DOTAZ - vyprazdňování vagonů Raj ve skutečnosti

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Radek Mende » čtv 20 bře, 2008 4:10 pm

Dnes jsem jel v Mělníce přes Labe a pod mostem bylo překladiště vozů Raj ,zřejmě na cement,protože plechová hala vedle byla celá šedivá.
Jestli ti jde Jardo H o inspiraci můžu ti to příští týden nafotit.
A hned vedle je přístav s překladištěm kontejnerů na železnici,to by tě taky mohlo zajímat.
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod Jarda H. » čtv 20 bře, 2008 5:57 pm

Radek Mende píše:..... Jestli ti jde Jardo H o inspiraci můžu ti to příští týden nafotit.
A hned vedle je přístav s překladištěm kontejnerů na železnici,to by tě taky mohlo zajímat.

To je zajímavá informace ! Pokud budeš mít čas a chuť :lol: , uvítám nějaké ty fotečky pro inspiraci (včetně těch kontejnerů, tam hlavně technika na manipulaci - zřejmě tam budou kromě jeřábů i nějaké ty velké manipulační vozíky, slangově ještěrky !!). A když to pak hodíš přes "rajče" nebo něco podobného na internet, určitě to bude zajímat i další tady na fóru !
Takže díky :D :lol: :D i za ty ostatní :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Pája » čtv 20 bře, 2008 8:22 pm

Na začátku Plzně (jezdím často okolo) stojej Rajky skoro furt,čepujou si to tam kamióny napřímo a vedle jsou dvě hromady,jedna asi písku a druhá uhlí a u té je dopravník (dopravní pás),nebo jak se tomu nadává.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod Radek Mende » pát 21 bře, 2008 2:56 pm

Tak jsem něco nafotil,nevím jestli to jsou také Raj-ky,jsou dvouosé a mají jen 3 cibule.
V každém případě nebudou na cement ,ale vypadá to spíš na nějaké hnojivo nebo co.
Bohužel jsem se nedostal blíž,jelikož je to součástí areálu České Přístavy a ten má v merku celní správa.
Vrátný celník mě nepustil a mám dojem,že ani řidiči kamionů nemohou moc vylézat z aut.
Tak jsem nafotil co se dalo a odkud se dalo i v přístavu.
http://radyme.rajce.idnes.cz/ceske_pristavy/
TT DCC , PC ovládání Model Jop+ FCS,v současné době i N moduly
http://www.radyme.websnadno.cz
Radek Mende

Příspěvekod Jarda H. » pát 21 bře, 2008 3:39 pm

Díky :lol: za fotky Radku ! Co jsem tak koukal, asi jsou to vagony s označením Ucs! Např. jako modely vagonů na přepravu polypropylenu (co to vlastně je ?!) jsou nabízeny třeba u hobby-shopu :
http://www.hobby-shop.cz/sh/hled2.php?j ... 8&change=1 Na fotkách jsou asi vagony na přepravu nějakého hnojiva, fosfátů, ... či jakého to možného nákladu ? Zkrátka něco sypkého překládaného z lodí (přes zásobník, silo - asi pneumaticky plněno do "cibulí" !

U kontejnerů mně zaujal žlutý jeřáb, vypadá to na kontejnerák, s pojízdným vozíkem a dvojicí háků na dvojí zavěs (na kontejneru 4 úchyty na lana), poměrně jednoduchá ocel. konstrukce.

Takže ještě jednou díky za fotečky :!:
Jarda H.

Příspěvekod bindo011 » sob 29 bře, 2008 12:00 pm

Čo sa týka tých "dvojitých cibúľ" na dráhach ČSD tak som natrafil na niečo zaujímavé http://kotp.railnet.sk/?p=15
"N" analog system PIKO MODELLBAHN IV
"HO" analog system MEHANO TRAIN LINE V
bindo011

Příspěvekod Vladimír_B » pát 04 dub, 2008 5:33 pm

Trojité cibule jezdí také do Rakovníka, do Rakony z Polska - "JANIKOSODA". Pokud si chcete někdo počíst tak mám vyfocené návody z klasické Raj-ky. http://vladimirb.rajce.idnes.cz/rajka/#album
Vladimír_B

Příspěvekod Jarda H. » pát 04 dub, 2008 5:53 pm

For Vladimir_B : takže díky za jasnou, srozumitelnou a zdokladovanou odpověď :lol: :!: Potvrdily se mé odhady vzhledem k technickým možnostem a těm oblakům prachu a špíny kolem Rajek !
Na kolejišti to pak znamená to mít na překladišti něco jako kompresor (třeba ve formě uzavřené uzamčené bedny !), hadice na propojení Rajky a auta, kam se materiál překládá, .... atd !
Jarda H.

Příspěvekod Vladimír_B » pát 04 dub, 2008 7:57 pm

For Jarda H. mám fotku, in natura, vystihující Váš poslední příspěvek (Číčenice). Bohužel cloní tam jeden náletový stromeček (a sekyru sebou nenosím :( ), zato s medvědem :D. Podobná zařízení jsou také v Žihli a Kaznějově. http://vladimirb.rajce.idnes.cz/rajka/#DSC04059.JPG
Vladimír_B

Příspěvekod Jarda H. » pát 04 dub, 2008 8:09 pm

Paráda, fotečka místa, kde se materiál z Rajek "přefukuje" do aut, ale taky do sil ! Přiznávám, že postavit ke koleji silo mne nenapadlo, jenom místo pro překládku na auta !! Ale realita je holt taková, že v danou chvíli se auto nemusí vyskytnout a dráze se UŽ vagon MUSÍ vrátit, tak se Rajka přefoukne do sila.

Holt není nad inspiraci z reálného života :idea: :!: Takže díky za obrazové doplnění :lol: !
Jarda H.

Příspěvekod Dřevorubec » pon 05 kvě, 2008 1:28 pm

Jarda H. píše:
Jirka1 píše:Jardo, ještě si dovolím malé doplnění.
Mám informace z jedné firmy zabývající se obchodem se zemědělskými komoditami i o tom, že se v Rajkách nevozí jenom cement, vápno a podobné práškové stavební materiály, ale i obilí. :shock:
Jenom nevím, zda jsou vozy speciálně na ně, nebo jak se to pak řeší s čištěním vozů. :D

No to se divím - tedy tomu obilí ?! Beru že se vozí cement, vápno, stav. hmoty apod., já mluvil jen o cementu kvůli tomu koupenému modelu auta !

To obilí mi moc nesedí, vím že na obilí jsou jiné vagony (třeba kryté s výrazným nápisem, že je určeno pouze pro obilí !!) ! Vzhledem k čistotě a hygien.požadavkům jsem z toho paf, ale když ti to řekli ve firmě se zeměděl. komoditami ?! Pokud se ty Raj-ky používají pouze na obilí a na nic jiného - pak možná ?! Ale jak znám naše dráhy a podle toho, co nám přistavují do firmy k nakládce, a co pak čistíme (!!!), neuvěřím, že ty Raj-ky vydrží pouze pro obilí ! Možná by mohli pracovníci nakládky z té firmy, kde ses ptal, mohli vyprávět :roll: !

Ale jinak díky :lol: za informaci :!:

Na dopravce jsme měli předmět "Železniční vozidla a manipulace s materiály".Učil ho Pan Profesor ing.Vaněk.Dvacet let dělal v Cerhenicích.Dokázal vysvětlit i tomu největšímu zabedněnci napoprvé všechno.O rajkách se taky zmínil.Svojí stavbou umožňují přepravu jen přesně daných komodit (cement,vápno).Když se tam nasype něco jiného tak je po potvoře.Funguje to tak,že uvnitř nádoby je ještě jedna stěna nebo spíš síto.Vzduch proudí kolem síta a bere s sebou přepravovaný materiál.Ten se v takovém případě chová jako voda.
Dřevorubec

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)