Tak jsem si jednu stavebnici poridil, resp. byla mi porizena. Konkretne jde o stavebnici lokomotivy E 499.3 (tedy dnesni 163).
Jak uz bylo psano, steny skrine jsou vyrazne tenci nez v pripade "burzoveho" odlitku,
zaskleni je vyreseno taky dobre (rozhodne znatelne mensi prace v porovnani s vlastnorucnim zasklivanim odlitku). Trochu me zklamalo mnozstvi leptanych doplnku, v podstate se jedna jen o cisla lokomotivy, sterace, hvezdy a znaky Skoda - napriklad chybi (alespon v te me stavebnici) veskera madla i kdyz jsou na ne ve skrini lokomotivy pripravene otvory...

asi se budu muset jeste po nejakych dalsich detailech poohlednout.
Sympaticka je pomerne pocetna vybava izolatoru na strechu - nevim jak jsou na tom odlitky z burzy, ale v pripade teto stavebnice pujde strecha vymodelovat pomerne pekne a realisticky bez vetsi namahy a shaneni dalsich veci apod.
Celkove bych kvalitu stavebnice hodnotil jako dobrou (ale jeste jsem ji nestavel, tak uvidim

), cena je vsak samozrejme dost nadsazena (jak je ovsem U krale zeleznic "dobrym" zvykem) - vzhledem k tomu, ze vlastne nejde ze stavebnice bez dalsich v ni neobsazenych komponent postavit kompletni model (a to ani nepojizdnou maketu), tak bych za primerenou cenu povazoval castku v rozmezi od 500 do 700 korun.
Na druhe strane musim rict, ze mi to za usetrenou (a pro me osobne docela otravnou) praci pri brouseni odlitku i tak stoji a pokud me stavebnice jeste nejak nezklame, tak budu uvazovat o porizeni dalsiho kusu...
Tolik tedy moje hodnoceni a ted jeste jedna otazka: Jak moc se lisi stresni partie lokomotiv 163 a 363 ? Jak jsem psal, mam stavebnici 163ky, ale chtel bych si z ni postavit spis "Eso" 363, proto bych chtel vedet, jak moc velke odlisnosti v nich jsou - skrine se podle meho shoduji (tvarove) uplne, podvozky (snad) take. Idealni by byly nejake detailnejsi fotografie strech obou lokomotiv.
Diky