diego.dan píše:V tom máš Michale samozřejmě pravdu,nicméně pozměním na příslušné trati takt,jízdní řád(máme během roku změny) a do roka a do dne ,kdy mi dříve nestačila 810 s vlekem mi jezdí sólo prázdný motor.No a když bude nejhůř tak udělám autobusovou linku(což by pro SA asi neměl být problém) a začnu křičet o souběhu a odvolávat se na Brusel.No a je konec s osobkou.O nákladní dopravě se už raději vůbec nezmiňuji.Jako zdárný příklad je médii profláklá "Kozina"(132).No a teď když na Kozině jezdí 3(resp.2) páry vlaků o víkendech a jsou nacpaný tak se všichni divěj.A to to mělo jezdit o prázdninách ,kdy je turistika přece jen v kurzu ,než na podzim.Ovšem kdo zavinil toto posunutí víme.Nicméně vlaky jsou stejně plné.
Svým prvním příspěvkem jsem jen chtěl říci,to co zaznělo posléze.Pokud bude dopravu zajišťovat kdokoli mimo sektor ČD tak mu půjde o zisk z tohoto podnikání v první řadě.
Diego, dopravu v regionech nejen objednávají, ale především platí kraje. Dopravci nabízejí, tedy sorry, v normální rozvinuté společnosti, jako například v Německu, dopravci nabízejí pevnou cenu za kilometr, kterou budou od krajů požadovat a s těmito prostředky hospodaří. Tak to bylo i u nás před zrušením krajských tendrů. Ty byly zrušeny bez jakéhokoli udání důvodu.
A rušení Kozí dráhy? Když se podíváš na netu do katastrální mapy, tak najdeš kolem dráhy pozemky ve vlastnictví regionálních politiků, kteří si brousili zuby na vybudování dálničního přivaděče po jejím tělese a slavné ČD jim šly na ruku.
Soukromý subjekt jako provozovatel dopravy placený krajem by měl zájem především na jejím provozování...