škoda Houmre, že jsi nepřišel s tímto skvělým nápadem dříve ! ! Vyzkoušel bych to také a loko nikam neposílal. Já se totiž obávám, že to bude bolest všech těchto loko :(
123ps

Příspěvekod stefanelmont » pát 11 led, 2008 8:36 am

Asi jo , neboť jestli se nepletu , Houmrova není z " nové " série .

Jirka Š
stefanelmont

Další

Zpět na Stavba lokomotiv