Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
boy.rough píše:Ahoj všem stavitelům lokomotiv.
Prosím Vás, chci sestavit dvojče z lokomotiv BR 110 (BTTB).
1) Zajímá mě zda se dají nějakým způsobem sladit otáčky motorků tak, aby jedna loko nebyla pomalejší než ta druhá.
2) Jak se chová nové spřáhlo Tillig při sunutí (pro případ, že otáčky nepůjdou sladit a rychlejší loko bude tlačit tu pomalejší)
Děkuji, Olda.
suvis píše:Myslím, že sladit otáčky by neměl být problém. Stačí motory zapojit elektricky do série ....
Tomáš píše:Jak by to bylo v provozu DC?
Myšpulín píše:Tomáš píše:Jak by to bylo v provozu DC?
Myslíš DCC? Tam snad někde existuje vícenásobná trakce. Umí to TrainControler. A snad i některé dekodery, že jim nastavíš ještě někam nějakou adresu a pak dáváš příkazy této adrese. Ale o tom jistě něco napíší zkušenější.
Tomáš píše:Myšpulín píše:Tomáš píše:Jak by to bylo v provozu DC?
Myslíš DCC? Tam snad někde existuje vícenásobná trakce. Umí to TrainControler. A snad i některé dekodery, že jim nastavíš ještě někam nějakou adresu a pak dáváš příkazy této adrese. Ale o tom jistě něco napíší zkušenější.
Jo myslel jsem DCC ..sakra myslel jsem si,že to nebude jen tak..já mám jen obyč "multimaus Roco" a koupil jsem zatím na skoušku dva dekodery Bachman
suvis píše:Myslím, že sladit otáčky by neměl být problém. Stačí motory zapojit elektricky do série a okolo spřáhla vést vodiče, co by toto zajistily. Akorát ty dráty by se musely zamaskovat. Počítám, že to dvojče by mělo jezdit trvale spojené. Pokud ne, tak by neměl být problém udělat nějaké rozebiratelné spojení. Ale nenapadá mne jaké konektory by se tady využily, vzhledem k jejich požedované velikosti... V případě rozpojitelného řešení by se hodil někam na mašinu malý přepínač, který by zapojil opět jeden motorek na napájení od náprav.
boy.rough píše:Ale jak to zařídit, aby se ty motorky točily stejně? Možná koupit dva jiné, ale ty aby byly stejné.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků