Opakuji, že jsem elév. Po hodinovém (a víc) studování této diskusní kapitoly jsem z jednotlivých názorů trošku magor... Ale to asi každý, protože nevýhoda (bohužel nemoderovaných) diskusí této stránky je v tom, že člověk těžko hledá souvislosti. Výhoda je naopak v tom, že díky know-how kamarádů chodím spát s hlavou jako balón

. Tak. Abych dlouho nezdržoval:
Zaprvé - někde na začátku diskuse se lidé odborně vzdělaní vyjadřují k tomu, že v oblasti LED SMD existují tři velikostní typy, přičemž největší mrňavost je údajně 0603. Není to pravda! To jsem si myslel do minulého týdne taky (stejně jako to, že našimi jediními dodavateli elektro-součástek jsou Conrad, GES či GME). Hovno (pardon). Tihle němečtí podnikatelé z nás dělají akorát blbce! Všem, kdo mi v tuto chvíli nevěří, doporučuji překliknout na web ing. Krejčího z Rožnova p/R. (co tam skákal olympionik Raška): Přijdou na to, že tamní EZK - viz
http://www.ezk.cz/ - dodává (pánové nekecám - do tří dnů) LED SMD velikosti 0402!!! Pokud někoho zajímá rozměr těchto titěrných součástek, tak je to 1,0 x 0,5 x 0,4 mm! Pro TT, N a Z jako na zavolanou! No, naprosto ideání pro N-kaře a Zet_kaře. Téčkařům budou stačit ty "dvanáctky", "osmičky" a "šestky".
Že ne? Ale pozor, ty 0402 jsou "mrchy skákavý". Jako ty šneci v Pretty Woman

. Když jsem je chtěl odzkoušet svým jednoduchým měřákem (nikoliv z Číny) a přiložil k nim hroty, tak dvě(!) mi "odskočily" neznámo kam (tedy známo - ale nenalezeno!).
Myslím si ale, že se mi je podaři zkrotit a přijdou přilepit na zábradlí lokotky (N) V60 prodávané Conradem za kus cca 30 € (dva kusy 59.60 €). Pojednávám o nich na svém webu zde -
http://www.honzikovyvlacky.cz/2010/04/3 ... 1-x-05-mm/
No, a když dovolíte, zadruhé, ale to je otázka: Co se myslí tím, když se řekne "vlasový vodič"? Chápu podstatu, ale není mi znám rozměr?! Abyste mi dobře rozuměli: Když jsem pátral na internetu u renomovaných firem po "vlasových vodíčích" (už byly jmenované) - odkaz žádný. Ale když jsem zabrousil do firem věnujících se bižuterii (!), tj. navlékání korálků - budete se divit, ale ony nabízejí měděné izolované drátky o průměru pod 0,3 mm(!) Jsou to ony zmiňované "vlasové vodiče"? Furt říkám, že železniční modelář by se měl každý den proklikávat u "konkurentů! Ahoj, Honza 168.