Odklizové loko

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Re: Odklizové loko

Příspěvekod zaza.office » pát 29 říj, 2010 5:32 pm

Já od jakékoliv kinematiky upustil, nepoužívám kinematiku ani kulisu i u statních modelů. Spojení mezi sekcemi bude pomocí ocelového drátu, na jehož obou koncích budou oka. Od toho si slibuji velké vůle v obloucích i ve stoupáních/klesáních.Zatím jen přemýšlím, jestli spřáhla na čelech udělat pohyblivá či tuhá. Mnozí se jistě ptají PROČ. Já odpovídám: Stavím modely co nejjednodušší s minimálními finančními náklady. Řešení, které budu dělat teď, je sice nerozebiratelné, ale dočasné, potřebuji model stihnout do konce roku. Pak se mu pověnuji více a důkladněji. Třeba pak přijdu i na možnost rozebiratelného spojení sekcí.

Ad fotky.Dříve nebo později je dám sem a něco najdete na mém webu www.modelyh0.xf.cz . Není tam vše, ale aspoň něco na ochutnávku:)
zaza.office

Příspěvekod E27 » úte 02 lis, 2010 6:23 pm

Ahojte..

Radu.. Potrebujem bočné zberače... Asi najlepšie s lokomotív veľkosti N. Mýlim sa?
AKo sa dostanem k pantografom veľkosti 1:160? teda N-ko?
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 02 lis, 2010 6:25 pm

27E: Pane kolego, mám stejný problém. TT nezkoušejte, jsou velké.
zaza.office

Příspěvekod E27 » stř 03 lis, 2010 12:41 pm

To mi je jasné.. Kedysi dávnejšie som videl na burze skelety lokomotív veľkosti N spolu so zberačmi. Lenže vtedy som netušil, že sa mi raz zídu.

Takže mám problémy dva. Prvý je ten, že lokomotiva, ktorú robím bude špinavá, opatinová, hrdza a pod.
Nemám bočné zberače.
Takže musím dať hlavné zberače polpantograf "reálne", bez bočných zberačov. Lenže, lokomotiva už je nachystaná na patinu.. A tie s polpantografom sú pekné, čisté, nové...

Otázka, čo teraz?
E27

Příspěvekod JanoH0e » stř 03 lis, 2010 4:11 pm

Dobrý predajcovia dokážu zohnať náhradne diely napr. od Roca. Treba len nájsť vhodnú loko, číslo si môžeš určiť aj sám z katalógu Roca a dúfať, že budú dodané.
JanoH0e

Příspěvekod E27 » pát 05 lis, 2010 8:50 am

Máte prosím Vás fotografie starších lokomotív, ktoré jazdili v povrchových doloch.

14E, 10E, poprípade aj iné krokodíly?
E27

Příspěvekod Lubomír Dudek » ned 07 lis, 2010 9:14 am

http://spz.logout.cz/vozidla/dulni/dulni_lok.html
Něco málo z velmi známého článku.
10 ELO je krásnej stroj
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod radekkrupka » ned 07 lis, 2010 7:32 pm

Jenom info - na včerejší burze byly odklizové loko v TT vidět. Vypadaly dobře, ale neměl jsem čas je zkoumat... Vzhledem k tomu, že na burzu chodím 2x do roka, tak možná hlásím něco, co je zcela známé :oops:
radekkrupka

Příspěvekod E27 » pon 08 lis, 2010 6:30 am

Ahojte, takže opäť pár obrázkov...

Obrázek Obrázek

Obrázek

Nasadil som bočnice na pojazd.. Predná časť (svetlomety) využitie tenkých plechov.. Dokončené ložiskové domčeky... Robím piesočníky a kompletizáciu pojazdu... Musím dosadiť svetlá...
A celú ju napatinovať, aby zmatnela...
Následne pôjdem na srednú sekciu.. (náročnú)...

Vedeli by ste mi poslať rozmery lokomotívy pre overenie?? Vychádzam s podkladov, ktoré som videli na začiatku.. výkres 27E, 26Em..
Musím si to overiť, bo mám pocit, že je troška väčšia.. Zrejme som sa sekol v počtoch...

A prosím Vás, viete mi niekto zohnať obtisky na túto mašinku???

Ďakujem....

Takže pokračujeme ďalej.. Krajná sekcia je hotová.. Včera som dal už vrch... Ten dokončím.. Ale posielam zábery dielu bez strechy, s opatinovaným bokom (hrdza)

Obrázek

Obrázek

Hotové sú piesočníka, hadice a pod.. Na predok som osadil hadice.. takže už len ďalšie dve sekcie..
E27

Příspěvekod E27 » pon 22 lis, 2010 6:53 am

Dopredu sa ospravelňujem, že píšem dva príspevky pod seba a nerobím to formou editácie, ale pre kolegov, ktorý sa zaoberajú odklizovými lokomotívami posielam pár info..

Opätovne som postúpil ďalej so stavbou modelu.
Prikládám obrázky.. Vrch prednej sekcie je pomaly hotoví, ešte potrubie chladiča kompresora, zvonec a pod. dobrobnosti dosadím..

Spravil som už kabínu. Je v základnom nástreku.. Musím nachystať diery pre madlá a pod..
Stav je taký, že zháňam pojazd pre daný typ lokomotívy... takže stavba bude pribrzdená..

Obrázek

Obrázek

Obrázek
E27

Příspěvekod zaza.office » úte 30 lis, 2010 9:20 pm

Zdravím. Po dlouhé době se zase ozývám. Já jsem v tomto stavu, pojezd stále ladím co se balastů týče.
Obrázek
zaza.office

Příspěvekod zaza.office » pon 06 pro, 2010 5:51 pm

Výsledek dnešních zkoušek. Následkem zkratu přes rám z kuprexu zničená izolační vložka dvojkolí krajní sekce
ObrázekObrázek
zaza.office

Příspěvekod Tomáš » pon 06 pro, 2010 6:45 pm

zaza.office píše:Výsledek dnešních zkoušek. Následkem zkratu přes rám z kuprexu zničená izolační vložka dvojkolí krajní sekce
ObrázekObrázek

:D to musela být slušná prda,když to takhle podpálilo ten plast v kolečku...já jednou utavil starý plastový,ale tyhle kovový to už chce kumšt :mrgreen:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod zaza.office » pon 06 pro, 2010 7:40 pm

Tomáš: A co když ti řeknu, že už se mi to stalo na druhé krajní sekci? Tehdy jsem to považoval za náhodu, sekce jsem elektricky rozpojil, propískal jestli někde není zkrat nebo svod. Nikde, nic. Dvojkolí jsem opravil, sekce spojil a pojezd dal opět na okruh...po dvou dnech tohle...temné síly vesmíru jsou proti mě, zrovna když ji chci dokončit do 27.12
zaza.office

Příspěvekod E27 » úte 07 pro, 2010 7:31 am

Ach jo. Toto je nepríjemná situácia..
Ja už mám pomaly hotovú prednú sekciu a čakám na pojazdy a motorček, aby som mohol robiť strednú sekciu..

Držím palce... Zberače ešte nemám.. Žeby som znej urobil exportný kus do Ruska (Korkino), kde bočné zberače sú tyčové? :)
E27

PředchozíDalší

Zpět na Stavba lokomotiv