Proč jsou čeští modeláři takové .....

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Proč jsou čeští modeláři takové .....

Příspěvekod Dědek » čtv 31 kvě, 2012 6:54 pm

semza píše:Takže trošku jinak - ve firmě zastávám pozici, která je přímo podřízená jednateli firmy a pode mnou jsou všichni zaměstnanci, kterých je v současné době skoro 20. Plánuji výrobu, řeším materiál, zaměstnace, zákazníky, dodavatele. Pracuji každý den cca 10-12 hodin denně, občas sobota a neděle, telefony, stres. Myslím, že nejsem tento typ zaměstnance, který popisujete. Máte pravdu, jsem stále zaměstnancem, ale zaměstnancem, který má téměř stejnou zodpovědnost, jako majitel firmy. Takže starost o e-shop je pro mě opravdu práce navíc.

Z Vašich názorů vyplývá, že jste se vším hned hotov, Vaše názory jsou jednostranné a neadekvátní. Není to jen v tomto vlákně, ale v téměř všech. Ze stejného důvodu jako kolega Medvídek se s Vámi nebudu dále bavit a živit Vás svými názory, které stejně neuznáváte. Je to pro mě jen ztráta času, který využiju daleko konstruktivněji, než dohadováním s Vámi...

Já Vám Váš mylný názor nebudu vyvracet. Je to Vaše svobodné rozhodnutí. Chápu, že jsem se dotknul Vašeho ega. Ačkoliv se Vám může zdát, že v podstatě firmu řídíte, Vaše zodpovědnost končí branami podniku a v případě boty z Vaší strany to bude mít pro Vás za následek maximálně vyhazov. Majitel firmy však má na bedrech mnohem víc než vy a Vaše chyba pro něj může být fatální.
Dědek

Příspěvekod medvidek » čtv 31 kvě, 2012 7:09 pm

Dědek píše:
medvidek píše:Važeny pane s nicem Dědek,mam restauraci-rodinny podnik a věřte že pracuji 18 hodin denně a proživam uplně to same co pan Vesely,ale kdybych na hospodu vyvěsil ceduly s lidmi ktere znam a dluži mi par korun tak to mohu zavřit. Navic vozy pana Veseleho-byt byly na vysoke urovni až na kinematyky ktere jsem musel všechny předělat byly za dost vysokou cenu o proti konkurenci,tak byt na mistě pana Veseleho klanim se svym zakaznikum až k zemi ( kor v dnešni době kdy spousta lidi nema ani co do huby) a na koničky penize nejsou. Muj společnik ma firmu kde se vyrabi na vstřikolisech tak mi tu prosim nepovidejte co to obnaši,moc dobře to vim. Na cele teto zaležitosti je smutne to že se mi dodnes nikdo neomluvil a nebylo to uvedeno ani na strankach VDV,pouze jsem byl smazan.
Z meho pohledu arogantni chovani ktere mělo za nasledek 0 objednavky z me strany. Takto se prostě v dnešni době busines neděla.
Jeden podobny přiklad s panem OBCHODNIKEM Daleckym,kdy po pul roce nedodani zboži,ktere jsem měl objednane (vina byla na straně vyrobce) mi bylo zaslano soukrome zboži pana Daleckaho a to ZADARMO

Vážený pane, já si myslím, že diskuse s Vámi se zvrhla v obyčejnou estrádu.
Konkrétně ve Vašem případě se mi to jeví tak, že prostě za každou cenu vidíte viníka pouze v těch druhých a nejste schopen připustit svoji chybu.
Psali bychom pořád dokola pouze to stejné. Pan Veselý a jeho firma nebyla bez chyby a nikdo to ani netvrdí, ale důvod pro omluvu Vám jsem přes veškeré snažení neshledal a ztotožňuji se s tím že jej s největší pravděpodobností neshledal ani pan Veselý.
O podnikání a finančních poměrech v ČR nám přednášku dělat nemusíte. Jistě máme také vlastní zkušenosti.

Posledni přispěvek z me strany: Važeny pane,nechci Vam tu dělat přednašku,poučovat Vas ani nic podobneho jako estrada.
Mym cilem bylo upozornit na neblahou zkušenost a ne se tady s Vami hadat,mě by stačilo,jelikož se jevite jako tiskovy mluvči pana Veseleho uznat,že to tenkrat mohlo dopadnout lepe a vic to neřešit. Rozepisoval jsem se jen z duvodu že ostatni učastnici tohoto fora nejsou a doposud nebyli seznameni ze situaci kterou jsem popsal. Nemam duvod si nic vymyšlet,nemam v umyslu nikoho špinit ani nic podobneho
Jak jste sam uvedl nikdo neni neomylny a chybovat je lidske a celou tuto konkretni situaci považuji za nedopatřeni,ale s nasledkem pošpiněni meho jmena a to veřejně,což by za jistych okolmosti mohlo byt pravně napadnutelne.
Cele je to již minulost a v ramci dobrych vztahu bych tuto debatu ukončil.
HO 3-4 epocha čsd DCC začinam. Pořadna mašina ma kotel a komin
medvidek

Příspěvekod PetrL » čtv 31 kvě, 2012 7:10 pm

Vrátil bych se na začátek, tedy k věci...
Dědek píše:Jak všichni víme, pan Veselý ukončil výrobu modelů ze zdravotních důvodů. Podotýkám, že ze zákona mu nevyplývá žádná povinnost o tomto informovat zákazníky.

Zákazníky informovat nemusí, ale pokud by jmenovaný jako fyzická osoba podnikal v ČR, pak by přeci jenom jistou povinnost měl. Vztahoval by se na něj živnostenský zákon, který ukládá za povinnost při ukončení činnosti pochopitelně toto nahlásit živn. úřadu, kde je dále povinnen uvést u koho a kde mohou jeho bývalí zákazníci uplatnit případné reklamace.
Jenže - jak jsme u nás zvyklí, zákon chrání zákazníka jen zdánlivě. Už jste někdy slyšeli o tom, že v případě zaniklé firmy se zákazník s reklamací obrátil na ŽÚ a tam mu ochotně poradili? Možná ho někam odkázali, ale do příslušného servisu určitě ne. Oni totiž tuto povinnost nemají.
Tolik pro upřesnění názoru na původní příspěvěk - zcela obecná informace.
TT-Analog, IIIc/IVa
PetrL

Příspěvekod Rudolf » čtv 31 kvě, 2012 7:51 pm

Pánové, považujte tuto diskuzi za ukončenou.

Děkuji, Admin
Rudolf

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)