Ukradené internetové stránky

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod JBr » pon 06 dub, 2009 9:50 am

vvitty píše:a pozor jeste na jednu vec, dana vyjimka se vztahuje na vlastni samotatna dila. Tedy pokud bude vetsina textu autorskeho a zbytek citace, zrejme je to v poradku, ale pokud 3/4 dila tvoreno citaci, uz by se dala napadat opravnenost takovych kroku.

Samozrejme, proto je v zakone napsano "v oduvodnene mire".
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 06 dub, 2009 10:44 am

JBr píše:
vvitty píše:a pozor jeste na jednu vec, dana vyjimka se vztahuje na vlastni samotatna dila. Tedy pokud bude vetsina textu autorskeho a zbytek citace, zrejme je to v poradku, ale pokud 3/4 dila tvoreno citaci, uz by se dala napadat opravnenost takovych kroku.

Samozrejme, proto je v zakone napsano "v oduvodnene mire".

V našem případě - tedy publikace o našem hobby - je to o té slušnosti a komunikaci s autorem.
kdyby například Jan Jirásek předem požádal Mariana Pauliniho o svolení přetisku článku o T211 nepochybně by jej dostal.
To se týká všech zcizených článků na tomto WEBu!
Místo toho jej zkopíroval a bez jakýchkoliv skrupulí umístil na WEB.
Každému kdo na WEBu publikuje je jasné jak je obtížné dát dohromady kvalitní text a to jak po obsahové tak i po gramatické stránce.
Chce-li si totiž někdo ušetřit námahu s vlastní tvorbou pak by mohl mít alespoň elementární soudnost a slušnost a původní autory o přetisk či překlad požádat.
Asi si umíte všichni představit jak by to vypadalo kdyby Jenda o svolení požádal všechny autory požádal ....

BOHUŽEL jeho jednání poškozuje to nejcennější a to je naše dobré jméno :!: :!: :!:
Zdenek Valter

Příspěvekod Lojzík » pon 06 dub, 2009 2:03 pm

Tady jde ale o jinou věc - nejde jen o převzetí cizího článku ve smyslu kompletního autorského díla. Jedná se o to, že je zcizeno samotné autorství. Článek je podepsán anonymně jako Redakce. Nebo (zřejmě) vymyšleným jménem, od kterého vede jalový - nefunkční odkaz na e-mailovou schránku, nebo je dokonce podepsán jménem samotného JJ,
http://modely.firenet.cz/view.php?nazevclanku=tuning-leptu-modelu-br55-piko-alias-g7-1&cisloclanku=2008080005
přestože všechny fotografie a textová osnova jsou převzaty z webu výrobce, aniž by byl uveden jako zdroj (článek dokonce neobsahuje ani jméno ani odkaz na onoho výrobce-proč asi...) :
http://www.h0-manufaktur.de/html/br_55__3_-_dom.html .
Ty tři případy, které zde zveřejňuji, nejsou vůbec finálním počtem na webu "SCT".
Ale další zase někdy příště..... případně, pokud potrefená husa z onoho vypečeného webu dostane rozum a splní můj jediný požadavek, Alois P. přestane na něj poukazovat. A tím požadavkem je smazání všech upirátěných článků z webu SCT .
Lojzík

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 06 dub, 2009 2:29 pm

Lojzík píše:Tady jde ale o jinou věc - nejde jen o převzetí cizího článku ve smyslu kompletního autorského díla. Jedná se o to, že je zcizeno samotné autorství. Článek je podepsán anonymně jako Redakce. Nebo (zřejmě) vymyšleným jménem, od kterého vede jalový - nefunkční odkaz na e-mailovou schránku, nebo je dokonce podepsán jménem samotného JJ,
http://modely.firenet.cz/view.php?nazevclanku=tuning-leptu-modelu-br55-piko-alias-g7-1&cisloclanku=2008080005
přestože všechny fotografie a textová osnova jsou převzaty z webu výrobce, aniž by byl uveden jako zdroj (článek dokonce neobsahuje ani jméno ani odkaz na onoho výrobce-proč asi...) :
http://www.h0-manufaktur.de/html/br_55__3_-_dom.html .
Ty tři případy, které zde zveřejňuji, nejsou vůbec finálním počtem na webu "SCT".

Problém je v tom, že spousta ukradených článků získala povolení zveřejnění dodatečně - mnozí si pamatují - měnili se v jejich popisu autoři.
Po zcizení článku Mariana Pauliniho byli osloveni autoři zjištěných původních stránek.
Tedy tam Tebou popisovaná skutková podstata nastala. Ovšem v případě Marina ne. tam byl jako autor uveden.
Lojzík píše:Ale další zase někdy příště..... případně, pokud potrefená husa z onoho vypečeného webu dostane rozum a splní můj jediný požadavek, Alois P. přestane na něj poukazovat. A tím požadavkem je smazání všech upirátěných článků z webu SCT .

To jsem zvědav jak uspěješ !
Alespoň, že tě nikdo nekamenuje ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod petrh » pon 06 dub, 2009 2:41 pm

no obavam se, Zdenku, ze tvoje jmeno jako hlavniho burice je jiz zaznamenano:D
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 06 dub, 2009 2:58 pm

petrh píše:no obavam se, Zdenku, ze tvoje jmeno jako hlavniho burice je jiz zaznamenano:D

Teď nevím jak to myslíš ;-) zda je to dobře či špatně.
Já jsem své důvody napsal - JJ nám bohužel dělá ostudou v zahraničí.
Mne jen těší, že si i jiní všímají a nebojí se poukázat na pirátské jednání.

Je ovšem chlapské si přiznat, že díky virtuální postavě Jana Jiráska jsem poznal osobně řadu báječných lidí. ;-)
Mnozí z nich také rozšířili naše klubové řady. ;-)
Zdenek Valter

Příspěvekod dan » pon 06 dub, 2009 4:36 pm

Koukám že došlo k procitnutí zdejších diskutujících, Zdeněk na praktiky webu SCT upozornil poprvé někdy před rokem, tenkrát se k němu přidalo pár dalších lidí, ale byli jsme zde kamenováni. Ale jsem rád, že se nakonec pravda ukázala :wink:
N TT H0 www.skoda100nacestach.cz
dan

Příspěvekod petrh » pon 06 dub, 2009 4:52 pm

Zdenek Valter píše:
petrh píše:no obavam se, Zdenku, ze tvoje jmeno jako hlavniho burice je jiz zaznamenano:D

Teď nevím jak to myslíš ;-) zda je to dobře či špatně.
Já jsem své důvody napsal - JJ nám bohužel dělá ostudou v zahraničí.
Mne jen těší, že si i jiní všímají a nebojí se poukázat na pirátské jednání.

Je ovšem chlapské si přiznat, že díky virtuální postavě Jana Jiráska jsem poznal osobně řadu báječných lidí. ;-)
Mnozí z nich také rozšířili naše klubové řady. ;-)

samozrejme tak jako pan Jirasek:) tj. fuj fuj Zababov:D nene v Zababa mam nejvice duvery a dost koegu radcu...
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Zemětřesení v Itálii

Příspěvekod MaHa » pon 06 dub, 2009 5:13 pm

Ježkovy brejle, koukám že jste kvůli takové volovině už "zaplácali" 4 stránky :shock: (Chudák administrátor). Že bych tady otevřel nové téma "Zemětřesení v Itálii"?
Sesuté domy a zaživa pohřbení lidé (nebo spadený most před jedoucí vlak) - to je skutečná tragédie a né nějaké ukradené internetové stránky nebo snad ne :?: :shock:
Kdo se cítí poškozen ať podá jednoduše trestní oznámení (a sežene si svědky) a je hotovo! Ostatní posoudí znalec a soud i když pak výsledek bývá všelijaký jak napsal PetrL. I když já osobně se přikládám k efeknímu zablokování stránek.
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod dan » pon 06 dub, 2009 7:00 pm

Nechápu :twisted: Volovina to rozhodně není a jsme na diskuzním fóru, tak tady diskutujeme, pokud se to někomu nelíbí, ať do diskuze nepřispívá.
A nedivím se poškozeným, že jsou nasraní, protože se většinou jedná o amatérské tvůrce stránek, kteří je tvoří ve volných chvílích na úkor rodiny či jiných zájmů. A představa, že půjdu podávat trestní oznámení, je sice hezká, ale ruku na srdce, bylo by to velice časově a finančně náročné a kdyby to udělal každý postižený, tak už nebude aktualizovat stránky ale běhat po soudech a peníze místo za vlaky bude utrácet za právníky.
N TT H0 www.skoda100nacestach.cz
dan

Re: Zemětřesení v Itálii

Příspěvekod Lojzík » pon 06 dub, 2009 7:23 pm

MaHa píše:Ježkovy brejle, koukám že jste kvůli takové volovině už "zaplácali" 4 stránky :shock: (Chudák administrátor). Že bych tady otevřel nové téma "Zemětřesení v Itálii"?
Sesuté domy a zaživa pohřbení lidé (nebo spadený most před jedoucí vlak) - to je skutečná tragédie a né nějaké ukradené internetové stránky nebo snad ne :?: :shock:
Kdo se cítí poškozen ať podá jednoduše trestní oznámení (a sežene si svědky) a je hotovo! Ostatní posoudí znalec a soud i když pak výsledek bývá všelijaký jak napsal PetrL. I když já osobně se přikládám k efeknímu zablokování stránek.

1 / Nebudu se obtěžovat žádným trestním oznámením, proč bych to dělal? Tady je přesně místo, kde se píše o kradených internetových stránkách, tady se o tom psát tedy může a má, pane, a tady to zkouším trochu jinak. Třeba to někomu docvakne, že to co dělá, dělá veřejně, že se o tom ví a tak se o tom bude i veřejně psát a veřejně kritizovat.
2 / Mrtvých duší v Itálii i jinde je mi líto. Nicméně - někdo může říct rovnou - ve světě tam a tam umírají lidé, a vy se při těch tragédiích (třeba pane MaHa) zabýváte nějakými vláčky.
3 / Na to, abych porovnal dvě internetové stránky a pochopil, jak se věci mají, nepotřebuji žádného znalce, protože jedna a jedna je vždycky dvě, i když pro někoho by to třeba mohlo být jedenáct.
4 / Jistý pán nejenže se chlubí cizím peřím, bere, co mu nepatří, a veřejně dělá z lidí blázny. On lidi, které ani pořádně nezná, veřejně uráží. Jeho vulgarita je obecně známá. Pak příjde vždycky nějaký jeho obhájce a řekne, ať my držíme ústa a krok. A proč, prosím ? On může cokoli, my se ozvat nemůžeme? To tedy ne ! Na hrubý pytel a jak se do lesa volá ! Myslím, že prohřešků a invektiv z jeho strany bylo příliš na to, aby se s ním jednalo v rukavičkách.
Lojzík

Internet

Příspěvekod MaHa » pon 06 dub, 2009 7:49 pm

dan píše:Nechápu :twisted: Volovina to rozhodně není a jsme na diskuzním fóru, tak tady diskutujeme, pokud se to někomu nelíbí, ať do diskuze nepřispívá.
A nedivím se poškozeným, že jsou nasraní, protože se většinou jedná o amatérské tvůrce stránek, kteří je tvoří ve volných chvílích na úkor rodiny či jiných zájmů. A představa, že půjdu podávat trestní oznámení, je sice hezká, ale ruku na srdce, bylo by to velice časově a finančně náročné a kdyby to udělal každý postižený, tak už nebude aktualizovat stránky ale běhat po soudech a peníze místo za vlaky bude utrácet za právníky.

Chápu že to není úplná volovina, ale jsou jen 3 řešení tohoto problému:
1. Zablokovat stránky administrátorem
2. Právní cesta
3. Nedělat s tím nic a postěžovat si na fóru......a zasekat tím 4 stránky prostoru.
Píšu zde jen svůj názor ze své osobní praxe. Pokud máš Dane pocit že je ještě další volba - připiš ji - Dík
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » pon 06 dub, 2009 7:56 pm

Lojzík píše:2 / Mrtvých duší v Itálii i jinde je mi líto. Nicméně - někdo může říct rovnou - ve světě tam a tam umírají lidé, a vy se při těch tragédiích (třeba pane MaHa) zabýváte nějakými vláčky.

Tím si nejsem tak docela jist protože zatímco jsi psal Lojzo tenhle hloupý názor, tak sedím na E-mailu a sháním informace o spolužačce, která tam bohužel bydlí! :roll: .....a možná že už taky není mezi náma živejma.........
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod Zdenek Valter » pon 06 dub, 2009 8:31 pm

MaHa píše:
Lojzík píše:2 / Mrtvých duší v Itálii i jinde je mi líto. Nicméně - někdo může říct rovnou - ve světě tam a tam umírají lidé, a vy se při těch tragédiích (třeba pane MaHa) zabýváte nějakými vláčky.

Tím si nejsem tak docela jist protože zatímco jsi psal Lojzo tenhle hloupý názor, tak sedím na E-mailu a sháním informace o spolužačce, která tam bohužel bydlí! :roll: .....a možná že už taky není mezi náma.........

Promiň MaHa já Lojzíkův názor nepovažuji za hloupý ale považuji jej za snahu se vrátit k tématu vlákna.
Mnoho z nás s Těmi lidmi v Itálii cítí, například vzdálený švagr tam má v té oblasti mnoho svých příbuzných a vím, že jeden již není mezi námi. Také je nám jasné, že v porovnáním s lidským utrpením jsou to věci opravdu nicotné a naprosto malicherné.

Ovšem jak jsi konstatoval, že založíš vlákno o zemětřesení v Itálii - bych považoval za opravdu odpovídající té věci něž to aby ses zde navážel do lidí, kterým vadí internetová zlodějina.
Srovnávat tyto dvě věci prostě fakt nelze sorry :!: :!: :!: :!:
Zdenek Valter

Re: Ukradené stránky

Příspěvekod MaHa » pon 06 dub, 2009 8:42 pm

Zdenek Valter píše:
MaHa píše:

Tím si nejsem tak docela jist protože zatímco jsi psal Lojzo tenhle hloupý názor, tak sedím na E-mailu a sháním informace o spolužačce, která tam bohužel bydlí! :roll: .....a možná že už taky není mezi náma.........

Promiň MaHa já Lojzíkův názor nepovažuji za hloupý ale považuji jej za snahu se vrátit k tématu vlákna.
Mnoho z nás s Těmi lidmi v Itálii cítí, například vzdálený švagr tam má v té oblasti mnoho svých příbuzných a vím, že jeden již není mezi námi. Také je nám jasné, že v porovnáním s lidským utrpením jsou to věci opravdu nicotné a naprosto malicherné.

Ovšem jak jsi konstatoval, že založíš vlákno o zemětřesení v Itálii - bych považoval za opravdu odpovídající té věci něž to aby ses zde navážel do lidí, kterým vadí internetová zlodějina.
Srovnávat tyto dvě věci prostě fakt nelze sorry :!: :!: :!: :!:

Promiň Zdenku, ale jak tady kdosi napsal - zase nám vnucuješ své názory - všichni tam máme své příbuzné!
Pokud máš ještě nějaké 4,5,6...........a další možnosti řešení problému krádže na internetu pak je připiš ! Dík!
PS: Nikdy jsem s internetovou zlodějinou nesouhlasil, ale jak již zde psali jiní - po stránce právní se tím nic pořádně dělat nedá(krom zablokování stránek administrátorem)!
Naposledy upravil MaHa dne pon 06 dub, 2009 9:07 pm, celkově upraveno 1
Modelová železnice
MaHa

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)