Zajímavost na AUKRU ?

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zajímavost na AUKRU ?

Příspěvekod look23 » ned 21 bře, 2021 3:56 pm

Ty interáty na nemovitosti s poznámkou "více informací v RK", to je kapitola sama pro sebe. Co jsem zpozoroval, tak to dělala jedna realitka a bylo to vždy stylem, kdy srovnatelná nemovitost se prodávala třeba za 4 mil. Kč a tato realitka to prodávala za 4,5 mil. Kč, ale aby neustřelovali, tak to schovali. Bylo to dost stylem, že nahodí udičku a pak laborují s cenou a když se někdo chytl, tak už to na něj kouleli.
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod hank » ned 21 bře, 2021 4:16 pm

Skutečné prodejní ceny nemovitostí k bydlení v normálních místech (tedy nikoli kancelářských budov nebo tzv. investičních bytů v práglu apod.) bývají za normálních okolností (tj. nikoli v současné covidové krizi nebo před prasknutím bubliny v r. 2008) zhruba o 1/3 nižší než je realitkami inzerováno jako nabídková prodejní cena.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod Jirka Černý » ned 21 bře, 2021 7:52 pm

Ceny nemovitostí pro kupující momentálně ruka trhu ovlivňuje velmi negativně, ale trochu zpět k vláčkům a stále v tématu. Měl jsem vizi o koupi lodního kontejneru což by spoustu věcí vyřešilo, prostor naprosto nekompromisně jen a jen pro moje hobby, bohužel ceny slušných jak se říká po první plavbě jdou nahoru rychleji než se mi daří dávat peníze bokem, už v podstatě atakují ceny tohoto co se dá snadno svépomocí postavit, ale ta představa že mi jeřáb dá na dvůr 2,3 x 5,8 metru prostoru bez další práce se mi nechce opouštět. Abych zůstal i u tématu obchodních praktik ceny jsou v naprosté většině uvedené bez DPH a pak tu máme dopravu, takže pokud nevlastníte dopravní firmu klidně koukejte na ty zdánlivě drahé nabídky, bývají totiž i s DPH a dopravou na místo v ceně a to může být dost podstatné. Pro opravdu nadšence je varianta dlouhá 12 metrů ale ta u mně z logistických důvodů moc nepřipadá v úvahu.
Jirka Černý

Příspěvekod hank » ned 21 bře, 2021 9:18 pm

Jirka Černý: Ona ještě existuje varianta tzv. kontejneru na poslední cestě, ty bývají levnější, ale taky v kdovíjakém technickém stavu. Nějaká špeditérská firma by to určitě upřesnila. A taky je fakt, že dnes už je většina kontejnerů 40stopých a 20stopé bývá občas problém sehnat.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod look23 » ned 21 bře, 2021 10:12 pm

Jirka Černý: Ty máš vizi provozovat modely/kolejiště v kontejneru nebo to má být jen dílna?
look23

Příspěvekod vvitty » pon 22 bře, 2021 12:16 am

Jirka Černý píše: Ale existuje situace kdy bych "cenu nabídněte" toleroval a to v případě jak říká kamarád co dělá starožitnosti, něco jsem našel na půdě, nevím co to je ale vypadá to zajímavě, je mi líto to vyhodit a zároveň to nechci doma.

Na to existuje i opacny extrem, inzeraty "sice nevim co to je, ale chci za to 5000" :-). Obvykle tak zoufalci inzeruji napriklad zrezle hlavy na soustruh vhodne jako drzak slunecniku atp... :D
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Jirka Černý » pon 22 bře, 2021 4:27 am

look23 píše:Jirka Černý: Ty máš vizi provozovat modely/kolejiště v kontejneru nebo to má být jen dílna?

Dobrá otázka, původní verze byla dílna a postupem času jsem to začal přehodnocovat až do stádia kdy mi to pro kolejiště připadá v mém konkrétním případě jako nej řešení. Njaký čas jsem pracoval na zakázce u pána který měl z kontejnerů kompletní dům a bylo to velmi inspirativní.
Jirka Černý

Příspěvekod Ivan » pon 22 bře, 2021 5:38 am

PetrTT píše:
Ivan píše:https://aukro.cz/parni-lokomotiva-537-0504-csd-analog-kuehn-31917-limitka-ds-6985382807
Limitka páry DS 537.504
Aktuálně za lidových 17200 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no to se ale dějí věci na tom aukru.....Přihazující m...7(2) zrušil přihazování a najednou je cena úplně jiná... :lol:

https://aukro.cz/parni-lokomotiva-537-0 ... re-history

No moment, ono se dá zrušit přihazování?
I tak jsem rád, že jsem ji před měsícem koupil za prodejní cenu.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod Donatelli » pon 22 bře, 2021 8:29 am

Zrušit přihazování se dá. Může to však zrušit jen vystavovatel aukce. Ne přihazující. Přihazující může požádat vystavovatele o zrušení...
Donatelli

Příspěvekod Dusan » pon 22 bře, 2021 10:52 am

Donatelli píše:Zrušit přihazování se dá. Může to však zrušit jen vystavovatel aukce. Ne přihazující. Přihazující může požádat vystavovatele o zrušení...

V tom případě je celá tahle šaškárna jasná :mrgreen:
"Kámo přihoď ať se ovce chytnou, já ti pak zruším..."
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod look23 » pon 22 bře, 2021 12:00 pm

Jirka Černý píše:Dobrá otázka, původní verze byla dílna a postupem času jsem to začal přehodnocovat až do stádia kdy mi to pro kolejiště připadá v mém konkrétním případě jako nej řešení. Njaký čas jsem pracoval na zakázce u pána který měl z kontejnerů kompletní dům a bylo to velmi inspirativní.

Mě by totiž zajímalo tohle řešení ohledně izolace proti vlhkosti, proti prachu a proti změnám teploty.
look23

Příspěvekod czhunter » pon 22 bře, 2021 3:43 pm

hank píše:Opačný extrém je tohle:
"Prodám nejetý set vagonů Tillig 01628. Cenu nabídněte. Jsou v originálních baleních. Na trapácké nabídky typu: dám 1000,nebo 1300 včetně poštovného zapomeňte. Každý poctivý modelář ví kolik stály a za kolik se dají prodat. Tak překupníci se proberte!"

(Z Modelbazaru.)

Mě vždycky berou všichni čerti, když někde vidím inzerát, kde prodávající píše "cenu nabídněte"...

No, ono je to také dáno technologickou primitivností Modelbazaru (i Aukra).

Vemte si třeba Ebay ... tam máte aukce (od nuly a začne být "platná" až od dosažení nějaké předem neznámé skryté částky), prodej za pevnou cenu (ale i na ten lze reagovat nabídnutím jiné, nižší ceny, pokud se kupujícímu zdá moc vysoká) a také dokonce i všechny kombinace všech možností ... a nikoho to neuráží, protože TECHNICKY je to provedeno správně (jak se to má tvářit elegantně vůči prodejcům i kupujícím).
czhunter

Příspěvekod Jirka Černý » pon 22 bře, 2021 4:59 pm

L

Mě by totiž zajímalo tohle řešení ohledně izolace proti vlhkosti, proti prachu a proti změnám teploty.[/quote]
Proti prachu a vlhkosti už z principu původního použití je to na vrcholu ideálních možností (mám volnou garáž 6x4m ale právě z těchto důvodů je nepoužitelná) změny teploty tj izolace se řeší nástřikem izolační pěny uvnitř a z venku dle libosti polyester nebo vata, osobně bych ten nástřik vynechal pokud v tom není nějaký ukrytý problém. Myslím že jednoduchá šikmá střecha s lehkým přesahem ničemu neuškodí a mimo odvodu vody v létě zajistí že slunce ohřeje středu a ne to pod ní. Pro inspiraci bych prolezl YouTube je tam toho docela dost na to aby člověk mohl váhat jakou možnost zvolí.
Jirka Černý

Příspěvekod Ivan » pon 22 bře, 2021 5:40 pm

Dusan píše:
Donatelli píše:Zrušit přihazování se dá. Může to však zrušit jen vystavovatel aukce. Ne přihazující. Přihazující může požádat vystavovatele o zrušení...

V tom případě je celá tahle šaškárna jasná :mrgreen:
"Kámo přihoď ať se ovce chytnou, já ti pak zruším..."

Aha, díky za vysvětlení, šaškárna je to tedy slušná. On má prodejce jinak kladné hodnocení, pár takových prodejů jsem otevřel a ceny byly normální. No, nebudu už do toho šťourat, jsem však rýd že jsem se dozvěděl něco nového.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DR5000, Z21 a MM) ... hlavně že mne to baví!
Ivan

Příspěvekod PepinTt » pon 22 bře, 2021 8:39 pm

Tak jsem dnes zrušil Aukro účet (po patnácti letech).Podmínky které na mě vyskočily , jako párování zařízení v domácnosti , přístup do zařízení za účelem upravovat nastavení pro sledování reklam a další špiclování dalšího subektu je už moc, obzvlášť když uvážím to ,že se tam nedá už prakticky nic koupit za rozumnou cenu kromě šrotu!
Já modelařím jen pro radost,dokonalé modely by měli dělat ti co se tím živí
PepinTt

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)