Naše profese

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Tax » stř 23 dub, 2008 7:33 pm

Tak ja som maturoval v roku 1981 na strednej elektrotechnickej, zameranie silnoprúd. Nasledoval 2-ročný nútený pobyt v Prahe a potom som do revolúcie pracoval ako elektroúdržbár. Krátko po revolúcii nás všetkých postupne povyhadzovali a tak som sa dostal k PC - spočiatku som pracoval ako správca IT na veľkoobchode, neskôr na vlastnú živnosť a to mi ostalo dodnes - robím servis PC + správu sietí a serverov pre malé firmy, ktorým sa neoplatí platiť vlastného IT-čkara na TPP. Mašinky ma uchvátili už v detstve, ale nie šom skutočný modelár, skôr len zberateľ. Keďže nemám kolajisko a skutočné, hmatateľné modely mám len vo vitríne, využívam možnosti virtuálneho sveta a jazdím v MSTS, ktorý mi tak učaroval, že dnes dokážem vytvárať 3D modely do tohoto simulátora. Venujem sa najmä motorovým vozom z 30-tych rokov, ale celkove ma baví obdobie od 1920 do 1975, toto pokladám za zlatý vek železnice v našich končinách. :wink:
Tax

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 23 dub, 2008 7:52 pm

Dřevorubec píše:Koukám,že od dráhy tu opravdu moc lidí není.Letos to bude 12 let co zdárně brzdím drážní dopravu ve funkci výpravčího. :D

a furt tě to baví?? já radši utekl po tom, jak nás zrušili v Hodoníně, pak v Moravské Písku kvůli slavnému CDP (kéž by jim to shořelo pod zadkem), a po půlročním jezdění ze Bzence na směny na Vysočinu do Bystřice nad Pernštejnem jsem to radši zabalil
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod Dřevorubec » čtv 24 dub, 2008 11:23 am

vlastimil vašíček píše:
Dřevorubec píše:Koukám,že od dráhy tu opravdu moc lidí není.Letos to bude 12 let co zdárně brzdím drážní dopravu ve funkci výpravčího. :D

a furt tě to baví?? já radši utekl po tom, jak nás zrušili v Hodoníně, pak v Moravské Písku kvůli slavnému CDP (kéž by jim to shořelo pod zadkem), a po půlročním jezdění ze Bzence na směny na Vysočinu do Bystřice nad Pernštejnem jsem to radši zabalil

Jsou chvíle kdybych nejraději zdrhnul,ale i přes to mě to stále baví.Taky mi zrušily v rámci dálkového řízení židli,ale měl jsem docela štěstí.Pořád se pohybuju tak do 40 km od bydliště,což mi vyhovuje i pro mou jinou aktivitu (cyklistika).Loni jsem byl i na závodě,který pořádal pan Dalecký.Moc pěkný i když jsem tam vůbec nic nepředvedl (nejelo to a nejelo).
Dřevorubec

vaše profese

Příspěvekod Václav Kolář » pát 29 srp, 2008 6:59 pm

V roce1975 jsem nastoupil do Valtického vzdělávacího institutu - OUŽ. A od 78.roku nastoupil jako vyučený mechanik do depa v Brně-dolním nádraží.Potom jsem šel dělat blíž k domovu a tak od r.1984 dělám výhybkáře v Bystřici nad Pernštejnem. a s TTčkem jsem začal jako kluk od svých 6.let a myslím, že u něj i vydržím do konce....
Václav Kolář

Příspěvekod vlastimil vašíček » pát 29 srp, 2008 7:06 pm

no jo. Vašan.....můj bývalý podřízený :D :D :D :D

ahoooj 8)
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod otrubab » pát 29 srp, 2008 8:00 pm

Jó 1975, to jsem byl ještě na houbách :lol: a ještě další 4 roku k tomu. Maturoval jsem na elektroprůmyslovce 1998 a přidal k tomu VŠ elektro a informatika. V pracovním procesu jsem tak od roku 2003. 2007 jsem nastoupil do jedné soukromé firmy, která se zabývá elektronikou užitou na drážní technice (ať už tramvaje, či vlaky), no a pracuji zde jako programátor/vývojář.
otrubab

Příspěvekod sandik » sob 30 srp, 2008 2:27 am

Ehm, kunsthistorik... ;o)
sandik

Příspěvekod Pivrnec78 » sob 30 srp, 2008 5:46 am

Já jsem studoval v Ostravě-Porubě SOU Spojů, po přestěhování a přejmenování SOU Telekomunikační. Maturoval jsem v r. 1997 a později šel na vojnu do Bučovic. Od října 1999 jsem pracoval u OSŽT a dnes pracuju u nástupnické (dceřiné firmy ČD). Začínal jsem jako mechanik telekom. zařízení v Ostravě hl.n., dále jsem šel na mechanika tel. ústředny do Suchdolu nad Odrou - s tím souviselo mé stěhování z Ostravy do Fulneku a dnes cca rok a půl pracuju jako Technik radiových technologií opět v Ostravě. A asi to bude stejná firma, u které pracuje "mawerick" a "Jirka1"
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod konopaslik » sob 30 srp, 2008 8:16 am

Jako Dan v Raiffce, ale narozdíl od něj ve stavební spořitelně, co se teď spojila s Hypem. Sedím v kanclu, schvaluju či občas zamítám stavební úvěry a těším se na padla. ;)

Jináč ač jsem byl vyroben až roku 1982, tak už jsem toho dělal hodně. Maturitou na obchodní akademii to začalo, přes obchodního zástupce Kooperativy, dále "ajťák" ve státní technický knihovně, pak necelej rok revizor v pražským MHDčku, odtamtud přesun do knihovny, tentokrát do smíchovské pobočky Městské knihovny v Praze, kde jsem vydržel více než dva roky přímo na place a teď sedím v bance. Uvidíme, co přijde příště. ;)
konopaslik

Bydliště: Praha - Čimice (dřív Letňany)(dřív Holešovice)(dřív Kobylisy)(dřív Prosek) - prostě Praha-sever :)

Příspěvekod Dan Buchtela » sob 30 srp, 2008 8:48 pm

konopaslik píše:Jináč ač jsem byl vyroben až roku 1982, tak už jsem toho dělal hodně.

Bože, Martine, vždyť Tys toho sihl za pár let víc, než já za celej život.
Můj poslední zaměstnavatel Nestlé byl mým třetím a strávil jsem tam posledních 14 let. Předtím Colgate a úplně na začátku SUDOP Praha.
A jak už je asi známo, teď se zaměstnávám sám... :-)
Dan Buchtela

Příspěvekod konopaslik » sob 30 srp, 2008 11:43 pm

Dan Buchtela píše:
konopaslik píše:Jináč ač jsem byl vyroben až roku 1982, tak už jsem toho dělal hodně.

Bože, Martine, vždyť Tys toho sihl za pár let víc, než já za celej život.
Můj poslední zaměstnavatel Nestlé byl mým třetím a strávil jsem tam posledních 14 let. Předtím Colgate a úplně na začátku SUDOP Praha.
A jak už je asi známo, teď se zaměstnávám sám... :-)

To víš, jsem už takovej, že dlouho nevydržím u jedné věci. A práce se to týká též.
konopaslik

Bydliště: Praha - Čimice (dřív Letňany)(dřív Holešovice)(dřív Kobylisy)(dřív Prosek) - prostě Praha-sever :)

Příspěvekod petrh » ned 31 srp, 2008 7:31 am

Neni altuální, bude doplněno
Naposledy upravil petrh dne úte 26 bře, 2019 5:21 pm, celkově upraveno 2
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod mawerick » ned 31 srp, 2008 10:42 am

Pivrnec78: máš pravdu. 8)
TT - analog
r.v. 1975 LD Plzeň

[url]http://www.mzalarm.cz[/url]
mawerick

Příspěvekod F. Placheta » ned 31 srp, 2008 11:38 am

konopaslik píše:...pak necelej rok revizor v pražským MHDčku...

Zajimave, :-) jake jsi z toho mel dojmy a poznatky? Proc jsi u toho byl jen rok? :-)
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Tomáš » ned 31 srp, 2008 12:23 pm

F. Placheta píše:
konopaslik píše:...pak necelej rok revizor v pražským MHDčku...

Zajimave, :-) jake jsi z toho mel dojmy a poznatky? Proc jsi u toho byl jen rok? :-)

No nevím jak v Praze,ale v Brně to je dost o hubu :lol: ..často vídívám jak se revizoři skoro musejí s černým pasažérem prát..a ono není o co stát pokud člověk nemá 2metry a 130kg :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)