Ahoj!
Pustil jsem se do stavby této mašiny a potřeboval bych pomoct. Rád bych si postavil model ještě s přestavnou sací brzdou a s plynovým osvětlením, a zajímalo by mě, do kdy (přibližně) s touto výbavou jezdily u čsd. Zároveň bych se vás chtěl zeptat, jestli nemáte někdo kontakt na lidi z depa ve Valašském Meziříčí, kde by měla tahle mašina být.
Jinak ke stavbě - Použil jsem odlitek od pana Číže, který jsem zarovnal a vyfrézoval na frézce. Odstranil jsem všechno kromě písečníku, parního dómu a komína, z plechu vyrobil nová dýmniční dvířka a po broušení i oplechování střechy. Válce jsou z 50% ty odlitkové, jenom jsem je nastavil ps destičkami aby to sedělo podle výkresu a fotek. Pojezd je z nové pikácké BR 89, motor se i se setrvačníkem vejde do kotle tak tak. Ale místo v boudě a případně i pro otevíratelnou dýmnici za to stojí:-) Rozvod a některé další detaily budou z leptu. Zatím je to všechno nepřilepené a nesešroubované, jenom naaranžované na focení:-) Budu rád za vaše postřehy, komentáře, připomínky:-)
Mára
http://mara314.rajce.idnes.cz/nastenka