Náklady na modelaření

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Roční náklady na modelaření - jen železnice

do 3 tis
15
9%
do 5 tis
14
8%
do 10 tis
42
24%
do 20 tis
45
26%
do 50 tis
38
22%
nad 50 tis
21
12%

Celkem hlasů : 175

Re: Náklady na modelaření

Příspěvekod Ferda » sob 19 říj, 2013 1:08 pm

elvis.jarous píše:... Ještě že žena se vrátila do práce !

Super myšlenka!

Že bych taky poslal ženu do práce, aby bylo na modely? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod jirkan » sob 19 říj, 2013 7:25 pm

A co takhle pořídit ještě jednu (nebo víc) - jedna ženská modeláře těžko uživí :D .
jirkan

Příspěvekod George V. » ned 20 říj, 2013 10:29 am

Jeff Hopper píše:Jinak mě pobavila poslední reakce manželky, když s dětmi vyrazila do modelsklepa a děti rabovali šuplata - po zásahu u jednoho šuplíku s informací o tom co zrovna drží ve svých drobunkých ručičkách(leč vše drtících) a ceně, kdy následně manželka provedla oční kontrolu šuplete tak zůstala stát z vyvalenýma očima, ve kterých bylo vidět jak se to přepočítává na kabelčičky, botičky a .............

...tak to moje detičky (6 a 10) jsou s hodnotou modelů zcela seznámeny, plně ji respektují a podle toho se i chovají. A moje manželka jednou před Vánoci dělala úklid a narazila na faktury z E-shopů. Takže je také a hodnotou modelů seznámena a respektuje ji :mrgreen: . No a na nový model neraguje slovy "za co to zas utrácím", ale "kam to budem dávat"... což je už opravdu docela problém :mrgreen: . Takže se už mírním a hodně si vybírám, naštěstí už je z čeho...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Re:Náklady na modelaření

Příspěvekod MaHa » ned 20 říj, 2013 12:30 pm

petrh píše:teda panove, mohu vam rici, ze pokud mate na takto drahy konicek, pak nemame v tomto state krizi:) krize bude az si budeme muset odeprit i tyto "zbytecnosti" abychom uzivili rodinu:)

Mňo nevím, nevím. Kolegovi letos zmizely dvě kočky. To se nikdy nestalo. Snad se to nezčíná taky pojídat............. :?

jirkan píše:A co takhle pořídit ještě jednu (nebo víc) - jedna ženská modeláře těžko uživí :D .

Myslíte že by to fungovalo? :lol:
Modelová železnice
DCC na zahradní železnici patří od roku 2013 do archeologického výzkumu bohužel
MaHa

Příspěvekod Dosa » ned 20 říj, 2013 4:36 pm

Já to beru tak, že bych to stejně za něco utratil.Peníze se musí prostě točit. Kdybych to neutratil za vlaky, tak mně sice dneska stojí v garáži můj sen Suzuki Bandit, ale nadruhou stranu si říkám, než si někde rozbit čuňu nebo čekat až bude venku betelně, to se raděj s mejma capartama zavřem do trucovny a ženuška může v klidu sledovat ty slátaniny v bedně.
Dosa

Příspěvekod MaHa » pon 28 říj, 2013 2:39 pm

Dosa píše:Já to beru tak, že bych to stejně za něco utratil.Peníze se musí prostě točit. Kdybych to neutratil za vlaky, tak mně sice dneska stojí v garáži můj sen Suzuki Bandit, ale nadruhou stranu si říkám, než si někde rozbit čuňu nebo čekat až bude venku betelně, to se raděj s mejma capartama zavřem do trucovny a ženuška může v klidu sledovat ty slátaniny v bedně.

To je v zásadě pravda, jen nesmí chybět statisticky 350 000 - 400 000 pracovních míst byť za minimálku (výjimkou je Praha). :idea:
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod Dosa » úte 29 říj, 2013 6:43 am

Je samozřejmě špatně pokud někdo nemůže najít práci a pracovat chce, to je bez diskuze. Ale je taky pravda, že v tom počtu nezamněstnaných je část která nechce pracovat, část co pracuje na černo a část co pracovat prostě nemusí. Jsou to postřehy z mého okolí takže netvrdím, že je to všude stejný, ale nedivil bych se. Jak znám ale modeláře, jsou to kluci šikovní a práci si najdou celkem v pohodě. V opačném případě musí člověk přijmout hořkou realitu a doufat v lepší časi. Když jsem stavěl náš domeček tak jsem taky musel dát modelařinu na kusou a čekat a čekat .....
Dosa

Příspěvekod MaHa » sob 02 lis, 2013 10:59 am

Dosa píše:Je samozřejmě špatně pokud někdo nemůže najít práci a pracovat chce, to je bez diskuze. Ale je taky pravda, že v tom počtu nezamněstnaných je část která nechce pracovat, část co pracuje na černo a část co pracovat prostě nemusí. Jsou to postřehy z mého okolí takže netvrdím, že je to všude stejný, ale nedivil bych se. Jak znám ale modeláře, jsou to kluci šikovní a práci si najdou celkem v pohodě. V opačném případě musí člověk přijmout hořkou realitu a doufat v lepší časi. Když jsem stavěl náš domeček tak jsem taky musel dát modelařinu na kusou a čekat a čekat .....

Ti co dělají načerno - tak jsou k tomu nuceni do jisté míry nedostatkem pracovních míst. Navíc je tu další věc: http://www.novinky.cz/domaci/317996-snemovna-vyda-vic-penez-na-platy-kvuli-novym-poslaneckym-klubum.html
Proto lidé s vyššími příjmy musí platit vyšší daně (možná i výrazně vyšší)- bezdomovci to platit nebudou a nezaměstnaní taky ne. Konečně jak Vám by se líbil měsíční příjem 67000,- měsíčně za klubové techtle-mechtle? :D Mě osobně by stačila třetina + zaplacení dopravy Praha-Brno.
Navíc nezaměstnanost výrazně zadlužuje zdravotnicví a starobní důchody - resp. stát.
Dosa píše:Když jsem stavěl náš domeček tak jsem taky musel dát modelařinu na kusou a čekat a čekat .....

Jinak, pokud člověk splácí hypotéku.....to je jiná a má to štěstí že vůbec sežene práci.
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod Dosa » sob 02 lis, 2013 4:42 pm

Platy ústavních činitelů a státních šéfů to bych nechal na jinam ( třeba do hospody, tam se to dá aspoň spláchnót ). Politika je prostě jedem velkej grupáč. Ale nezoufejte na každýho jednou dojde :!: . I když se u nás má dost lidí špatně, někdy i svojí blbostí ( chlast, sázky...), tak se máme pořád lépe něž 2/3 obyvatel na zemi. Protože už dnes se máme lépe něž včera, zítra, pozítří... :?
Dosa

Příspěvekod MaHa » ned 03 lis, 2013 1:08 am

Dosa píše: Protože už dnes se máme lépe něž včera, zítra, pozítří... :?

:lol: :lol: :lol:
Myslím že se v dohledné době začne platit víc u doktora,......respektive u zubaře a to včetně důchodců i dětiček..... :?
Modelová železnice
MaHa

Příspěvekod MaHa » ned 08 pro, 2013 7:36 am

Někteří se nedávno divili co se změnilo cca. za dva roky po mém odchodu z fora. Né že bych se chtěl vracet jako nějaký Mc Artur(pro neznalé generál USA). Povím Vám to co se změnilo. Dřív se při Mikulášké nadílce dávaly dětem dárkové balíčky - to není ta změna, ale dnes se rodiče zpravidla ptají čertů zda by jim nenechali levně pytel brambor popřípadě i nějaké to uhlí (kolegův případ - účinkoval letos jako čert). :twisted: Zřejmě je asi potřeba hodně "zlobit", aby Vám dodali brambory a uhlí zcela zadarmo (tohle prosím neberte jako návod k řešení).
Hodně úspěchů v Novém roce a hlavně hodně brambor (a možná i toho uhlí). :wink:
Modelová železnice
MaHa

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)