Pojezdy

Stavba a přestavba lokomotiv všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., sco_27

Pojezdy

Příspěvekod svatamir » stř 19 bře, 2008 12:02 pm

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poslat kontakt na pana Vilingera. Děkuji
svatamir

Příspěvekod Jarda H. » stř 19 bře, 2008 3:18 pm

Na poslední burze jsem si vzal jejich vizitku, kontaktní telefony jsou tady :

p.Vilinger - tel. 737 320 537 (M.Vavrečka - 605 142 609)

Předpokládám, že během měsíce se jim telefony nezměnili :lol: :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod F. Placheta » čtv 10 dub, 2008 5:57 pm

Kdyz jsme u tech pojezdu, nebyla by nejaka sance domluvit u vyrobcu(tady mirim hlavne na pana Daleckeho, ktery evidentne ma, jak jsem si vydedukoval, kontakty na pany napr.z Roco) prodej ciste pojezdu? Bez kastli, zabradli, masek podvozku apod.,ktere vysledny produkt zbytecne zdrazuji a vetsina modelaru je stejne vetsinou zahodi a vyuziji pouze ten osvedceny pojezd. Pojat to treba i jako nahradni dil. Na mysli mam obligatni pojezdy z BR 295, BR 215, bastarda apod. Vim, ze by to byl pro vyrobce mensi "kseft", ale napr. ja osobne bych si tak koupil techto lokomotiv - pojezdu daleko vic, nez kdyz ted musim platit za vyse zminene zbytecnosti navic...
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod otrubab » čtv 10 dub, 2008 6:43 pm

Tý jo, to by bylo super, žádné shánění polomrtvých modelů, kde je potřeba větších úprav. Čekat na hobby modely v "akci" to taky není ono a kupovat kvůli pojezdu dražší model si nemůže každý dovolit.
Vzhledem k tomu, že těch modelářů u nás asi není až tak málo a radši by proháněli po svém kolejišti české stroje, řekl bych že i na samostatných pojezdech by mohl výrobce trhnout solidní peníz.
otrubab

Příspěvekod alf » čtv 10 dub, 2008 9:42 pm

Kuchat hotový model kvůli pojezdu mi nejen z finančních důvodů přijde blbé..taky bych přidal hlas.. 8)
alf

Příspěvekod Jiří Prýmek » pát 17 říj, 2008 3:12 am

Taky se připojuji, ale moc tomu nevěřím, větší kšeft je celá mašina, než jen pojezd. Myslím pro výrobce, anebo by taky možná cena pojezdu jako náhradního dílu nebyla o moc nižší než u hobby modelu :cry:
HO digital , IV. epocha plus minus :-)
Jiří Prýmek

Příspěvekod Zdenek Valter » pát 17 říj, 2008 10:02 am

alf píše:Kuchat hotový model kvůli pojezdu mi nejen z finančních důvodů přijde blbé..taky bych přidal hlas.. 8)

Jenže soubor náhradních dílů, které pro přestavbu potřebuješ je dražší než samotná hobby-loko, často se dokonce součet ceny potřebných ND blíží i k ceně NE-HOBBY modelu !!
Pokud pak mám volit mezi dostupností ND a loko pak já si raději koupím celý model.
Zdenek Valter

ND

Příspěvekod JanoH0e » pát 17 říj, 2008 5:09 pm

Potvrdzujem. Čakacia doba asi 6 mesiacov :!: Cena skoro ako model hoby. Jednalo sa mi o veci od Tilliga.
JanoH0e

pojezd

Příspěvekod mat.mt » sob 15 lis, 2008 7:25 pm

Nevíte, jestli někdo nevyrábí pojezd TT na 730 (vzdálenost otočných čepů 7,2m)
Už jsem našel, myslíte, že by se dal sehnat na burze levnějc jak za 1725Kč?
mat.mt

Pojezd M234.0

Příspěvekod bamby » úte 18 lis, 2008 8:43 pm

..Telefon mam,ale ten mi osobne nepomuze,jelikoz ziji v zahranici :oops: ALE pokud by se tady nasla dobra duse ktera je v kontaktu s p.Vilingerem , poprosil ji bych ji o malickost :wink: ..Potreboval bych 2 ks pojezdu na M234.0 (lept- TT) , jestli by se dotycny objetavec za me p.Vilingera nezeptal jestli by bylo tyto mozne vyrobit a pote zaslat ..Prosim,prosim...To by bylo pro zacatek tak vse.. Cau Mira
bamby

Příspěvekod bamby » stř 19 lis, 2008 12:29 pm

Jarda H. píše:Na poslední burze jsem si vzal jejich vizitku, kontaktní telefony jsou tady :

p.Vilinger - tel. 737 320 537 (M.Vavrečka - 605 142 609)

Předpokládám, že během měsíce se jim telefony nezměnili :lol: :!:

...zdravim..nemohl by si se mi zeptat na burze p.Vilingera,jestli by mohl vyrobit 2 pojezdy na M234.0 v TT ???..Ja ,jelikoz bydlim v Nemecku nemam moznost na jakoukoli burzu jet nebo za nekym vyrazit,tolik casu na cestovani taky nemam.. :oops: Skoda,urcite bych si na burze neco vybral i co se leptu tyce a muj vozovy park by se tak rychleji rozrustal :? Zatim Mira
bamby

Příspěvekod Jarda H. » stř 19 lis, 2008 4:08 pm

To bamby : Míro, omlouvám se, ale já už letos na burzu (ani v listopadu, ani v prosinci) nejedu :wink: !! Chystám se na burzu až v lednu, max. únoru 2009.

A k těm pojezdům, spíš termínům výroby - objednávky pojezdů z října byly přislíbeny tak na únor 2009, ne dříve !!

Pokud ti nyní nepomůže dotazem na burze někdo jiný z fóra, můžu se na burze u Vilingera zkusit zeptat v tom lednu 2009 ?!
Jarda H.

Příspěvekod bamby » stř 19 lis, 2008 4:15 pm

Jarda H. píše:To bamby : Míro, omlouvám se, ale já už letos na burzu (ani v listopadu, ani v prosinci) nejedu :wink: !! Chystám se na burzu až v lednu, max. únoru 2009.

A k těm pojezdům, spíš termínům výroby - objednávky pojezdů z října byly přislíbeny tak na únor 2009, ne dříve !!

Pokud ti nyní nepomůže dotazem na burze někdo jiný z fóra, můžu se na burze u Vilingera zkusit zeptat v tom lednu 2009 ?!

:oops: :oops: ...OK...pokud se nic nezmeni,zeptej se mi prosim te..pokud ty pojezdy budou v lete , to se neda nic delat..Mozna tam potkas taky nekoho jinyho kdo bude mit cas a chut...zatim a diky :) ...Mira
bamby

Příspěvekod Jarda H. » stř 19 lis, 2008 4:31 pm

bamby píše: ..... pokud se nic nezmeni,zeptej se mi prosim te..pokud ty pojezdy budou v lete , to se neda nic delat......

To bamby : dobře, poznamenám si to do svých poznámek na lednovou burzu, zeptám se a dám ti vědět ! Pokud získáš mezitím informace od jiného kolegy, dej vědět !
Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » stř 19 lis, 2008 7:12 pm

DODATEK : stejně si myslím, že bys měl alespoň krátký telefonát s p.Vilingerem udělat, 3-4 minutový rozhovor není taková zátěž ! Stačí zadat mezinárodní volačku ČR + 420737320537 a pohovořit :lol:

Alespoň základní domluva osobně s ním ti hodně napoví ! Zkus to :!:
Jarda H.

Zpět na Stavba lokomotiv