FB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Diskuze a dotazy

Příspěvekod Pavel-HP » čtv 16 led, 2025 5:40 pm

Tak, teď se ještě uvidí, jestli jeho produkce bude určena pro všechny nebo jenom pro uzavřenou společnost velkejch kluků, co spolu mluví.

Máme to blbý, jsme holt malí kluci.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Zlámalík » čtv 16 led, 2025 6:42 pm

Milane, jsem rád, žes našel novou krev ve skupině lidí na FB a přeju Ti, abys tam mohl s ostatními modeláři realizovat, cos tady třeba nechtěl, případně jsi pro to neměl inspiraci.
Mně se sice nezdá vhodné takhle útočit na hanka, to se dá přece říct jinak, ale co už. Já jen, že podobnými útoky se to právě tady rozes... rozklížilo... dostalo tam, kde to je.

Pro neregistrované na FB toho k vidění moc není, ale aspoň začátek uvidíte, dal jsem proto odkaz přímo ke zdroji:
Odkaz na to, co tady Milan komentuje: https://www.facebook.com/groups/5424352 ... 0697660702
Milanova verze téhož zadání: https://www.facebook.com/groups/5424352 ... 044269834/
TT/současnost: Zlámalíkovy mašinky
Zlámalík

Příspěvekod hank » čtv 16 led, 2025 7:22 pm

No tak teda dobře, když myslíte...

Moje nechuť k FB začala ve chvíli, kdy jsem zjistil, že tu nestrukturovanou senkruvnu, kam se hrne neuspořádaná směska nevytříděných informací a hovadin na bázi 24/7/365 (a 90% z nich jsou smajlíky a pochvalné výkřiky, jak se co komu líbí), někdo chce používat pro vážně míněnou práci, což tedy zvlášť u technicky zaměřených lidí, od nichž se dá očekávat racionální uvažování, absolutně nechápu. Ještě celkem nedávno šlo obsah veřejných skupin prohlížet i bez přihlášení, což mi pro většinu mých potřeb úplně stačilo. To ale bůhvíproč padlo. Chvíli jsem uvažoval, že si ten účet přece jen zřídím, ale když si z toho teď Zuckerberg udělal nástroj svých mocenských ambic a masového oblbování veřejnosti, mé úvahy tímto směrem definitivně skončily.

Jenom mě mrzí, že některé vážené organizace (jakož i někteří úctyhodní lidé v nich - zdravím do Telče kolegu Bw_Ig...) zarputile trvají na tom, že budou tento kanál pro svůj styk se světem i nadále používat jako jediný. Občas to člověka s prominutím nasere. Hledal jsem například informace o točně v Dolní Lipce. Web velice sympatického sdružení Moravská pohraniční dráha je už nějakou dobu mimo provoz. Vím o existenci spolku Výtopna Dolní Lipka; tipněte si, který komunikační kanál používají... A tak dále.

No nic, no. Nehodlám se tu nadále zabývat věcmi, které beztak nemohu ovlivnit. Proti gustu žádný dyšputát; a kdo chce kam, pomožme mu tam...

Edit: Jestli ještě někoho zajímají důvody mých etických výhrad vůči FB a některým dalším sociálním sítím nebo lépe řečeno vůči jejich majitelům, ať si přečte tento článek:
https://denikalarm.cz/2025/01/vzpoura-u ... za-trumpa/
Pod názory autora článku hodnotící činnost Zuckerberga a dalších tech bros se podepíšu oběma rukama.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank

Příspěvekod jafobe » čtv 16 led, 2025 7:56 pm

Ono s FB a dalšími je to, stejné jako s internetem samotným, a tom jak stím nakládáme, a nejen s internetem... Je to dobrý sluha ale zlý pán. ;) A v dnešní přetechnizované době není problém tlaku internetu a okolí podlehnout.

Ale je to forum o kolejištích a včem co k nim patří. Ono dneska není až takový problém navrhnout v počítači kolejiště. Ale navrhnout kolejiště, které má nějakou rozumnou logiku provozu i není to slátanina kdo ví čeho v nereálné krajině, s tím si už neporadí každý, a dát tomu ještě duši... to jsou jen vyjímky a před nimi smekám, a je mi ctí že jsem i takové potkal.

Jaromír
jafobe

Příspěvekod jipol57 » čtv 16 led, 2025 8:54 pm

S Hankem na 100% souhlasím. Před lety jsem se dostal do situace, že jsem potřeboval vyjádření přímo od ministra dopravy, nebo jeho administrativy. Čas běžel a pořád nic. Dostal jsem tip, že se s ní mám spojit na sítích. Tuším, že to byl Instagram. Zaregistroval jsem se, a našel jeho profil. Ale když jsem viděl, o čem se tam debatuje, jak mu chutnal oběd a podobné žvásty. "No tady nebudu psát svoji žádost". Tím u mě sociální sítě skončily.
Bylo to ještě za Ťoka. Nakonec to vlastnoručně podepsal v den svého konce ministrování. I bez soc sítí.
jipol57

Příspěvekod milan ferdián » čtv 16 led, 2025 10:12 pm

milan ferdián píše:Zrodila se hvězda za mne. Konečně nástupce, který sice píše, že mě jen doplňuje, ale svým technickým moderním zpracováním, zadaným námětem, uměleckou tvorbou a hlavně rychlosti vyhotovení výkresu mě o hodně předčí. Držím mu palce, doufám že vydrží. Baví ho to a "votomto je".
-m-

Domníval jsem, že vás tato zpráva potěší a proto jsem projevil své nadšení svým způsobem. Netušil jsem, že mé vyjádření bude tady vadit.
hank píše:
milan ferdián píše:Zrodila se hvězda za mne. Konečně nástupce, který sice píše, že mě jen doplňuje, ale svým technickým moderním zpracováním, zadaným námětem, uměleckou tvorbou a hlavně rychlosti vyhotovení výkresu mě o hodně předčí. Držím mu palce, doufám že vydrží. Baví ho to a "votomto je".
-m-

Tak, teď se ještě uvidí, jestli jeho produkce bude určena pro všechny nebo jenom pro uzavřenou společnost velkejch kluků, co spolu mluví.

milan ferdián píše:Jindřichu ano. Bez registrace, máš smůlu. Ve vycházející hvězdě vidím velký potenciál. Samozřejmě, dělá i dětské chybí, ale ty časem a zkušenostmi zmizí. Otázkou je, jak dlouho jeho nadšení vydrží. To je velká zatím neznámá :wink: . Jinak je nás několik grafiků, kteří prezentují své práce, ke spokojenosti oslovených modelářů, bez škodolibých a hloupých poznámek.
-m-

Jindřicha/hank znám dost dobře a znám jeho averzi vůči FB, proto jsem napsal "Bez registrace, máš smůlu". Jindřichu, v žádném případě to nebyl nějaký slovní útok na tebe, jak píše Zlámalík. Máš-li ale pocit, že to tak bylo, tak se ti osobně přede všema a veřejně omlouvám.
Netušil jsem, že tady to tak došlo až daleko, že nemohu vyjádřit svým slovním způsobem své nadšení. No dobře, původní příspěvek v citaci nebudu upravovat ani mazat. Ponechám jej, jak jsem jej napsal. Co se týče odkazu na mé aktivity a prozrazení mé identity na veřejnosti bez mého svolení... napíší jen no comment :evil: .
-m-
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod hank » čtv 16 led, 2025 11:07 pm

milan ferdián píše:Netušil jsem, že tady to tak došlo až daleko, že nemohu vyjádřit svým slovním způsobem své nadšení.

Vůbec nic jsi nepochopil. Ale s tím se asi nedá nic dělat. Můžeš samozřejmě v rámci zdejších pravidel vyjádřit cokoli jakýmkoli způsobem, ale stejně tak mají ostatní právo reagovat na to v rámci stejných pravidel po svém.

Zřejmě ta FB skupina má svoje dost pádné důvody, proč se schází zrovna tam; a stejně tak máš ty svoje dost pádné důvody, proč něco (ne)děláš tak, jak to (ne)děláš. Jak jsem napsal, nemá smysl zabývat se věcmi, které nemohu ovlivnit.

Omlouvat se mi není potřeba. Já to neberu jako osobní útok. Kdybych to tak bral, reagoval bych úplně jinak.
hank

Příspěvekod HonzaM » pát 17 led, 2025 12:27 pm

Na Facebooku je několik skupin zabývajících se železničním modelářstvím, každá z nich má trochu jiné účastníky, řada jich se účastní několika. Jsou to například “železniční modelářství bez snobů”, “modelová kolejiště” a “modelová železnice N 1:160 + Z 1:220”. Najde se tam leccos zajímavého co se na stránkách “diskuze.modely.biz” neobjeví. Na můj vkus jsou méně přehledné, ale přesto podle mého názoru stojí za to se tam občas podívat.
Naposledy upravil HonzaM dne pát 17 led, 2025 12:44 pm, celkově upraveno 1
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod Pavel-HP » pát 17 led, 2025 12:33 pm

A když se nepřihlásím, tak co ... .?
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod hank » pát 17 led, 2025 1:39 pm

Pavel-HP píše:A když se nepřihlásím, tak co ... .?

Tak ti FB před oči nastrčí přihlašovací okno. To jde poprvé shodit, nějakou chvíli - řádově jednotky minut, neměřil jsem to přesně - tě systém nechá koukat do tajmlajny obrázků nebo diskusí a pak ti tam znovu nacpe to přihlašovací okno, které už tentokrát bez přihlášení shodit nelze. :evil: Dřív - ještě před několika týdny? nevedu si deníček - se veřejné FB skupiny daly neomezeně prohlížet i bez přihlášení. Teď už to nejde.
hank

Příspěvekod marian_r » pát 17 led, 2025 2:25 pm

“modelová železnice N 1:160 + Z 1:220” je privátne, tam nie je vidieť nič.
marian_r

Příspěvekod HonzaM » pát 17 led, 2025 2:53 pm

Tady se také musíš přihlásit, to není nic neobvyklého.
FREMO, Zababov N-scale
http://www.1ku160.cz
HonzaM

Příspěvekod marian_r » pát 17 led, 2025 3:18 pm

To nie je pravda, na čítanie nemusím.
marian_r

Příspěvekod Pavel-HP » pát 17 led, 2025 5:10 pm

hank píše:
Pavel-HP píše:A když se nepřihlásím, tak co ... .?

Tak ti FB před oči nastrčí přihlašovací okno. To jde poprvé shodit, nějakou chvíli - řádově jednotky minut, neměřil jsem to přesně - tě systém nechá koukat do tajmlajny obrázků nebo diskusí a pak ti tam znovu nacpe to přihlašovací okno, které už tentokrát bez přihlášení shodit nelze. :evil: Dřív - ještě před několika týdny? nevedu si deníček - se veřejné FB skupiny daly neomezeně prohlížet i bez přihlášení. Teď už to nejde.

NO PRÁVĚ A NEPŘEČTU SI NIC.
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod Pavel-HP » pát 17 led, 2025 5:10 pm

HonzaM píše:Tady se také musíš přihlásit, to není nic neobvyklého.

Tydli fidli, povídali, že mu hráli.
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)