Tak mě napadlo, že Trevithickova lokomotiva "Catch me who can" včetně kolejí by mohla být zajímavým námětem pro malé kolejiště. A ani by se nemusel redukovat poloměr Ideální pro začínající příznivce první (nabo spíš mínus první?) epochy
-MiŠ- Velikost H0, ČSD Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
to je pravda ... Trevithickův parní cirkus by mohlo být zajímavé téma pro modeláře.
jinak Minicraft vydal ještě jeden model Stephenson Rocket 1829, který už bohužel přestala firma vyrábět. Pár málo kousků je ještě k dispozici na e-bay. Nelenil jsem a objednal. Až budu mít hotovo, určitě se zase podělím o fotografie.
Pokud se nepletu snad tak se jedná o model lokomotivy INVICTA. Tuto lokomotivu je možné si stáhnou jako stavebnici z papíru na foru Papírového modelářství. Podklady jsou velmi slušně uděláné takže kdo je schopen frézovat nebo pálit laserem tak si tu lokomotivu bezproblému postaví.
Když si tak čtu o Trevithickovi (z knihy Jak železnice dobyla svět) ... tak je to celkem zajímavý příběh. Proč se tohoto tématu nikdy nechytli filmaři???!!!
Ta původní Invicta nahoře je od Airfixu? Airfix ji ale nedělá s "tendrem". Na Youtube jsou zajímavé záběry pojízdného exempláře. Taky se pokusím o jeden kousek (v plastu)...
Petrhrab : pokud je dotaz mířen na mne, tak modelace mi trvala asi dva týdny (popravdě půl roku, protože jsem ji měl dlouho rozdělanou a aktualizoval jsem airbrushové vybavení
Jinak už mi přišla Rocket od Stephensona, tak se na ní moc těším ...
Dnes jsem si po pár letech vyfotil "svou" trevithickovu třetí parní lokomotivu. Mimochodem, připravuji článek o Richardu, který brzy vyjde na http://www.usTTi.cz