Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27
michal píše:Předělávám si ES499 na současnou slovenskou 350. Bude mít nový pojezd. Pro něj potřebuji sehnat nové dvojkolí (loukoťové) nejlépe od roca. Nevím, ale objednávkové číslo abych si je mohl objednat. Může mi někdo poradit kde je seženu nebo neví obj.číslo pro objednání u roca?
Napište mi vaše postřehy z vaší přestavby, hodí se mi vše. Tohle je moje první přestavba, tak se mi snad s vaší pomocí podaří. Michal
Zdenek Valter píše:michal píše:Předělávám si ES499 na současnou slovenskou 350. Bude mít nový pojezd. Pro něj potřebuji sehnat nové dvojkolí (loukoťové) nejlépe od roca. Nevím, ale objednávkové číslo abych si je mohl objednat. Může mi někdo poradit kde je seženu nebo neví obj.číslo pro objednání u roca?
Napište mi vaše postřehy z vaší přestavby, hodí se mi vše. Tohle je moje první přestavba, tak se mi snad s vaší pomocí podaří. Michal
Jaký pojezd chceš použít ?
Použít jen kola od jiného výrobce nemusí být vždy to pravé ořechové - například jiný průměr osy či nevhodné ozubení.
Jediný pojezd použitelný pro nové elektriky byl pojezd PIKO na bastarda.
michal píše:Pojezd mi bude stavět pan Vilinger, dvojkolí má být bez převodů on si všechny převody osadí sám.
michal píše:Tak jsem studoval katalog ROCO. U Ae4/4 jsou asi všechny dvojkolí s převodem, ale u Ae8/8 jsou dvojkolí dvě a to s číslem 109199 by snad mělo být bez převodu. Je to tak?![]()
Proč jsou jiné dvojkolí pro analog a digitál? Digitál zatím nemám, ale....
michal píše:Tak jsem studoval katalog ROCO. U Ae4/4 jsou asi všechny dvojkolí s převodem, ale u Ae8/8 jsou dvojkolí dvě a to s číslem 109199 by snad mělo být bez převodu. Je to tak?![]()
dan píše:No nevím jestli jde o chybu překladu, ale roco nabízí analogové lokomotivy např BR 218 pohon na všechny 4 nápravy a dále píše že u verze se střídavým motorem pohon jen na tři nápravy je to skoro u všech dieslových a elektrických loko takto popsáno analogové loko mají vždy poháněny o jednu až dvě nápravy víc nechápu proč to tak je, ale v katalogu je to černé na bílém
dan píše:No nevím jestli jde o chybu překladu, ale roco nabízí analogové lokomotivy např BR 218 pohon na všechny 4 nápravy a dále píše že u verze se střídavým motorem pohon jen na tři nápravy je to skoro u všech dieslových a elektrických loko takto popsáno analogové loko mají vždy poháněny o jednu až dvě nápravy víc nechápu proč to tak je, ale v katalogu je to černé na bílém
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků