Sniper píše:teda cekal jsem nejakou diskuzi jestli do toho jit nebo ne a ono nic.
To na to nema nikdo nazor jestli predelavat 40 let starou masinku?
zajimal by me nazor mistnich zkusenejsich modelaru

Ahoj tak záleží jen na tobě

Já třeba mám 3 tyto stroje ovšem už novější z "Dob BTTB" a 2 ty staré Zeuke.Novější verze jsou na tom jízdně celkem dobře.Jsou sice velmi náchylné na oblouky malých poloměrů,ale to asi znáš.Kámen úrazu je ovšem ten přední a zadní běhoun.Přadní vypadne při jakékoliv nerovnosti..a to nemluvím o přejezdech přez "malé vyhybky EW1" Občas se mi stávalo,že po nasazení kastle se někde vytvořil skrat..kde dodnes netuším..Mé úpravy: kompletní vyčištění lihobenzínem a promazání bílou vazelínou.Zatížil jsem tendr olovem a vylepšil pomocné sběrače proudu..čím víc sběrných míst tím líp)...ještě by to chtělo asi zatížit nějak ty běhouny..ovšem jak?

.dalo by se dodělat určite efektní led osvětlení do tendr červené.Pěknou patinu a asi hotovo.Předělávka na jinej typ (ČSD) to asi moc nepůjde,protože stroj je typicky DR .(nechci tady šířit nesmysl,ale řekl bych že naše stroje neměly jen 3 nápravy u takhle velké mašiny) to ti řeknou experti na páru

....
Co se týče " staříků Zeuke" no tak tady to je ještě o něco horší..celkově je tam nějak blbě udělanej rám,nebo jak to nazvat (uložení motoru a převodů)..1 kus mi jezdí když se mu chce..zadrhává,vydává zvuky,jako kdyby se přidíral v obloucích i r 353 vypadává...nepomohlo nic (Ani vyhrožování že půjde z baráku) druhej kus je na tom ještě hůř..první co odešlo byl motor..no tak jsem ho vyměnil.Nyní motorek beží ale kolečka se netočí.Co se stalo netuším.Asi se nějak posunuly ty ozubený převody a protáčí se..neměl jsem nervy se v tom vrtat...chtělo by to ještě jeden vrak na repas.
Obecně tyto stroje nejsou žádná výhra,pokud jedou nechal bych je bez úprav..pokud se jim nechce..buď se s tím mořit a nebo jako statický model někam do depa.Já osobně si je nechal spíš z nostalgie..když už byly doma..Počítal jsem s nima jako dekorace do depa..
Daleko líp na tom je BR56