Zlámalík píše:Podobné je to i jinde - skoro dokonalé 3D tisky, jen je nejde nastříkat apod., nebo krásně tenká madla, co se hned ulomí, protože autor sice umí s 3D softem, ale už nepřemýšlí o technologii, jak to složit.
To je přesně to co mě odrazuje od nákupu těchto výtisků. Výtisky to jsou velmi pěkný, ale připadá mi že to dělal někdo, kdo není modelář a neví, jak se s takovým výtiskem dále pracuje. Další věc je napasování karoserie na pojezd. To se týká i jiných výrobců. Pro mě osobně by bylo jednoduší nakreslit karoserii na konkrétní pojezd i za cenu toho že bude lokomotiva o pár mm delší než předloha a nechat jí někde vytisknout. Ale nevím, jestli bych pak neměl problém ohledně „autorských práv“ někteří autoři modelů to dost řeší. Obecně pokud víte někdo jak je to v téhle oblasti s autorskými právy tak za odpověď budu vděčný.
Podle typového výkresu má 314.2 i 313.4 blíž k 310 než k BR89 takže by šel použít pojezd od PG. Ale chápu, že vzhledem k jeho velké složitosti ho dokáže složit je velmi zkušený modelář.