Slovenska strela M290.0 v TT - Nic pro "počítače nýtů"

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Re: Slovenska strela M290.0 v TT - Nic pro "počítače nýtů"

Příspěvekod michal_d » stř 08 dub, 2026 8:09 am

KŽM VRBNO píše:Jen bych vytiskl i vnitřek z resinu. Bylo by prosím video, jak projíždí oboukem?

Vnitřek z resinu za mě ne... Jednak by se mi nevešel na tiskárnu a hlavně já tomu resinu úplně nevěřím, že zůstanou velké díly dlouhodobě tvarově stálé, resp. s tím mám stále problémy. Takto je resinová kastle sesazená okolo výtisku z PLA, který je tvarově stálý. Samozřejmě by šlo udělat resinový rám, třeba s vloženým výztužným plechem, nebo by se z PLA udělal jenom funkční část rámu a dál by se to šperkovalo resinovými sedačkami a dalšími díly... Upřímně ani do jednoho nemám motivaci, celé co vzniklo v podstatě jako pokus, a už teď vypadá lépe než jsem předpokládal. A ono v TT stejně není dovnitř skoro vidět...

Video mohu časem udělat, třeba až bude komplet hotovo. Ale v podstatě jízdně se nepozná jestli jede v oblouku nebo v v přímé. Jak to vypadá vizuálně lze vidět v dřívějším příspěvku - vždy spodní z dvojice fotek.
michal_d

Re: Slovenska strela M290.0 v TT - Nic pro "počítače nýtů"

Příspěvekod Zlámalík » stř 08 dub, 2026 8:23 am

Michale, to vypadá vážně dobře a líbí se mi i řešení elektroniky!
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Předchozí

Zpět na Stavba lokomotiv