Stavba pojezdů v TT

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » ned 09 led, 2011 10:41 pm

:arrow:
Naposledy upravil ttmodelar dne čtv 21 kvě, 2015 8:58 pm, celkově upraveno 1
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Patrik Novák » pon 10 led, 2011 12:31 am

ano něco jsem stavěl stavím v Sebnitz kupuju díly co daj do prodejny , co není - buď počkám a nebo nahradím
odléval jsem si podvozky na bobiny , upravil jsem si i na motorové loko , taky na motoráky , tady jsou prototypy na 810 odléval jsem si to béžový je to podle VT172 , sergej , SNCF je to v podstatě UNI stačí to umístit dle rozvoru a upravit délku kardanů , původní šneky (dvouchodé) vyhodil , nejdřív na hřídelku šnek/kolo od Šátka (v nějakých mezích se dají nastavit převody )pak jsem sehnal v Sebnitz original jednochodé šneky
http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 120001.JPG

žel bohu cca 4roky pozastaveno sem tam na něco šáhnu ale tolik času není
Patrik Novák
 
Příspěvky: 697
Registrován: stř 15 črc, 2009 6:51 pm
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » sob 15 led, 2011 9:45 am

:arrow:
Naposledy upravil ttmodelar dne čtv 21 kvě, 2015 8:59 pm, celkově upraveno 1
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Tomáš » sob 15 led, 2011 10:46 am

ttmodelar píše: zajmá mě výměna motoru a převodů popřípadě použití setrvačníku. díky



Trochu ale potom nechápu,proč stavět na "kostře" strarého pojezdu?...protože pokud vyměníš motor,převody,atp...tak už ti nic nebrání postavit pojezd celej novej,když už z toho původního zbyde pouze rám,možná kolečka ale ty bys asi taky použil nový.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3152
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Patrik Novák » sob 15 led, 2011 10:47 am

ze startsetky jsem dělal , a někde jsem to i psal ,
motor neměnit max místo 9V dát 12V (od BTTB)
na převodech vyměnit jen šnek na jednochodý
dá se to použít rozvor je cca 5 mm rozdílný ale kdo neví - nepozná
setrvačník ne
dole má být maketa motoru - závaží (ale u všech to není)

večer nafotím pojezdy od Bartka

Obrázek
Patrik Novák
 
Příspěvky: 697
Registrován: stř 15 črc, 2009 6:51 pm
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Patrik Novák » sob 15 led, 2011 10:33 pm

tady je foto pojezdů na 810 a hurvajze + vlek¨

http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 010031.jpg
Naposledy upravil Patrik Novák dne ned 16 led, 2011 4:04 pm, celkově upraveno 1
Patrik Novák
 
Příspěvky: 697
Registrován: stř 15 črc, 2009 6:51 pm
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » ned 16 led, 2011 9:51 am

Kde tady? :D
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Patrik Novák » ned 16 led, 2011 2:38 pm

na foru , opravdu se musí hledat , je tu spousta témat s jiným názvem ale o tom samém
Patrik Novák
 
Příspěvky: 697
Registrován: stř 15 črc, 2009 6:51 pm
Bydliště: Horní Podluží

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » ned 16 led, 2011 3:09 pm

Jo ale myslel jsem že vložíš fotky když píšeš - tady jsou fotky
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Zdenek Valter » ned 16 led, 2011 5:00 pm

Tomáš píše:
ttmodelar píše: zajmá mě výměna motoru a převodů popřípadě použití setrvačníku. díky



Trochu ale potom nechápu,proč stavět na "kostře" strarého pojezdu?...protože pokud vyměníš motor,převody,atp...tak už ti nic nebrání postavit pojezd celej novej,když už z toho původního zbyde pouze rám,možná kolečka ale ty bys asi taky použil nový.


Já bych se připojil k Tomášovi - stojí to vůbec za to se trápit s BTTB pojezdy ?
Zdenek Valter
 
Příspěvky: 1866
Registrován: pon 09 říj, 2006 2:38 pm
Bydliště: Ústí n.L.

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » ned 16 led, 2011 10:09 pm

:arrow:
Naposledy upravil ttmodelar dne čtv 21 kvě, 2015 9:00 pm, celkově upraveno 1
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Pája » ned 16 led, 2011 10:24 pm

Teprve nakupuji díly (většinu už mám),ale já to zkusím asi takto :
http://pojezdy.eu/eshop/148-prevodovky-tt jsem zakoupil 2 ks převodovek,4x závěs,4x kardanové pozdro a bronzovou strunku na sběr proudu.Motorek Mashima MH 1020D (malinkej s vývody na obě strany) už mám.
Dvojkolí o průměru 7,3 mm můžeš objednat u kovo.satek@seznam.cz (tel 606926834)
K tomu budeš potřebovat lis na dvojkolí a frézky (pojezdy.eu) a pak si navrhneš nějakej mosaznej rám do kterého to zabuduješ.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Uživatelský avatar
Pája
 
Příspěvky: 834
Registrován: stř 08 srp, 2007 6:05 pm
Bydliště: Praha -Suchdol

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » ned 23 led, 2011 3:43 pm

Stavěl někdo pojezd E669 (182) z pojezdu krokodýla? Zajímá mě jestli jste dělalz nový rám. Díky za odpovědi a nějaká fotka by se taky hodila.
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod Tomáš » pon 24 led, 2011 9:07 am

ttmodelar píše:Stavěl někdo pojezd E669 (182) z pojezdu krokodýla? Zajímá mě jestli jste dělalz nový rám. Díky za odpovědi a nějaká fotka by se taky hodila.



Myslím že vím o lepším pojezdu..co použít BR 151 od Pika.Momentálně stojí kolem 1500,-
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Uživatelský avatar
Tomáš
 
Příspěvky: 3152
Registrován: pon 02 črc, 2007 8:36 pm
Bydliště: Brno - Bosonohy

Re: Stavba pojezdů v TT

Příspěvekod ttmodelar » pon 24 led, 2011 5:41 pm

BR151 piko je nepochybně lepší ale krokodýl mě leží doma nevyužitý tak bych ho rád použil.
ttmodelar
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát 07 led, 2011 11:14 am

Další

Zpět na Stavba lokomotiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník