Opět něco TTčkového od Hallinga. Coreless podvozky jsou jako dělané do Prasátek a odvozených typů... Konečně jsem se tedy po letech pustil do dnes už nesehnatelné stavebnice lokomotivy 797 od Rosťopiše, u které se mi nelíbílo originální řešení pojezdu. Použitý pojezd je
ANT-ALX-230-H0M. Chyba rozvoru je 0,33mm, což se spolehlivě ztratí. Dvojkolí v pojezdu jsou 9mm. Správně by měla být kola 8,3mm, ale ta nejsou v nabídce. Šlo by zakoupit pojezd bez dvojkolí a samostatně dvojkolí 8mm, což by asi lépe odpovídalo ojetým obručím. Já jsem si to při koupi neuvědomil, jelikož kratší podvozky (19,7 a 21mm) mají kola 8mm, ponechám tedy kola 9mm, ve výsledku to stejně nebude moc poznat. Naopak pojezd 24mm má kola 10mm, což už by v TT byl problém.
Z PLA jsem si vytiskl rám, který se navlékne na podvozek a celek se pomocí západek nacvakne do leptu. Kdo by nechtěl řešit světla, tak má hotovo a může jezdit, pro DCC lze využít patici NEM651, která je součástí pojezdu... Na nějakou elektroniku a zátěž zůstává místa víc než dost.
Na fotkách je rám ze zlatého PLA, ve výsledku bude samozřejmě černý, ale aspoň je takto na fotkách víc vidět...
Obdobným způsobem budu následně řešit pohon do 799 od M-M a i do dalších prasátkoidních strojů