Časopisy

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Pivrnec78 » sob 21 úno, 2009 7:57 pm

JBr píše:Jeste neprislo a nejspis jeste ani nevyslo, neb ho nemaji jeste ani na webu.

AHA ... na web jsem se nedíval ... :oops:
H0, analog - konec IV.ep., V.ep. a začátek VI.ep. ... to, co jezdí (jezdilo) a to, co se mi líbí ...
Pivrnec78

Příspěvekod maayaa » čtv 05 bře, 2009 4:58 pm

Žm 2/09 už je konečně na webu,teď už je to jen na pošťácích
maayaa

Příspěvekod alf » pát 06 bře, 2009 1:38 pm

To je dost..těch řečí jak zlepší pravidelnost vydávání..Hurá!je březen a máme konečně únorové číslo :lol: určitě plné "aktuálních" novinek :lol: ..
alf

Re: Časopisy

Příspěvekod Ajax » stř 01 pro, 2010 2:52 pm

Ahoj vsem!

Chtel bych trochu ozivit toto vlakno..

Mam kamarada, ktery ma rad modelovou zeleznici a rikal jsem si, ze bych mu dal predplatne nejakeho casopisu. Jak tu nekdo poznamenal: papir je papir. :) Zmenila se situeace nejak? Stale je na trhu jen casopis zeleznicni magazin?

Diky za odoved!
Ajax
Ajax

Příspěvekod Mike » stř 01 pro, 2010 4:30 pm

H0 analog
Mike

Příspěvekod maayaa » stř 01 pro, 2010 5:28 pm

Bohužel,je tu stále jen ŽM kdo se částečně věnuje modelářům,ale žádnej zázrak to neni.Pár převzatých článků ze zahraničí a občas nějaký ''novinky'' starý 3 a víc měsíců.To už je lepší pro inspiraci Dráha,nebo Svět Železnice
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Příspěvekod Radek Strnad » čtv 02 pro, 2010 2:30 pm

Já mám z toho,co vychází nejradši Svět železnice.Tam jsou fakt zajímavé články a témata se berou dopodrobna.Je to radost v něm číst.Škoda,že vychází tak málo.Ta poslední příloha o šumavských tratích je parádní.Jsou tam nádherné fotky.Myslím,že jestli pojedu na dovolenou,tak návštěva Ateliéru Seidl v Krumlově bude jejím vrcholem.Určitě se tam nalézá spousta dalších krásných fotek.Dráhu už nekupuji.Vadily mi tam rozsáhlé články o železnici kdesi v Peru,Bolívii...atd.apod.a také několikastránkové články o trolejbusech.Ještě tak metro a tramvaje,ale trolejbus je jaksi mimo obor.Zato o železnici u nás tam toho bylo pomálu.Možná už se to změnilo.No a ŽM,to je kapitola sama pro sebe.Zvou nás na výstavy a burzy,které už dávno proběhly,protože termín expedice je téměř vždy opožděn,což tomuto,jinak myslím dobrému měsíčníku dost škodí.Jinak jeho obsah je vcelku na dobré úrovni.Možná bych vypustil ty sáhodlouhé makroekonomické rozbory vlivu třecích sil na ekomoniku expresní dopravy apod.Jako absolvent SŠ a VŠ dopravní tomu vcelku rozumím,ale nevím kolik lidí to čte a zajímá.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod loscarlos » pát 03 pro, 2010 8:59 am

Ano, musím se přidat s chválou na Svět železnice. Obvzlášť poslední speciál o šumavských lokálkách mne doslova nadchl. Bydlel jsem v té oblasti 25 let a skoro vše má vlastnonožně prochozeno. Za mladých let jsem se totiž dost potuloval po Šumavě, ať jako tramp, nebo později jako dobrovolný strážce CHKO. Sám jsem zavzpomínal na doby kdy v mnoha částech nebyla lidská noha, možná tak chlapci z PS :-). A i jinak - každý nový díl SŽ vyhlížím a jakmile se objeví, okamžitě kupuju a celý "shltnu". Dokonce jsem začal dokupovat i starší čísla . Dají se sehnat přímo v prodejně vydavatelství Corona, naproti Masaryčce. Údajně tam mají všechna čísla od 1. Mimo jiné, tam je docela slušný antikvariát - dopr. literatura, modelářská, mnoho i v cizí "řeči", military atd. Jen ty ceny, bohužel .... :-(
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod Ajax » pon 06 pro, 2010 3:55 pm

Ahoj!

Diky vsem za odpovedi. trochu me to mrzi, ale asi casopis budu muset vypustit. Nemate nejaky napad na peknou knizku o modelove zeleznici? Napaday, vyroba,... Cena nehraje (moc) roli.
Ajax

Příspěvekod štokr » úte 21 pro, 2010 7:41 pm

No já beru Svět železnice. Je tam vše co bych si přestavoval. Příběhy, historické události, monografie ale hlavně nádherný historický fotky, prostě inspirace. V ŽM je moc článků odborných o technice, která s naším modelařením má málo společnýho. Záleží ovšem na každým co chce číst.
H0 DCC
II. - III. ep.
správa bez vyznání
www.stokr.cz
štokr

čísla časopisu DRÁHA v roce 1996

Příspěvekod BaWiS » úte 26 čer, 2012 10:48 pm

Zdravím,
nemá náhodou někdo časopis Dráha 7/96? http://draha.logout.cz/draha1996.html
Zajímají mě informace o mezinárodním rychlíku Karpaty. Na internetu jsem k tomuto rychlíku skoro nic nenašel, kromě toho, že tam jezdily dlouho parní loko, že jezdil z Wawy do Bukurešti, a že teď se jmenuje jinak.
Kunčická garáž
BaWiS

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)