Pozor, pozor !!! Z důvětrných zdrojů ke mně unuiklo že část modelů NALEZENA !!!! Zatím se neví co 18. nám policie odhalí tajemství skryté dva měsíce . Část modelů již zmizela nýbrž po ní policie stále pátrá . Toť vše .
Miluju 350 ; 151 ; 150 ; 363 ;362 ;163;162; 371; a halvně 749 a H0
Tesi, když tak hyenismus Ale s tím sekáním ruky bych souhlasil ! Ta banda toho nakradla hodně, taky obchod v Trutnově dle šotu v TV (zřejmě tedy VERAMO ?!). Uvidíme, kolik se toho dá zachránit třeba pro muzeum v Lužné. Doufám, že co nejvíc, když už ne všechno.
Taky sem to dneska videl ve zpravach, a jednak jsem si rikal, ktery obchod se to asi stal jejich obeti a hlavne v reportazi nebylo, kolik tech exponatu treba z Luzne se tedy uz podarilo dohledat ?
Ten obchod bylo VERAMO v Trutnově. Vykradeno vloni před vánoci. Na Nově byly záběry i přímo z obchodu (zřejmě hned po činu podle vybílených vitrín...).
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha, TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
Ne hlavně velký problém bude pro majitele těch vláčků prokázat že se jedná o jejich modely (Lužná) vzhledem ke stále chybějící fotodokumentaci a seznamu - lecos to vypovídá i o přístupu pracovníků musea k expozici s cizími exponáty....
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Pokud je mi známo, tak vykradli Veramo v Trutnově, Lužnou, Deltax Všestary ( tady to " nedokončili" protože je údajně vylekalo rozbité sklo z jedné vytríny - zmizela sbírka PKP modelů majitele obchodu ) a Modelbahnshop v Sebnitz - zde škoda přes 4 mil. Celkem škoda za cca 7 mil.
Nevíte někdo co se děje v muzeu v Lužné? Na jejich stránkách není dlouhou dobu žádná aktualizace, kalendář akcí na 2010 vůbec nefunguje, není např. informace o prvním parním víkednu apod?
jiri739 píše: ..... např. informace o prvním parním víkednu apod?
Bohužel máš Jiří pravdu na web muzea v Lužné už hodně dlouho nikdo nešáhl a tak informace tam jsou vlastně jenom loňské ?! Možná chybí člověk, co se o web staral, možná chybí peníze, chuť, ... těžko říct ?! Snad se najde někdo zasvěcený od zdroje a poreferuje.
Díky za info Jardo. Informace o prvním parním dnu jsem našel i na stránkách ČD, kde je ke stažení i katalog nostalgických jízd 2010. Ale je škoda, že se o web nikdo nestará, možná to dost lidí odradí od návštěvy. Hlavně, aby se starali o mašiny
Tak to je dobrá zpráva, že web muzea je v provozu A jen doplním informaci pro milovníky parních lokomotiv - brzy bude v Lužné sraz "šlechtičen", řada 475.1, konkrétně 26.-27.června, měly by se sjet 4 provozuschopné mašiny - odkaz zde :