Nehoda u Studénky.

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Nehoda u Studénky.

Příspěvekod Michal Dalecký » pát 08 srp, 2008 12:00 pm

Co na to rikáte? Naprosto neuveritelna zalezitost. Jsem zvedavy na to, kdo bude hazet vinu na druheho. Naprosta lidska nezodpovednost.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 08 srp, 2008 12:42 pm

Neskutečnej válec.Známá tímhle vlakem jezdí,nemůžu se jí dovolat.Doufám,že je to ok.
Hrůza,hrůza.Topolánek a Paroubek už jsou na cestě,takže se na tom zas popasou.
Kde je podle vás nejbezpečnější místo ve vagónu?
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod Danfirman » pát 08 srp, 2008 12:46 pm

Nehoda je fakt hrozná 6 mrtých je až příiš moc - na to není dostatečný trest natožpak finanční odškodnění. Peníze jim život už nevrátí. Všude platí dvakrát měř jednou řež.Kdyby to dělali pořádně tak by těch šest lidí dorazilo v pořádku domů. Jinak jestli se nepletu tak to bude první zrušenej banán v historii. Vím že nejnebezpečnější je ú spojů mezi vozy-když přední vagon zastaví a ty jseš ve vagoně za ním tak to máš docela blbý-platí to zválště u přípojňáků Baafx(010,012,...)
Naposledy upravil Danfirman dne pát 08 srp, 2008 12:51 pm, celkově upraveno 1
Danfirman

Příspěvekod Lubomír Dudek » pát 08 srp, 2008 12:51 pm

Stavební firma opravu mostu podle tv svěřila subdodavateli.Je to megaprůser,kterej zase odnese nějakej bagrák,že neměl monterky a předpisový boty.Jsem fakt,fakt zvědav.
Přeběhlík k N scale II epocha druhá válka DRG/DRB
Lubomír Dudek

Příspěvekod vlastimil vašíček » pát 08 srp, 2008 12:54 pm

je to strašné. je to jedna z nejhorších nehod poslední doby. proti tomuto jsou Vraňany srajda. silně mi to připomíná Eschede v Německu.

upřímnou soustrast pozůstalým
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod Danfirman » pát 08 srp, 2008 1:00 pm

Lubomír Dudek: Souhlas takový trest pak odnese někdo ze zaměstnanců té firmy viz případ nehody tramvaje v Ostravě.Toho řidiče jsem litoval byla to chyba firmy která se spoléhala na to že nikdo neudělá chybu ta se ale stane a pak je z toho průser a dotyčnému dělníkovi zkazí život nejen to že zabil 6 lidí ale i za to že si odsedí nejméně 5 let. Za takovéto chyby má být obviněna celá firma ne pouze jeden člověk od stavby.Ta firma má mít nějakou zálohu na to když někdo udělá chybu.Spoléhání na lidskej faktor je na prd,protože nikdo neví kdy udělá chybu. Každej děláme chyby ale třeba prodavač nikoho nezabije když se sekne ,ale stavbař.
Danfirman

Příspěvekod Michal Šuhajda » pát 08 srp, 2008 2:25 pm

Lubomír Dudek píše:Stavební firma opravu mostu podle tv svěřila subdodavateli.Je to megaprůser,kterej zase odnese nějakej bagrák,že neměl monterky a předpisový boty.Jsem fakt,fakt zvědav.

Tohle je běžná praxe, při stavbě čehokoliv, a snad je jedno jestli savbu provádí Skasnka nebo Mertostav nebo kdokoliv jiný. Opravdu nevím jak to souvisí s tím, že se zřítí konstrukce.
Bojím se, že podobné soudy jsou opravdu hodně tendenční ve stylu TV NOHA a hlavně předčasné.
Dohlížet na bezpečnost na stavbě není žádná legrace a lidi, kteří tuhle práci dělájí jsme jednou nohou v kriminálu, protože nevíme, kdy se nějakej průser stane. Stejně tak je na tom statik, který ohodnotí konstrukci pohledem zvenku, ale dovnitř nevidí. A každý den člověk musí řešit dilema, jestli to riskne a poruší nějaké ty bezpečnostní pravidla, nebo bude stát na svém a radši si nechá (dámy prominou) "srát na hlavu" od kdejakýho pupíka, který viděl stavbu jen z dálky a jediný co ho zajímá jsou termíny a prachy. Nakonec přes všechna bezpečnostní opatření k nějakýmu maléru dojde (protože prostě všechna rizika se vyloučit nedají a generálů po bitvě je plno. A nejchytřejší jsou Ti, kteří předtím říkali koukejte s tím pohnout....
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jirka1 » pát 08 srp, 2008 4:50 pm

Chlapi, je mi s toho pěkně zle. Tím vlakem jel jeden kamarád, měli jsme jet pro děcka na tábor. Volal hned po tom, že nedojede. Slyšel jsem, jak s ním komunikují záchranáři...
Momentálně je v nemocnici.
Ale ještě teď se klepu, když si vzpomenu, jak jsme spolu mluvili, chvílemi jsme ani jeden nemohli mluvit, co to s námi dělalo...

Nejhorší je, že ty životy už nikdo nevrátí, ať už výsledek šetření bude jakýkoli.
Jirka1

Příspěvekod Martin HO » pát 08 srp, 2008 5:06 pm

No dřív dráhy při jakékoli (i vlastní) činnosti kolem drážního tělesa buďto dělaly výluky, nebo ale přikazovaly pomalou rychlost. Tady nasunují most přes několik kolejí a pod tím frčí IC 130 tkou. To mi hlava nebere.
Martin HO

Příspěvekod Jirka1 » pát 08 srp, 2008 5:11 pm

Martin HO píše:No dřív dráhy při jakékoli (i vlastní) činnosti kolem drážního tělesa buďto dělaly výluky, nebo ale přikazovaly pomalou rychlost. Tady nasunují most přes několik kolejí a pod tím frčí IC 130 tkou. To mi hlava nebere.

No ve zprávách říkali, že o tom na ČD ani nevěděli...
Jirka1

Příspěvekod TT-maniac » pát 08 srp, 2008 5:30 pm

Hoši vrátil jsem se z dovolené (takže žádné info co se ve světě dějě) cestou v autě jsme si pustili rádio a .... tato hrozná zpráva tak jsme tam zajeli měli jsme to cestou a hrůza ... fakt hrůza! Mám fotky,ale na nich toho moc vidět není.Potom to dám na web.
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

Příspěvekod TTcko » pát 08 srp, 2008 10:18 pm

hruza, akorat jsem se vratil a toto my vyrazilo dech ve studence uz jsem byl asi tak 3 roky zpatky ... A uz je 7 obet :(
Davam sem ze serveru novinky.cz odkazy
http://www.novinky.cz/clanek/146859-vid ... dence.html
http://www.novinky.cz/clanek/146825-vid ... -obet.html
http://www.novinky.cz/clanek/146866-za- ... di-cd.html

Takovou nehodu dlouho nepamatuji, nekdo vzpomene na cercany, ty vypadaly hruzostrasne ale toto...
Miluju tt lokomotivy a kolejiste
TTcko

Příspěvekod Tomáš » pát 08 srp, 2008 10:25 pm

jjo bavil jsem se s jedním človíčkem a ten říká že poslední nehoda takovýho formátu,byla naposled u Řikonína,to tam tenkrát zahučel vlak z mostu do údolí..dodnes se tam válí trosky
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TT-maniac » pát 08 srp, 2008 10:30 pm

tak jsem přidal na web fotky . Jsem zvědav koho z toho obviní,jestli to hodí na nějákého dělníka nebo jestli za to obviní vedení té stavební firmy.A nebo jestli to ututlají ,ale to si myslím že ne ...
TT , analog , epochou se neřídím ... dělám to co se mi líbí
TT-maniac

Příspěvekod richard0404 » pát 08 srp, 2008 10:43 pm

Je to opravdu hrůza. Anděl strážný strojvedoucího se musel zapotit je to až neuvěřitelné.
Mohlo to dopadnout ještě hůř?
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Další

Zpět na Nezařazeno (off topic)