Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 10:22 am

Brejla: Nie, predstav si, že kritika, je stále kritika, len mám pocit, že v tvojom prípade je to už skôr nenávisť... Ešte si ako fotku pridaj značku akú má ČouĎak, a môžete založiť klub... No vieš, že som inú odpoveď od teba ani nečakal???

Ty si napísal:"majitel potvrdil přesně to, o čem tady píšeme jak má probíhat příprava, kontrola a výroba modelů. Možná by se prznič mašinek mohl jít podívat, jak se dělá kvalitní model"
a ja som ti dal protiargument, že aj napriek tomu všetkému, nie je táto Česká firma schopná vyrobiť lepší model, ako súdruhovia v Číne, a pritom oni to auto ani nepoznajú... zato firme ABREX behá ešte teraz po cestách nespočetné množtvo Formanov pod oknom... Ale dobre, hlavne že si si kopol do MTB a môžeš si odfajknúť dennú misiu v kalendari...
Mimochodom, pán majiteľ je v tých odpovediach sem tam úplne mimo, a moc nevie o čom rozpráva... pretože prvé kovové modely škoda v mierke 1:43 v ČR nevyrábala firma Cararama / Hongwell, ale firma KDN, neskôr http://www.kaden.cz/ a nebola to OCTAVIA ale FELICIA... Ďalším bludom je to, čo povedal o modeloch FORMANA, že to bola len skúšobná séria... je to hlúposť, pretože to mala byť limitovaná edícia, ktorú ale zmrvili, no pobrali predobjednávky a modely aj napriek tomu, že neboli v poriadku rozposlali zákazníkom... podotýkam, že za plnú cenu... Ostatne, reakcie sa dajú čítať na stránkach, ktoré som tu už uviedol...
Mimochodom firma je na trhu od roku 1998 a od tedy len dovážala čínske modely na náš trh, nič nevyrábala, len na tom zarábala... Pôvodná cena modelov bola priemerne do 20 Euro... a to prešli pol sveta... Teraz firma začala vyrábať v Čechách, kde má byť lacnejšia výroba a model stojí 40 Euro... Pýtam sa preto, kde sa asi stala chyba???
Ešte stále teda chceš, aby sa MTB išlo priučiť do ABREXU???

PS: Stále som sa nedočkal nejakej tej fotografie tvojej úchvatnej zbierky modelov, ktorú vlastníš... Škoda, tešil som sa...
stiro

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 10:36 am

George V.: Píšeš nepravdu... preto by som ťa rád poopravil... On to síce v rozhovore uviedol... no až po tom, čo skoro pol roka mlčal, a čo sa na neho zniesla vlna kritiky... Pred tým, ako sa mal Forman slávnostne, po piatich rokoch príprav uviesť na trh, vravel niečo iné... Konkrétne sa malo jednať o model na špičkovej úrovni, s precíznym ručným spracovaním... Preto tam mala byť vyššia cena... Ľudia sa aj napriek tomu tešili a s radosťou urobili predobjednávky, lebo predošlé čínske modely boli pekné... Potom sa ale "prvý český" model odoslal zákazníkom... a prišlo sklamanie... Dovoľte mi uviesť zopár reakcií:

"Mnoho let manžel sbírá modely škodovek od firmy Abrex. Většina modelů i když byla vyrobená v Číně byla povedená, ale jejich nejnovější limitovana edice škoda Forman vyrobená jak deklarují v Čechách je katastrofa. Takhle odfušovaný a odflaknutý model, aby pohledal. Navíc stojí skoro 1000 s poštovným jste přes 1100 a oni se to nestydí prodávat. Včera nám model dorazil a je to katastrofa. A kdo ho máte koukněte na podstavec, který ani není originál a původně byl určen pro model škoda Fabia super. Certifikát je vyplněný ručně propiskou. Manžela malém kleplo. A mě taky. Jsem naprosto otrávená. Do firmy abrex také napíšu."

"No communication at all. No reaction to FB, no reaction to Mail not even a reaction to an order I placed..."

"Ten Forman se v takovém to stavu neměl prostě dostat ven :-/, je to prostě strašný, jak si ho má člověk postavit vedle toho favorita,to prostě nejde :-/"

"Model był zabrudzony. Musiałem go oczyścić. Model przykręcony jedną śrubką, druga śrubka luźna. Model obijał się o gablotkę. Odwzorowanie detali dostateczne. Jakość amatorska. Cena skandal. Mam nadzieję na poprawę jakości. A dla tych którzy kupili Forman specjalne ceny na następne modele!"

Celé by sa to dalo poňať ako zavádzanie zákazníka a čudujem sa, že mu to ešte nikto neomlátil o hlavu... Ale aby ste si nemysleli, že píšem bludy, tak si ten model kuknite a posúďte sami na fotkách:

http://minimodelcz.rajce.idnes.cz/Abrex_Forman_eRko/

Pekný deň...
stiro

Příspěvekod George V. » stř 22 bře, 2017 10:47 am

Zase zamlouváš to podstatné. Změna formy bude! Třeba až po půl roce kritiky, ale BUDE!!! Což se od MTB ani po několika letech očekávat nedá...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 11:00 am

George V.: Nesnažím sa nič zahovárať... súhlasím, je fajn, že bude nová forma, ale bude ma skôr zaujímať výsledný produkt... ako kecy pána riaditeľa... A snažil som sa skôr poukázať, že komunikáciou so zákazníkmi sú si tieto firmy dosť podobné... Kolega modelár už skoro pól roka čaká na vybavenie objednávky...

Taký malý detail, nikoho neobhajujem... ale firma MTB je ešte dosť mladá a myslím, že nemá za sebou ani také financie, ako má teraz už firma ABREX. MTB sa od začiatku snaží vyrábať modely v ČR... podotýkam, že modely nimi vyrobené... Zatiaľ čo firma ABREX roky zbierala peniaze na redistribúcii čínskych modelov, a pekne na tom žila... Ako príklad možno uviesť hračky škodoviek na diaľkové ovládanie, ktoré sú mimochodom od jedného Číňana, a ktoré sa u nás mohli predávať do 20 max 30 Euro v hračkárstvach, no namiesto toho si na ne výhradné dovozné právo urobila firma ABREX... a stoja 60 až 70 Euro... To sa potom mení forma jedna radosť... Alebo sa pletiem??? Keby mali začať ako MTB, tak už možno ani nevyrábajú...
stiro

Příspěvekod Brejla » stř 22 bře, 2017 11:03 am

stiro píše:Brejla: Nie, predstav si, že kritika, je stále kritika, len mám pocit, že v tvojom prípade je to už skôr nenávisť... Ešte si ako fotku pridaj značku akú má ČouĎak, a môžete založiť klub... No vieš, že som inú odpoveď od teba ani nečakal???

Pokud si i ty dáš stejný avatar jako má humus, tak zkusím Čouďáka požádat o souhlas s použitím jeho loga a případně nějaký klub můžeme založit. :lol:

stiro píše:
PS: Stále som sa nedočkal nejakej tej fotografie tvojej úchvatnej zbierky modelov, ktorú vlastníš... Škoda, tešil som sa...

Nějak nemám v úmyslu ukojit tvoje těšení. Jako obdivovateli MTB by ti to stejně nic neřeklo :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod George V. » stř 22 bře, 2017 11:03 am

ad stiro:

MTB taky lisovali v Číně...

Že je MTB mladá firma beru. Jejich prvotina v H0 bardotka je ucházející, sám mám tři kusy. Ale vysvětli mi, proč jdou s kvalitou model od modelu dolů?! Mělo by to být spíše naopak, jak přicházejí zkušenosti...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 12:19 pm

Brejla: Vidím, že mi nevieš napísať normálnu odpoveď, takže je zbytočné s tebou na túto tému diskutovať... Máš odpovede hodné 10 ročného dieťaťa... Škoda...
A k tej zbierke... buď žiadnu nemáš, a teda neviem podľa čoho posudzuješ modely MTB, keď podľa tohoto si všetky videl maximálne na obrázku vo svojom PC... Alebo niečo doma máš, ale hanbíš sa za to... Ale to je tvoja vec... Len tak ďalej... určite je z teba veľký "PÁN" modelár...

George V.: Máš to nejako podložené, že to lisujú v Číne??? Pozri, ja nie som úplný zástanca firmy MTB, ani ich nejako špeciálne neobhajujem/nemilujem, ako píše Brejla... Na toto ti bohužiaľ neviem odpovedať, samému mi je z toho smutno... Posledné veci 163/363 boli katastrofa... Ale ako sám píšeš, nie všetko od nich je zlé... Bardotka je podľa mňa fajn, a aj 181/183 sa dá...
Zrovna včera ma napadlo urobiť si doma jeden test... Zobral som si pár mašín... a troška som si na ne posvietil... Ale len po mechanickej stránke... nech mi zas niekto nevyčíta vzhľad a tak podobne... Bol to teda zaujímavý poznatok... skúšal som analógovú prevádzku modelov pri konštantných 9V... ich chod, rýchlosť a osvetlenie... Výsledok bol celkom zaujímavý:

BARDOTKA MTB - pri 9V celkom normálna rýchlosť chodu, model bol tichý... osvetlenie som skúšal v absolútnej tme... jemný presvit horného reflektora cez strechu...
181 MTB - pri 9V celkom normálna rýchlosť chodu, model bol tichý, aj napriek trojpólovému motoru... osvetlenie, jemný presvit horného reflektora cez strechu... inak svietia pekne len svetlá
ČMELIAK PIKO - pri 9V trošku vyššia rýchlosť oproti MTB, ale nie o moc, celkom tichý chod motora... osvetlenie podľa mňa dokonalé, žiaden presvit nikde na karosérii, krásne svietia len svetlá
KOCÚR MTB - pri 9V trošku rýchlosť pomalšia, trocha hlučnejší chod motora... osvetlenie podľa mňa dobré, tak isto žiaden presvit nikde na karosérii, krásne svietia len svetlá
1014 ROCO - pri 9V dosť vysoká rýchlosť, hlučnejší chod motora... osvetlenie dosť chabé, spôsobené pravdepodobne ešte žiarovkov, pri 9V model skoro nesvieti, aj keď nemá žiaden presvit nikde na karosérii...
BARDOTKA ROCO - tento model ma sklamal najviac :((( pri 9V vysoká rýchlosť modelu, hlučný chod motora... osvetlenie ako na vianočnom stromčeku, v absolútnej tme presvitá karoséria a svieti doslova celý predok a zadok mašiny... :((( Škoda
GORILA A.C.M.E. - pri 9V vyššia rýchlosť, hlučnejší chod motora, čomu celkom nerozumiem prečo... osvetlenie zvládnuté na vysokej úrovni, model nikde nepresvitá a ani svetlá červené/biele nepresvitajú do seba...

To len na odľahčenie témy...
stiro

Příspěvekod Brejla » stř 22 bře, 2017 1:22 pm

stiro píše:Brejla: Vidím, že mi nevieš napísať normálnu odpoveď, takže je zbytočné s tebou na túto tému diskutovať... Máš odpovede hodné 10 ročného dieťaťa... Škoda...
A k tej zbierke... buď žiadnu nemáš, a teda neviem podľa čoho posudzuješ modely MTB, keď podľa tohoto si všetky videl maximálne na obrázku vo svojom PC... Alebo niečo doma máš, ale hanbíš sa za to... Ale to je tvoja vec... Len tak ďalej... určite je z teba veľký "PÁN" modelár...

Škoda, že jsi při tvé skromnosti opomněl druhou možnost: Varianta, že nestojím o tvoje závistivé komentáře tě nenapadla? :D

stiro píše:
George V.: Máš to nejako podložené, že to lisujú v Číne??? Pozri, ja nie som úplný zástanca firmy MTB, ani ich nejako špeciálne neobhajujem/nemilujem, ako píše Brejla... Na toto ti bohužiaľ neviem odpovedať, samému mi je z toho smutno... Posledné veci 163/363 boli katastrofa... Ale ako sám píšeš, nie všetko od nich je zlé... Bardotka je podľa mňa fajn, a aj 181/183 sa dá...
Zrovna včera ma napadlo urobiť si doma jeden test... Zobral som si pár mašín... a troška som si na ne posvietil... Ale len po mechanickej stránke... nech mi zas niekto nevyčíta vzhľad a tak podobne... Bol to teda zaujímavý poznatok... skúšal som analógovú prevádzku modelov pri konštantných 9V... ich chod, rýchlosť a osvetlenie... Výsledok bol celkom zaujímavý.
To len na odľahčenie témy...

Sice jsi provedl zajímavý pokus, ale doba už přeci jen pokročila a i železniční modelářství spěje k digitalizaci. Zkus podobný pokus zopakovat v DCC režimu a napiš, na kolikátý stupeň se která lokomotiva plynule bez trhání rozjela a potom třeba porovnat rychlost s originálem při nějakém konstatním rychlostním stupni. Vím, že rychlosti a parametry jdou nastavit v dekodéru, ale přesto to zkus. Výsledky jsou zajímavé. Potom třeba zkus porovnat výdrž, kolik toho který model bez poruchy odjezdí. Věř mi, že výsledek bude taky zajímavý.
Brejla

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 1:35 pm

Mýliš sa, vôbec nepotrebujem niekomu niečo závidieť... Hold, vyzerá to tak, že nás oboch nezaujíma názor toho druhého, hlavne keď jeden stále neodpovedá normálne... ale vyberá si len to, čo mu práve vyhovuje... Škoda na teba reagovať...
stiro

Příspěvekod Brejla » stř 22 bře, 2017 1:50 pm

stiro píše:Mýliš sa, vôbec nepotrebujem niekomu niečo závidieť... Hold, vyzerá to tak, že nás oboch nezaujíma názor toho druhého, hlavne keď jeden stále neodpovedá normálne... ale vyberá si len to, čo mu práve vyhovuje... Škoda na teba reagovať...

Znamená to, že se pochlapíš a uděláš i ten test v digitálu :?:
Brejla

Příspěvekod stiro » stř 22 bře, 2017 4:56 pm

Brejla: Ako si mi už ty napísal vyššie: "Nějak nemám v úmyslu ukojit tvoje těšení" Čo som chcel, to som zistil, ostatné si skúšaj sám...
stiro

Příspěvekod Mcx » stř 22 bře, 2017 5:47 pm

Stiro, nech ho, vždyť tomu evidentně vůbec nerozumí a DCC už vůbec ne, máš jinak pravdu, problémem většiny modelů ROCO je zpřevodování do rychla, Brejlovec pojede na plný rozsah dekoderu 180 km/h, nezbývá než drastické omezení na CV05 a CV06.
Mcx

Příspěvekod viky » stř 22 bře, 2017 7:54 pm

Jestli je problém v převodování do rychla nebo pomala,to bych neřekl.
Spíše bych řekl že je problém jaký je použitý motor k danému zpřevodování.
U roca pro zaběhnutí je uvedeno nechat model jezdit 30 min na jednu stranu a 30 min na druhou stranu.
U některých modelů MTB je psáno jezdit max 3 min jinak dojde k přehřátí motoru!
Je pravda že dosti lidí provádí remotorizaci modelů MTB ale u roca jsem se stím nesetkal.
viky

Příspěvekod hummus » stř 22 bře, 2017 7:57 pm

viky píše:U některých modelů MTB je psáno jezdit max 3 min jinak dojde k přehřátí motoru!

Ne, není. U žádného :wink:
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod viky » stř 22 bře, 2017 8:01 pm

viky

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)