Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Je to fakt hrůza když si prohlížím ty fotky.Toto jsem neměl možnost spatřit ani v TV ... v TV jsem viděl jen rozmlácený vlak ,ale tolik zraněných a zkrvavených lidí ... to je hrůzaHekttor píše:Dnes jsem byl propuštěn z novojičínské nemocnice. Děkuji všem, kteří, mě vyprostili, ovázali, osádce vrtulníku, která mě dopravila na příjem, personálu příjmové ambulance, kteří mě sešili a ošetřili, personálu neurologického oddělení, a všem dalším za vzorné a příkladné ošetření a péči. Děkuji Bohu Všemohoucímu, že zanechal otce velké rodiny na tomto světě!
A děkuji i vám zde a v Návštěvní knize za podporu.
Je mi moc líto a soucítím s těmi, kteří ztratili své blízké.... viděl jsem toho hodně.
Zde jsem umístil malý seriál fotografií, pořízených bezprostředně po havárii.
http://galerie.hekttor.biz/thumbnails.php?album=21
Hekttor píše:Dnes jsem byl propuštěn z novojičínské nemocnice. Děkuji všem, kteří, mě vyprostili, ovázali, osádce vrtulníku, která mě dopravila na příjem, personálu příjmové ambulance, kteří mě sešili a ošetřili, personálu neurologického oddělení, a všem dalším za vzorné a příkladné ošetření a péči. Děkuji Bohu Všemohoucímu, že zanechal otce velké rodiny na tomto světě!
A děkuji i vám zde a v Návštěvní knize za podporu.
Je mi moc líto a soucítím s těmi, kteří ztratili své blízké.... viděl jsem toho hodně.
Zde jsem umístil malý seriál fotografií, pořízených bezprostředně po havárii.
http://galerie.hekttor.biz/thumbnails.php?album=21
radekkrupka píše:Jirka1 píše:Martin HO píše:No dřív dráhy při jakékoli (i vlastní) činnosti kolem drážního tělesa buďto dělaly výluky, nebo ale přikazovaly pomalou rychlost. Tady nasunují most přes několik kolejí a pod tím frčí IC 130 tkou. To mi hlava nebere.
No ve zprávách říkali, že o tom na ČD ani nevěděli...
Jako stavař (mostař) bych se rád vyjádřil také.
Takže
za a) sdělení v TV o nehodě jsou z odborného hlediska zcela nicneříkající. Novináři, zvlášť u nás, si zvykli informovat o čemkoli, co se stane, zbrkle, svými vlastními slovy, zklesleně a včetně vlastních, zcela nepodložených závěrů!!!! Např. most nebyl zasouván, nýbž vysouván (navzdory všem médiím), ... atd. Vím, že řadě z vás tento rozdíl nic neřekne, ale pro lidi od fochu je nemožné si podle zpráv udělat obrázek o tom, co se stalo...
za b) Mosty padají. Ne všechny, ale občas ano...padaly a budou padat. Drtivá většina mostů spadla právě během výstavby. Většinou ovšem v místě staveniště neprojíždějí rychlíky. Jen na stavbě nového úseku D8 (Trmice - státní hranice) došlo ke dvěma nehodám zřícení jenoho pole při výstavbě!!!
za c) To, že o stavbě nikdo od dráhy nevěděl, je obecně řečeno - tak, jak to vyznělo ve zprávách, NESMYSL!!! Veškerá výstavba, která probíhá v ochranném pásmu dráhy - což je tuším 100 m od kolejí - podléhá schvalování drážního úřadu při stavebním řízení, který má ke každé stavbě XY podmínek... Jiná věc by byla, kdyby vysouvání konstrukce probíhalo mimo dohodnuté termíny, výluky, atd...ale je to operace, která vyžaduje delší přípravu, je poměrně složitá a řekl bych, že si to hned tak někdo "nelajzne"...nejhorší je, že skutečnou příčinu se již nedovíme, protože o výsledcích vyšetřování už média neinformují - není to tak poutavé, chybí emoce, mrtví, atd...Jen si vzpomeňte, jak před rokem spadl za provozu velký silniční most v USA - týden se novináři mohli roztrhnout když nikdo nevěděl co se stalo a od té doby ticho po pěšině - bublina splaskla, přišly nové tragedie... a nemysleme si, že ČT je jiná než NOVA
za d) Pokud výsuv a montáž konstrukce prováděla fa. Bogl a Krýsl, o něčem to svědčí - je to firma s německou matkou a českým šlendriánem...na zmiňované D8 v tom byli až po uši...
za e) Je to velká tragedie. Promarněné životy, zranění,... A věřte, že i stavbyvedoucí a projektanti prožívájí muka...ti jsou totiž v konečném důsledku za vše odpovědní - doživotně!!! - zatímco ředitelé a šéfové jen tlačí na termíny a úspory, v konečném důsledku jsou z obliga....to hlavně stavbyvedoucí překračují denně hranici kriminálu a života-smrti...jsou pod tlakem a hledají hranice. Pak stačí méně soudný, méně zkušený a více lehkomyslný člověk a neštěstí je na světě...
Jinak, podle zpráv to vypadá, že došlo k technické závadě na zařízení při vysouvání konstrukce - jde o hydraulické lisy, které se používají právě k uvedení konstrukce do pohybu, k rektifikaci posunu, k brždění výsunu a podpírání...
radekkrupka píše: ..... po 2 dnech se o to pokusili znova, načerno, bez dohody s dráhou! Většina "dělníků" byla údajně namol a rozutekli se stavbyvedoucímu během akce. .....
radekkrupka píše: ..... Zřejmě se pokusili dát konstrukci větší impuls, a podpůrná vysouvací dráha se zhroutila, pak už most dopadl na pilíře, které neunesly ráz a zhroutily se také...a most šel na koleje... Navíc, podle všeho, konstrukce vysouvací dráhy nebyla nejšťastnější, šlo o poměrně subtilní prvky, které se používají k jiným, méně náročným účelům ...
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník