PRAKTIKY WEBu SCT

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod vlastimil vašíček » stř 27 srp, 2008 9:40 pm

jendo...kašli už opravdu na to. tenhle olej už dávno překročil teplotu varu
E103 001 moje životní láska

Digital by Roco & Lenz silver

r.v. 1979, bývalý výpravčí ČD
vlastimil vašíček

Příspěvekod StandaR » stř 27 srp, 2008 9:41 pm

A nedá pokoj a NEDÁ POKOJ, HERGOT TAK UŽ TADY S TÍM ZKONCUJTE, ZVLÁŠTĚ VY PANE jirásku PROTOŽE NIČITE KRÁSNÉ JMÉNO TOHOTO FORA A PROGPAGUJETE TADY AKORAT TEN SVUJ web
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod VoVo » stř 27 srp, 2008 10:06 pm

Svůj příspěvek jsem se rozhodl odstranit jako nesouhlas s praktikami, které zde probíhají ze strany majitele diskuzního fóra, kdy jsou nezištně míněné diskuze a poskytnutné informace od modelářů zneužívány pro komerční aktivity, překrucovány, je zde na úkor komerčních aktivit omezováno svobodné vyjadřování, probíhá neustálé řízení diskuzí, zamykání vláken, odstraňování příspěvků a sám vlastník se zde chová mnohem méně vhodně a slušně, než co ostatním uživatelům vyčítá. Nashledanou v lepších časech :)
Naposledy upravil VoVo dne stř 27 srp, 2014 5:15 pm, celkově upraveno 1
Přátelé, tak s tímhle fórem, já jsem skončil.
VoVo

Příspěvekod Jan Jirásek » stř 27 srp, 2008 10:55 pm

Abe Simpson píše:A nedá pokoj a NEDÁ POKOJ, HERGOT TAK UŽ TADY S TÍM ZKONCUJTE, ZVLÁŠTĚ VY PANE jirásku PROTOŽE NIČITE KRÁSNÉ JMÉNO TOHOTO FORA A PROGPAGUJETE TADY AKORAT TEN SVUJ web

Projdi si pečlivě co jsem naposledy napsal, pokud ppovažuješ omluvu za napadání a propagaci něčeho kde nebyl uveden ani link, tak jsi nejspíš trochu přiskřípnutý. Tohle se mi snad zdá... nebo jsi tak primitivní?
Jan Jirásek

Příspěvekod pan.martinek » čtv 28 srp, 2008 8:06 am

Hele lidi, možná někoho naštvu, že jsem další z těch, co to ukončují, ale souhlasím s jedním slovem: TEČKA!!!
Ale asi se nemýlím, v tuto chvíli mi pořjde nejinteligentnější pan Valter, jelikož ten už přestal, místo toho tady pan Jirásek nesnese jednu jedinou pomluvu a vše, co je k němu napsáno ve zlém- i když to třeba není pravda, musí okamžitě vyvrátit a plno dalšího si vymyslet na toho, co mu to napsal.
Takže si myslím, že když Jan Jirásek, přestane psát, třeba navštěvovat tuto sekci a bude další příspěvky těch blbců, co nečetli zprávu admina ignorovat, udělá jedině dobře a postupem času by toto vážně mohlo utichnout.
Já vím, že člověk je typ soutěživý a že většina lidí chce mít poslední slovo, ale jednou by jstes e mohli trošku vychýlit ze svých praktik a konečně zklapnout. Takže se předem omlouvám všem poškozeným, ale vážně už toho nechte.
P.S. Doufám, že na mou zprávu nebudete reagovat, můžete se vyřvat u sebe doma, ale zde ji ignorujte a už prosím, nikdo nic nepiště .
H0, III./IV., Modul, Brejlovec, Zamračená, Hektor, Kufr, Hurvínek
pan.martinek

Výzva

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 30 zář, 2009 10:23 am

V současné chvíli je adrese SCT http://modely.firenet.cz/ toto stanovisko:

Vážení návštěvníci

Dnes jsem obdržel zajímavý email od mého hostingového poskytovatele, který mě upozorňuje na porušování autorských práv na doméně: modely.firenet.cz

citace:

Dobrý den,
dostali jsme stížnost na Váš web http://modely.firenet.cz z důvodu porušovaní autorského zákona.
Na uvedeném webu jsou převzaté články a fotografie bez svolení jejich autorů.
Prošli jsme obdržené dokumenty a shledali stížnost jako oprávněnou.

Očekáváme od vás reakci, stažení článků a fotografií u kterých nejste autorem do 14.10.2009. Nebude-li tak učiněno, tak budeme nuceni zastavit poskytování služeb z důvodu vážného porušení podmínek hostování.
Věřím, že vše brzy napravíte a situace se již nebude opakovat.

--
Pavel Šiška
ProFiTux.cz

Protože nejsem autorem zmíněných článků a ani serveru modely.firenet.cz a nehodlám mít problémy s poskytovatelem hostingu, se kterým jsem nadmíru spokojený, byl jsem nucen pozastavit provoz tohoto serveru do té doby, než budou všechny nesrovnalosti uvedeny do pořádku.

Ať se to někomu líbí nebo ne, autorský zákon je jednou zákon a ten je třeba respektovat.
Protože neznám způsob jak bych do budoucna zabránil opětovnému porušení autorského zákona, může se klidně stát, že magazín jako takový na doméně firenet.cz již nenajdete.
Děkuji za pochopení.

Případné dotazy rád zodpovím prostřednictvím e-mailu: jirasekptr@gmail.com

Petr Jirásek

Prosím případně další poškozené aby kontaktovali buď mne nebo Romana Šilera (kontakt na stránkách http://www.drah-servis.cz/)
Zdenek Valter

Příspěvekod Yarda » stř 30 zář, 2009 12:01 pm

Tento případ vyvolává smíšené pocity... Samotný koncept SCT webu byl povedený, čtenářsky přitažlivý. Bohužel "redakce" a administrátoři absolutně nezvládali komunikaci se čtenáři a leckdy i s některými autory. Ukázalo se, že samotný nápad k úspěchu nestačí. Kdyby se hoši z SCT věnovali více skutečné tvorbě vlastních příspěvků než následným hádkám o autorství, nemuselo k těmto koncům dojít...
Yarda

Příspěvekod vvitty » stř 30 zář, 2009 12:08 pm

Ono se da celkem dobre zit nebo alespon doplnovat obsah i z republikace prispevku, ktere jsou zejmena na zahranicnich serverech, protoze ne kazdy je vybaven jazykove tak, aby si original precetl.
Jen to predpoklada napriklad domluvu o publikaci predem, a ne vubec nebo az kdyz se na to prijde... stejne jako zverejneni puvodniho zdroje atd.

V.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Atkins » stř 30 zář, 2009 12:20 pm

Koukám, že je to všude stejné. Přepokládal jsem, že modeláři jsou hlavně muži činu, nikoli mlácení prázdné slámy a masírování si ega.
Asi jsem se mýlil...
Žabí tlama je moje velká láska :D
Atkins

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 30 zář, 2009 12:22 pm

Ještě jednou prosím případné poškozené aby se obrátili na mne nebo na Romana Šilera.
Zdenek Valter

Příspěvekod Lojzík » stř 30 zář, 2009 6:57 pm

vvitty píše:Ono se da celkem dobre zit nebo alespon doplnovat obsah i z republikace prispevku, ktere jsou zejmena na zahranicnich serverech, protoze ne kazdy je vybaven jazykove tak, aby si original precetl.
Jen to predpoklada napriklad domluvu o publikaci predem, a ne vubec nebo az kdyz se na to prijde... stejne jako zverejneni puvodniho zdroje atd.
V.

To by musela být vůle se domluvit. Zde je evidentní vůle se chlubit cizím peřím, i přes to, že byl Jan Jirásek ev. další odpovědný, byl - li to někdo jiný, několikrát upozorněn na několika místech. Jeho reakce byla vždy agresivní, vůbec nejednal jako člověk, kterému by bylo líto, že se na jeho prostoru třebas náhodou objevilo něco nekalého. Už dávno u STC nevěřím na nějaké náhody, omylem, nebo nechtíc
Jak vidno, ani důrazné upozornění providera nepomohlo. STC je zpět v plné kráse, včetně všech inkriminovaných článků, publikovaných bez svolení skutečných zahraničních autorů, které jsou nyní podepsány tu Luděk Dohnal, tu Redakce či Ondra Richter, nebo místy dokonce Jan Jirásek. Jak vidno, po úvodním šoku se někdo otřepal a opět si natřásá svá falešná paví péra.
Lojzík

Příspěvekod Zdenek Valter » stř 30 zář, 2009 10:06 pm

Lojzík píše:
vvitty píše:Ono se da celkem dobre zit nebo alespon doplnovat obsah i z republikace prispevku, ktere jsou zejmena na zahranicnich serverech, protoze ne kazdy je vybaven jazykove tak, aby si original precetl.
V.

To by musela být vůle se domluvit. Zde je evidentní vůle se chlubit cizím peřím, i přes to, že byl Jan Jirásek ev. další odpovědný, byl - li to někdo jiný, několikrát upozorněn na několika místech. Jeho reakce byla vždy agresivní, vůbec nejednal jako člověk, kterému by bylo líto, že se na jeho prostoru třebas náhodou objevilo něco nekalého. Už dávno u STC nevěřím na nějaké náhody, omylem, nebo nechtíc
Jak vidno, ani důrazné upozornění providera nepomohlo. STC je zpět v plné kráse, včetně všech inkriminovaných článků, publikovaných bez svolení skutečných zahraničních autorů, které jsou nyní podepsány tu Luděk Dohnal, tu Redakce či Ondra Richter, nebo místy dokonce Jan Jirásek. Jak vidno, po úvodním šoku se někdo otřepal a opět si natřásá svá falešná paví péra.

Proto sháním postižené. Oslovíme i zahraniční kolegy v tom nevidím problém.
Zdenek Valter

Příspěvekod vvitty » čtv 01 říj, 2009 7:21 am

Lojzik: plne souhlasim, smyslem meho prispevku melo byt pouze naznacit Yardovi, ze i zverejnovanim clanku jinych autoru se da docela dobre udelat uspesny projekt, a pri respektovani jistych elementarnich pravidel slusnosti muze nerusene fungovat - minimalne preklady clanku zahranicnich autoru mohou byt zajimave. Ovsem zverejneni clanku musi predchazet dohoda s opravdovymi autory, a pokud redakci neco utece (coz se stat muze, pokud berou prispevky od ctenaru, nelze rozume a 100% kontrolovat originalnost), je treba na upozorneni reagovat - minimalne verejnou omluvou a stazenim clanku, pokud se nedomluvi jinak.

Proto koncept SCT sam o sobe je zivotaschopny, ale prace administratoru jej potapi.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Yarda » čtv 01 říj, 2009 7:57 am

vvitty píše:Proto koncept SCT sam o sobe je zivotaschopny, ale prace administratoru jej potapi.

Přesně totéž si myslím i já. Potíž je v tom, že i zveřejňování převzatých článků vyžaduje jistou úroveň vlastních znalostí a zkušeností z oboru. Kdyby to vedl někdo, kdo věci rozumí, nikdy by se nemohl stát terčem všeobecného výsměchu tak jako JJ&spol. Bohužel současní lidé v SCT tenhle koncept totálně zdiskreditovali vlastní neschopností. Škoda.
Yarda

Příspěvekod Petr Berka » čtv 01 říj, 2009 9:23 am

Zveřejňuji můj e-mail na redakci STC. Názor ať si udělá každý sám. Fotky jsem zveřejnil sám 12.5. zde: http://diskuze.modely.biz/viewtopic.php?t=2333

Předmět: Nákladní vůz Z - plast Evergreen + kov lept (Aktualizace 29.9.2009)

Vážená redakce,

e-mail na mne je všude dostupný, je i na mých stránkách, odkud jste stáhli fotky. Důrazně Vás žádám o jejich stažení do 24 hodin.

Rád bych Vám je zdarma poskytl, ale pouze po předchozí (!) domluvě a s uvedením autora modelu i fotek!

S pozdravem

Ing. Petr Berka

Článek je zde:
http://www.modely.firenet.cz/view.php?cisloclanku=2007080030
http://www.petr.berka.biz
Petr Berka

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)