Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
greenery píše:U měřítka N a menších už trať normálního rozchodu vypadá spíše jako úzkokolejka. Kvůli jízdním vlastnostem není možné modelovat subtilnější kolejnice.
greenery píše:pro mě je rozhodující především vyváženost nejen modelu samotného, ale i jeho vztah ke kolejivu. Je možné udělat detailní a krásný model vozidla v H0, TT i N. Ale model kolejiva, svršku a především výhybek je pěkný a věrohodný jen v měřítku větším a to je pro mě H0. U měřítka N a menších už trať normálního rozchodu vypadá spíše jako úzkokolejka. Kvůli jízdním vlastnostem není možné modelovat subtilnější kolejnice.
Zdenek Valter píše:greenery píše:pro mě je rozhodující především vyváženost nejen modelu samotného, ale i jeho vztah ke kolejivu. Je možné udělat detailní a krásný model vozidla v H0, TT i N. Ale model kolejiva, svršku a především výhybek je pěkný a věrohodný jen v měřítku větším a to je pro mě H0. U měřítka N a menších už trať normálního rozchodu vypadá spíše jako úzkokolejka. Kvůli jízdním vlastnostem není možné modelovat subtilnější kolejnice.
Poznáš co je to za měřítko ?
(mimochodem hoši v tomhle měřítku jezdí na šroubovku
milan ferdián píše:Já vím ,co je to za měřítkoOtázkou jestli kolega greenery to pozná
greenery píše:U měřítka N a menších už trať normálního rozchodu vypadá spíše jako úzkokolejka. Kvůli jízdním vlastnostem není možné modelovat subtilnější kolejnice.
greenery píše:...hehe, z kontextu předpokládám, že H0 to nebude - že by snad Z?. Klobouk dolů, o tom jsem opravdu ponětí neměl. Ale nikomu tuhle posledlost neupírám. Ale když už takový detail, předpokládám, že v H0 bude dostupnější, jak finančně, tak po stránce zručnosti. Řeč byla o běžně dostupném sortimentu.
Věřím i tomu, že se najde někdo, kdo zhotoví kolejiště v láhvi od whisky.
Možné je všechno.
Beru tedy zpátky tu poslední větu, zbytek jste mi nevyvrátili.
greenery píše:...Věřím i tomu, že se najde někdo, kdo zhotoví kolejiště v láhvi od whisky.
Možné je všechno.
radeksindy píše:Hele chlapi a jak je to jinde ve světě?
TT je záležitost bývalé NDR, bývalého Československa, Polska a asi Maďarska a další zemí východního bloku. Ve zbytku světa fakticky neexistuje. Asi dva roky zpátky jsem v některém zahraničním časopise zahlédl žebříček modelových velikostí. Nevím jestli to byly počty modelářů nebo nějaká výroba. Skoro 70% dělala měřítka 1:87 (H0, H0e, H0m, H0n3 atd.), pak je N, 0, 1, 2, Z, S pořadí si nepamatuji, ani podíly. V každém případě TT spadlo do kategorie ostatní s mizivým podílem.
radekkrupka píše:To jo, jenže většina modelářů u nás chce dělat ČD/ČSD. Potom není tak rozhodující, jaké je rozložení trhu na světě, ale
jaká je nabídka českých modelů...
radekkrupka píše:radeksindy píše:Hele chlapi a jak je to jinde ve světě?
TT je záležitost bývalé NDR, bývalého Československa, Polska a asi Maďarska a další zemí východního bloku. Ve zbytku světa fakticky neexistuje. Asi dva roky zpátky jsem v některém zahraničním časopise zahlédl žebříček modelových velikostí. Nevím jestli to byly počty modelářů nebo nějaká výroba. Skoro 70% dělala měřítka 1:87 (H0, H0e, H0m, H0n3 atd.), pak je N, 0, 1, 2, Z, S pořadí si nepamatuji, ani podíly. V každém případě TT spadlo do kategorie ostatní s mizivým podílem.
To jo, jenže většina modelářů u nás chce dělat ČD/ČSD. Potom není tak rozhodující, jaké je rozložení trhu na světě, ale jaká je nabídka českých modelů...
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník