Šlechtična je jedna z mojích nejoblíbenějších loko.
Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jarda H. píše:Tak to je dobrá zpráva, že web muzea je v provozuA jen doplním informaci pro milovníky parních lokomotiv - brzy bude v Lužné sraz "šlechtičen", řada 475.1, konkrétně 26.-27.června, měly by se sjet 4 provozuschopné mašiny - odkaz zde :
http://www.cdmuzeum.cz/muzeum/aktuality/-6425/
George V. píše:Nechci zakládat nové téma, tak to dám sem - jak to momentálně vypadá z příjezdem po silnici do Lužné od Hořesedel (I/6 od K.V.). Je to kolem Lužné pořád tak rozkopané jako vloni, nebo už je klid? Předem díky za info.
Michal Šuhajda píše:Včera ve zprávách proběhla zpráva, že byl dopaden zlodějský gang z východních Čech, který se specializoval na železniční modely. Mimo jiné prý měli na svědomí i vloupání v Lužné. Bohužel jsem zprávu zaslechl jen napůl.
Jirka1 píše:Michal Šuhajda píše:Včera ve zprávách proběhla zpráva, že byl dopaden zlodějský gang z východních Čech, který se specializoval na železniční modely. Mimo jiné prý měli na svědomí i vloupání v Lužné. Bohužel jsem zprávu zaslechl jen napůl.
Oni byli lapeni už dřív, tektokrát to byla zpráva ohledně "vyhlášení vítězů" (jak vtipně použil jeden kolega), pachatelé dostali v rozmezí 8,5 - 3 let.
A mimochodem, jedna obhájkyně na Nově prohlásila, že trest je nepřiměřeně vysoký (můj názor je odlišný, napálil bych plnou sazbu a nebo rovnou sekat ruce...).
Zpráva je i zde: http://www.novinky.cz/krimi/223689-za-k ... ezeni.html
Jasně. Ale líbilo se mi, že soudci se to zdálo nízko naceněné (kolem té ruční velké páry) a tak to navýšil třikrát...vvitty píše:Cekate snad, ze obhajkyne verejne prohlasi ze trest povazuje za primereny ??? Kdyz jeji prace je naopak dosahnout co nejnizsiho trestu... ?
To jen tak na okraj...
TTmili píše:No konečně na ně spadla klec..... A taky se přimlouvám za usekání rukou. No jen víc soudců a ideálně i kriminalistů železničních modelářů.
Obávám se, že by z toho asi nejspíš nic pořádného nevzešlo, možná nějaké paskvily...Colonel32 píše:Spíš je pozavírat do osvětlené kobky a nechat je stavět modely tak dlouho, než zešediví nebo než se jim povede udělat skutečně pěknej. Když si na vlastní kůži vyzkoušejí, jak je to náročné, třeba příště budou mít vůči cizím modelům větší úctu.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník