Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Zmenšené měřítko vozů a Lokomotiv firmy MTB

Příspěvekod jirkan » pon 06 bře, 2017 10:13 pm

Já nevím, ale myslím, že to byla zamračená postavená na podvozku od rivy brejlovce, kterou nějakou dobu dělali U krále železnic, a tu desítku opravdu stál (eště ho mám schovanej......) :D
jirkan

Příspěvekod vvitty » pon 06 bře, 2017 11:09 pm

novk2007 píše:... když jsem zhlédnul poprvé MTB zamračenou měl ji Ben model v Braníku .. A cena mě byla tehdy řečena kolem 10 tisíc kč...

To nebyla Zamracena MTB.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod novk2007 » úte 07 bře, 2017 7:39 am

No mě to tak přišlo je to už x let .takže i já zapomínám . V době kdy ještě Ben sídlil na Braníku .Avšak na tu cenu co mě řekli si pamatuji do dneška protože mě trošku šokovala . A na tu dobu krásný počin. A PAK pozdějc s ní přišlo MTB tak jsem si myslel že to je ta firma. Takže za nepřesnost se omlouvám . pokud jde teda o tento zminovaný model. Sedí taky přesně kastle na MM tak jako skutečná předloha ?
novk2007

Příspěvekod Kulsud » úte 07 bře, 2017 8:03 am

F. Placheta píše:
novk2007 píše:Když jsem zakládal tohle vlákno tak jsem ani netušil že to bude nejdiskutovanějsší vlákno všech dob. za 25 dní od založení tohle vlákno bylo zhlédnuto 13500 za 25 dní zato novinky 2017 má od založení půl rok a jen 39600 zhlédnutí . Zpět k MTB je to jíž delší dobu když jsem zhlédnul poprvé MTB zamračenou měl ji Ben model v Braníku . A už v té době se mě líbila Ale byl to jen muster a na seriovku se prý bude ještě dlouho čekat . A cena mě byla tehdy řečena kolem 10 tisíc kč A co stojí ted Kolem 4 tisíc ? Podle mě se ta firma snaží nabídnout cenově dostupné modely. Kolik z vás má doma perfektní Maketu Lokomotivy kdy odpovídá vše na mm přesně S tom 163 a 363 mě MTB zklamalo ale firmu jsme neodepsal a čekám jak budou další modely

Presne tak. A dovolim si jednu filosofickou vsuvku. Moc by me zajimalo, jestli zdejsi kritici MTB jsou sami ve vsech aspektech zivota stoprocentni jak pozaduji po zminene firme. Tzn.dokonale pracovni vysledky, dokonale partnerske vztahy, dokonale deti, dokonale byty/domy, dokonale obleceni, auta, jidlo, spotrebice...kde zijete?Proc ta zaujatost? A.C.M.E. vyrabi dokonale modely? Neni to jen o uhlu pohledu?
inu kdo.chce psa bit, hul si vzdycky najde :-) pokracujte dal ve svych krecich, ja se bavim... :-)

Takhle to přeci nikdo z kritiků nevnímá. To už jim podsouváte něco, co nikdo z nich netvrdí. Spíš tvrdí, že MTB je za hranou toho, co lze z toho spektra kompromisů, které jsou určitě nutné, vo tom žádná, na modelu udělat.
Kulsud

Příspěvekod Mafry » úte 07 bře, 2017 9:16 am

F. Placheta píše:Presne tak. A dovolim si jednu filosofickou vsuvku. Moc by me zajimalo, jestli zdejsi kritici MTB jsou sami ve vsech aspektech zivota stoprocentni jak pozaduji po zminene firme. Tzn.dokonale pracovni vysledky, dokonale partnerske vztahy, dokonale deti, dokonale byty/domy, dokonale obleceni, auta, jidlo, spotrebice...kde zijete?Proc ta zaujatost? A.C.M.E. vyrabi dokonale modely? Neni to jen o uhlu pohledu?
inu kdo.chce psa bit, hul si vzdycky najde :-) pokracujte dal ve svych krecich, ja se bavim... :-)

Mám tomu rozumět tak, že když Vám firma postaví dům a Vám např. z kohoutku pro studenou poteče teplá a naopak, nebo okno bude namontováno obráceně, tak nad tím mávnete rukou, protože dům je skoro v pořádku a holt, nikdo nejsme dokonalí? :D
http://kzm.lokomotivy.net (DDM Havířov, H0)
Mafry

Příspěvekod Pavel-HP » úte 07 bře, 2017 9:22 am

Jak to tak pročítám, tak jestli by se tohle vlákno nemělo přejmenovat na ZMRŠENÉ MĚŘÍTKO MTB, 1:87.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod jihous » úte 07 bře, 2017 9:29 am

Mafry píše:
F. Placheta píše:Presne tak. A dovolim si jednu filosofickou vsuvku. Moc by me zajimalo, jestli zdejsi kritici MTB jsou sami ve vsech aspektech zivota stoprocentni jak pozaduji po zminene firme. Tzn.dokonale pracovni vysledky, dokonale partnerske vztahy, dokonale deti, dokonale byty/domy, dokonale obleceni, auta, jidlo, spotrebice...kde zijete?Proc ta zaujatost? A.C.M.E. vyrabi dokonale modely? Neni to jen o uhlu pohledu?

Mám tomu rozumět tak, že když Vám firma postaví dům a Vám např. z kohoutku pro studenou poteče teplá a naopak, nebo okno bude namontováno obráceně, tak nad tím mávnete rukou, protože dům je skoro v pořádku a holt, nikdo nejsme dokonalí? :D

V mém životě jsem zažil i horší věci, než je přehozený kohoutek,..... ale malý rozdíl tu je - MTB si nemusíte kupovat. Já bohužel taky, protože sbírám jen HOe, takže musím za nekřesťanský peníze např. bemo co neprojede min poloměr HOe a motůrek taky nic nevydrží (Faur) nebo tillig a liliput (stoletej).
jihous

Příspěvekod Mafry » úte 07 bře, 2017 10:41 am

jihous píše:V mém životě jsem zažil i horší věci, než je přehozený kohoutek,..... ale malý rozdíl tu je - MTB si nemusíte kupovat. Já bohužel taky, protože sbírám jen HOe, takže musím za nekřesťanský peníze např. bemo co neprojede min poloměr HOe a motůrek taky nic nevydrží (Faur) nebo tillig a liliput (stoletej).

Ale jo, já uznávám, že koupě/nekoupě modelu je určena hranicí každého z nás, kdy je to ještě ochotný koupit. Jen mě zaráží ten přístup, že když neděláme všechno na 100% (mmch, někdo někoho takového zná?), tak bychom nejspíše měli držet hubu a krok. Ale to, že neumím vyrobit svůj hrnek, přece ještě neznamená, že nevidím vodu vytákající z jiného děravého hrnku (a tudíž pro mě zmetka).
Mafry

Příspěvekod Petr S. » úte 07 bře, 2017 12:29 pm

Kecy , kecy a kecy , sledovanost dobrá , i když mě tady moc nečeká , tak to proběhnu jen ze zvědavosti .
Bod 2. - kdo z kritiků si troufne postavit firmu a vyrábět železniční modely ?
Až se někdo najde , dejte mi vědět .
Čus , Petr S.
Petr S.

Příspěvekod Brejla » úte 07 bře, 2017 12:56 pm

Petr S. píše:Kecy , kecy a kecy , sledovanost dobrá , i když mě tady moc nečeká , tak to proběhnu jen ze zvědavosti .
Bod 2. - kdo z kritiků si troufne postavit firmu a vyrábět železniční modely ?
Až se někdo najde , dejte mi vědět .
Čus , Petr S.

Pokud by ti stačila robotizovaná automatická výrobní linka, tak by ti mohla moje firma vyjít vstříc. Bohužel děláme jen to, co umíme. :mrgreen:
Brejla

Příspěvekod MirekTT » úte 07 bře, 2017 2:47 pm

......... Ale to, že neumím vyrobit svůj hrnek, přece ještě neznamená, že nevidím vodu vytákající z jiného děravého hrnku (a tudíž pro mě zmetka).

No a teď už jen ten poslední krůček k celkovému pochopení problematiky: .......pokud z toho hrnečku neteče moje krev, tak proč to řešit? Proč by mě měl jakkoliv ovlivňovat zmetek, který se mne vůbec nijak netýká?
Jak už bylo mnohokrát řečeno, Báňa nevyrábí krevní konzervy, na kterých jsme závislí. Po těle nemám žádnou vyrážku ve tvaru loga MTB, ve jménu MTB mi nikdo nevyhrožuje ani po mě nic nechce, tak proč? Proto budu tohle vlákno a podobná témata vždy považovat vždy jen a pouze za zábavní park (proto možná ta sledovanost).

Pro zajímavost nevlastním nic od MTB (krom páru objednaných převodovek, které jsou na cestě), nevlastním nic od BUBI, nevlastním nic od....atd atd, protože mě k tomu jednoduše nic nenutí.
Báňu a podobné mám rád a fandím jim, protože se uživí sami a tudíž na ně nemusím přispívat ze svého.

Tak mě napadá, jestli vlastně tím, že jsem si doposud nic nekoupil, nejsem větší antiBáňa, než ti co si koupili, ale vzívají ho tu jako zločince :mrgreen: :lol:

PS: Báňa zjevně ví co dělá, jinak by dávno krachl, nebo aspoň stagnoval. Jiné logické vysvětlení není.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Mafry » úte 07 bře, 2017 4:50 pm

MirekTT: já tím hrnkem reagoval hlavně na to úsměvné prohlášení, že nikdo nejsme 100% a tudíž bychom kritizovat neměli.
S vaším příspěvkem nezbývá než souhlasit(včetně té zábavy, alespoň je co číst :D). Jak jsem psal výše, je na každém zda koupí, či nekoupí.

Myslím, že MTB jítří emoce hlavně tím, že ty chyby působí jako prostý šlendrián a zatím nikdo nevyvrátil, že být model vyroben odpočátku bez chyb, že by ty náklady na jeho výrobu byly vyšší. Ale to už tu bylo opakováno x-krát.
Mafry

Příspěvekod MirekTT » úte 07 bře, 2017 5:34 pm

Hrnkovou větu jsem jen využil. Prostě mi momentálně sedla do toho výlevu, proto jsem také z citace odstranil jméno. Ikdyž vytrženosti z kontextu původní myšlenky jsem nezabránil, jsem rád, že mé sdělení bylo pochopeno správně :wink:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Colonel32 » stř 08 bře, 2017 7:50 pm

Otázka. Měl by dům vláčků na Petřinách šanci fungovat a udržet se v provozu, kdyby mu návštěvníky neubírala odfláknutá (na tom se shodují defacto všichni, kdo měli možnost porovnat) konkurence v podobě Království železnic na Andělu?
Colonel32

Příspěvekod Jezevec Pepa » stř 08 bře, 2017 10:23 pm

Colonel32 píše:Otázka. Měl by dům vláčků na Petřinách šanci fungovat a udržet se v provozu, kdyby mu návštěvníky neubírala odfláknutá (na tom se shodují defacto všichni, kdo měli možnost porovnat) konkurence v podobě Království železnic na Andělu?

Colonely polož si otázku ve správném fóru!!!!
Jezevec Pepa

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)