Pan Lněnička

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Pan Lněnička

Příspěvekod Lubomír Dudek » stř 02 pro, 2009 5:27 am

Dnes ráno jsem se od tohoto pána dověděl,že mě chce udat na policii.A to vše proto,že mne podvedl a neni schopen nést následky.Spíš naopak,on se cítí poškozený.
Byl by zde někdo,kdo byl tímto pánem taktéž podveden a byl ochoten mi s tím v nejhoršim pomoc???
Jinak já nemám slov,nebo mám,ale raději je nepoužiju. :evil: :evil:
Děkuji Luboš
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod Lubomír Dudek » stř 02 pro, 2009 11:47 am

Nestyďte se napsat klidně i pozitivní komentáře.Zajímá mě docela,jak že to s ním je.Jak už sem nedávno psal,měl sem s ním na začátek dobrou zkušenost i dobrej vztah,ale jeho neschopnost rozumě řešit problém mě nadzvedla. :evil: Nejsem žádnej podvodník,ani kalkulér.Že kupuju předražený stroj jsem věděl a uvědomoval sem si to,nicméně technický stav modelu mě nenechal chladnym a chci aby to všichni věděli,jaké praktiky tento pán někdy používá.Jestli na mě T O podá je jeho věc,morálně by se měl ale stydět.
Lubomír Dudek

Příspěvekod kubulak » stř 02 pro, 2009 12:34 pm

Pisemna verejna prestrelka z Modelbazaru pokracuje?

http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php ... &start=135

aneb sekce Prodam Koupim, vlakno Pozor na podvoniky mezi nami, stranky 10 a 11.. prispival jsi tam i ty, par lidi ti na to reagovalo uz tam...

Co rict, od takovych lidi nenakupuju ani kdyby to opravdu bylo nove a daval to zadarmo.. ze zasady...
HO, CSD epocha IV, DCC
kubulak

Re: Pan Lněnička

Příspěvekod vlackytt » stř 02 pro, 2009 2:02 pm

Lubomír Dudek píše:Dnes ráno jsem se od tohoto pána dověděl,že mě chce udat na policii.A to vše proto,že mne podvedl a neni schopen nést následky.Spíš naopak,on se cítí poškozený.
Byl by zde někdo,kdo byl tímto pánem taktéž podveden a byl ochoten mi s tím v nejhoršim pomoc???
Jinak já nemám slov,nebo mám,ale raději je nepoužiju. :evil: :evil:
Děkuji Luboš

Myslíš, že tě dá k soudu? Ty můžeš vznést protinávrh, jedná se totiž o trestný čin podvodu (klamání spotřebitele nebo tak nějak)

Mě by hlavně zajímalo zda má pan Lněnička Živnostenský List, možná by se to dalo zjistit http://zivnostensky-rejstrik.cz/?sg=1&q ... &st=2&sa=1. Také by se mělo zjistit jestli je registrovaný na úřadu pro ochranu osobních údajů, protože dle zákonu o ochraně spotřebitelů by měl být v evidenci tohoto úředu že smí nakládat s osobními údaji (Jméno, Příjmení, Adresa, Bankovní spojení atd.) Dále určitě nemá doklady o zakoupeném zboží a pravděbpodobně je při prodeji ani nevystavuje a to i jako fyzická osoba, ty máš ze zákona právo do 14 dnů od zakoupení zboží na vrácení peněz.
HO je správná "velikost", TT je správná "malost"
vlackytt

Příspěvekod Lubomír Dudek » stř 02 pro, 2009 4:06 pm

Já vám děkuji za podporu.Na doporučení sem z modelbazaru upozornění stáhl a čekám,co bude.Argumenty i maily mám připravené.
Ještě jednou díky
Lubomír Dudek

Příspěvekod Donatelli » stř 02 pro, 2009 6:07 pm

Dobrý den ve spolek!

Pana Lněničku znám již několik let. Tento typ lidí mě doslova rozčiluje na každé akci kde ho vidím. Jejich chování je vždy naprosto stejné. Dopravit se na jakoukoliv akci kde se bude konat výprodej, případně prodej věcí za značně snížené nebo symbolické ceny. Tady nakoupit co nejvíc věcí ( obzvláště takových, kde je možnost na tom co nejvíc vytřískat ). Následně za marži i 300% prodat. To vše se děje bez živnostenského listu, placení daní a jiných poviností, které mají normální obchodníci. Šmelináři a překupníci nikoliv. Já nejsem obchodník, jenom mě štve, když pak někam přijedete a a) si nic nekoupíte, neb to tahle zvěř zkoupila před váma, b) za hranicema máte z ostudy kabát, protože tyhleti vykukové tam jsou dostatečně známí. Svoje zážitky i s jiným šmelináři jsem popisoval i v jiném vlákně.
Mimochodem pan Lněnička je taky pěstitel ??? nebo chovatel psů ke psím spřežením :-))
Donatelli

foto

Příspěvekod Mirka Prokopová » stř 02 pro, 2009 6:27 pm

tochce foto
TT digital
Mirka Prokopová

Příspěvekod Lubomír Dudek » čtv 03 pro, 2009 9:37 am

To chce!Abych náhodou neuhodil někoho jinýho. :lol: :lol: já jsem ho teda viděl,ale už si ten jeho zobonos nepamatuju :lol:
Lubomír Dudek

Příspěvekod Tomáš » čtv 03 pro, 2009 10:49 am

Donatelli píše:Dobrý den ve spolek!

Pana Lněničku znám již několik let. Tento typ lidí mě doslova rozčiluje na každé akci kde ho vidím. Jejich chování je vždy naprosto stejné. Dopravit se na jakoukoliv akci kde se bude konat výprodej, případně prodej věcí za značně snížené nebo symbolické ceny. Tady nakoupit co nejvíc věcí ( obzvláště takových, kde je možnost na tom co nejvíc vytřískat ). Následně za marži i 300% prodat. To vše se děje bez živnostenského listu, placení daní a jiných poviností, které mají normální obchodníci. Šmelináři a překupníci nikoliv. Já nejsem obchodník, jenom mě štve, když pak někam přijedete a a) si nic nekoupíte, neb to tahle zvěř zkoupila před váma, b) za hranicema máte z ostudy kabát, protože tyhleti vykukové tam jsou dostatečně známí. Svoje zážitky i s jiným šmelináři jsem popisoval i v jiném vlákně.
Mimochodem pan Lněnička je taky pěstitel ??? nebo chovatel psů ke psím spřežením :-))

Tohle je bohužel smutná skutečnost.Navíc jak hrozné když se jedná o modelářství což by mělo být na prvním místě hobby a zábava.Bohužel podobných lidí přibývá a razí se tu heslo "peníze až na prvním místě"
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 03 pro, 2009 11:02 am

Mirka Prokopová píše:tochce foto

Lubomír Dudek píše:To chce!Abych náhodou neuhodil někoho jinýho. :lol: :lol: já jsem ho teda viděl,ale už si ten jeho zobonos nepamatuju :lol:

Fotku ? No to ano, ale bohužel veřejně ji vystavit nelze :-(
Bohužel brání tomu ochrana osobních údajů.
Leda ji zasílat zájemcům na požádání SZ ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod Yarda » čtv 03 pro, 2009 11:09 am

Tomáš píše:Bohužel podobných lidí přibývá a razí se tu heslo "peníze až na prvním místě"

Bohužel si za to můžeme sami. Tihle překupníci můžou existovat jen proto, že pro své předražené "zboží" vždy najdou svého kupce...
Yarda

Příspěvekod Zdenek Valter » čtv 03 pro, 2009 11:42 am

Yarda píše:
Tomáš píše:Bohužel podobných lidí přibývá a razí se tu heslo "peníze až na prvním místě"

Bohužel si za to můžeme sami. Tihle překupníci můžou existovat jen proto, že pro své předražené "zboží" vždy najdou svého kupce...

Spíš bych naši vinu viděl právě v té špatné komunikaci a sdělování takových lumpáren mezi sebou. Jedině tím zmenšíme prostor těmhle lidem uspět.
Jsem rád, že tohle fórum tomu přispívá.
Zdenek Valter

Příspěvekod Yarda » čtv 03 pro, 2009 12:07 pm

Zdenek Valter píše:
Yarda píše:

Spíš bych naši vinu viděl právě v té špatné komunikaci a sdělování takových lumpáren mezi sebou. Jedině tím zmenšíme prostor těmhle lidem uspět.
Jsem rád, že tohle fórum tomu přispívá.

Souhlas. Jenže vždycky se najde nějaký zájemce, který zrovna tuhle mašinku "musí" získat. Ostatně Luboš Dudek to sám přiznává, že si byl vědom, že je mašinka předražená, snad si byl vědom i toho, že nemá nárok na žádnou garanci, přesto ji "musel" koupit. Přesně tohle je voda na překupníkův mlýn - a proto překupníci nikdy nevyhynou, bohužel... :?
Yarda

Příspěvekod jiri739 » čtv 03 pro, 2009 3:59 pm

Samozřejmě, že překupníci nevyhynou. Ale jejich činnost se dá omezit a toto fórum je jednou z možností jak jejich "úspěchy" minimalizovat :)
HO DCC
jiri739

Příspěvekod kvasha » čtv 03 pro, 2009 6:32 pm

Tak po delší době se opět zapojím i do diskuze, která není přímo modelářská. Nářku zdejších diskutujících a hlavně jejich argumentům moc nerozumím.

Donatelli píše:Dobrý den ve spolek!
Pana Lněničku znám již několik let. Tento typ lidí mě doslova rozčiluje na každé akci kde ho vidím. Jejich chování je vždy naprosto stejné. Dopravit se na jakoukoliv akci kde se bude konat výprodej, případně prodej věcí za značně snížené nebo symbolické ceny. Tady nakoupit co nejvíc věcí ( obzvláště takových, kde je možnost na tom co nejvíc vytřískat ). Následně za marži i 300% prodat.

Stejným způsobem si přivydělává několik stovek tisíc lidí v této zemi?!

To vše se děje bez živnostenského listu, placení daní a jiných poviností, které mají normální obchodníci. Šmelináři a překupníci nikoliv.

Pláčete, že na něho nemáte žádné páky, pokud si myslíte výše uvedené, tak ji máte a jakou?! Pokud je to však jen výmysl nějakého zklamaného kupce, tak je to spíše pomluva?!

Já nejsem obchodník, jenom mě štve, když pak někam přijedete a a) si nic nekoupíte, neb to tahle zvěř zkoupila před váma,

Tak pokud máte takovýto argument, je mi Vás trochu líto. ... zkuste příště přijít dřív (jinými slovy objetujte tomu min. stejně jako on) a určitě se můžete "pomstít".

b) za hranicema máte z ostudy kabát, protože tyhleti vykukové tam jsou dostatečně známí.

Přijde na to, jak se na to dívají ti za těmi hranicemi?!?!

Pana Lněničku vůbec neznám, ale to jak se někteří snaží hojit si své bolístky, nemá se snahou eliminovat nepoctivé obchodníky v modelařině nic společného. A tohle vlákno je toho krásnou ukázkou. Zjevně není nic černé nebo bílé. A zatím se tady jedná pouze o pomluvy a o nářek něhoko, kdo si něco koupil, přiznaně to dělal s rizikem, akorát ve výsledku "velikost" rizika přecenil?!?!

Prosím, chovejme se k sobě slušně. ...
H0 - digitál - RailCo 7.0 Gold - ep.V
kvasha

Další

Zpět na Nezařazeno (off topic)