Náhradní díly

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Příspěvekod Jarda H. » sob 01 bře, 2008 10:19 am

Ada píše:Dají se někde objednat nahradí díly od Roca

Protože ceníky ND na Roco jsou prakticky na těchto stránkách (jen hledat :!: ) http://magazin.modely.biz/download.php?sekce=8 tak asi u M.Daleckého (Modely.biz) s objednávkou ND uspěješ ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Re: Náhradní díly

Příspěvekod pepa_kox » stř 11 zář, 2024 12:05 pm

Zdravím,
nechce se mi zbytečně plevelit svým dotazem nové vlákno, tak to zkusím zde.

Hodily by se mi různé náhradní díly na modely velikosti TT, především firem Tillig a Kuehn (dnes v sortimentu Roco). Bohužel to nejsou "běžně" dostupné ND, které nějaký cz eshop má na skladě (např. TT modelář).
Dokonce jsem tak daleko, že vím, že existuje minimálně u Tilligu seznam v pdf snad ?všech? možných dostupných ND. Jenže to má pro mě jednu vadu - jsou pouze označeny katalogovým číslem, ale není rozlišeno pro který konkrétní typ vozu jsou určené.
Možná se ptám jako rohaté zvíře, ale dokázal by mi někdo poradit nějaký nejlépe obrázkový seznam ND, jako má např. Tillig u některých lokomotiv, akorát aby to bylo určeno pro nákladní vozy? Popř. co byste mi poradili, nemáte někdo zkušenost s tím, jak u Tilligu komunikují / odpovídají na podobně blbé dotazy? Díky předem za případnou odpověď!
TT: V./VI. epocha
pepa_kox

Příspěvekod jipol57 » stř 11 zář, 2024 4:47 pm

Možná nemám pravdu, ale mám dojem, že u Tilligu komunikují jen se smluvníma partnerama. Já bych to zkusil přes nějakého dobrého prodejce. A když je dobrý, tak i cena bývá lepší, než u dodavatele. Vlastní zkušenost.
jipol57

Příspěvekod TheJaro » stř 11 zář, 2024 5:10 pm

pepa_kox píše:Zdravím,
nechce se mi zbytečně plevelit svým dotazem nové vlákno, tak to zkusím zde.

Hodily by se mi různé náhradní díly na modely velikosti TT, především firem Tillig a Kuehn (dnes v sortimentu Roco). Bohužel to nejsou "běžně" dostupné ND, které nějaký cz eshop má na skladě (např. TT modelář).
Dokonce jsem tak daleko, že vím, že existuje minimálně u Tilligu seznam v pdf snad ?všech? možných dostupných ND. Jenže to má pro mě jednu vadu - jsou pouze označeny katalogovým číslem, ale není rozlišeno pro který konkrétní typ vozu jsou určené.
Možná se ptám jako rohaté zvíře, ale dokázal by mi někdo poradit nějaký nejlépe obrázkový seznam ND, jako má např. Tillig u některých lokomotiv, akorát aby to bylo určeno pro nákladní vozy? Popř. co byste mi poradili, nemáte někdo zkušenost s tím, jak u Tilligu komunikují / odpovídají na podobně blbé dotazy? Díky předem za případnou odpověď!

U Tilliga sa dajú objednať náhradné diely cez predajcu. Objednávam pravidelne, minulý týždeň mi prišli ďalšie " pluhy na kocúrov " a dosť rýchlo ,myslím že do týždňa som ich mal u predajcu, zvyčajne to býva do mesiaca. A PDF je na stránke Tillig bežné k stiahnutiu

Od roco som objednával sám,ale väčšinou sa dajú keď je konkrétny model dostupný ,inak tiež cez predajcu
TT-čkár ako repa :),IV-VI ZSR/ZSSKCARGO,začiatky z DCC,Z21 Čierna+MM+RocRail+mobil
Pomaly sa učím..
TheJaro

Příspěvekod look23 » čtv 12 zář, 2024 7:44 am

TheJaro píše:Od roco som objednával sám,ale väčšinou sa dajú keď je konkrétny model dostupný ,inak tiež cez predajcu

Od Roca se mi vyplatilo oželit 10 EUR za přepravu a naklikat to na jejich webu a do týdne to dorazilo. U prodejce je to závislé na ostatních objednávkách a dodávkách a stalo se mi, že mezím ten díl vyprodali a on mi nedorazil. Je to dalším psaní a hledání např. když jsem sháněl houkačky na zamračené, tak v jednom šuplíku nebyly a byly "skoro" ty samé pod jiným číslem.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod sidlo » čtv 12 zář, 2024 8:05 am

U PIKO mi bylo líto dát 17,5 € za poštovné, když díl stál 6,5 €. Na náhradní díly jsem čekal více než rok, přestože byly (a stále jsou) skladem.
sidlo

Příspěvekod Davca » čtv 12 zář, 2024 11:53 am

Zdravím,
ND pro modely fy. Tillig si skouknu vždy zde ... https://www.tillig.com/dateien/Unterneh ... %20UVP.pdf a potom poptám několik zdejších zavedených prodejců o cenovou nabídku. Stav skladu u výrobce ověří pak i oni a dají mi vědět cenu.
Nedávno se pořizovala dvě dvojkolí bez bandáže pro Vectrona "Dual Mode" - nejdražší nabídka 365,- Kč/kus, nejlevnější nabídka 179,- Kč/kus. Vítěz tak byl jasný a dvojkolí dorazila do osmi pracovních dnů. Stav ND u fy. ROCO lze skouknout zde ... https://www.roco.cc/rde/ersatzteile .

David
Davca

Předchozí

Zpět na Stavba lokomotiv